1,5 jaar - MSc Cyber Psychology (of Online Communication)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wetenschappelijke basis voor ervaren professionals | zonder een eerste universitaire graad

Het innovatieve masterprogramma richt zich op een gevarieerd curriculum van psychologische onderwerpen in een cyberomgeving. De academische basis stelt onze afgestudeerden in staat de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied te begrijpen en te creëren, met een focus op de cyberwereld. De inhoud omvat een breed scala van aspecten, bijvoorbeeld politieke, beroepsmatige en klinische kijk op psychologie in online communicatie.

Ontwikkeling van sleutelcompetenties | Master's degree door afstandsonderwijs

Studenten zullen in staat zijn om hun gekozen beroep te starten of voort te bouwen door een begrip van Cyberpsychologie van online communicatie, en daarom in staat zijn om toekomstige uitdagingen en veranderingen met betrekking tot hun werk aan te gaan. Het formaat voor afstandsonderwijs leidt hen op in online communicatie en het werken in virtuele teams - vandaar dat de inhoud en methoden in de cursus elkaar overlappen.

Trends en onderzoeksthema's van de toekomst | Cyberpsychologie van online communicatie

Onderzoek naar en omgaan met up-to-date vooruitgang in het onderwerp geeft de afgestudeerden de mogelijkheid om komende trends op hun eigen werkplek te voorzien. Een waardering van de veranderende wereld van online gedrag die met dit programma is opgedaan, stelt studenten in staat om bestaand gedrag en praktijken in vraag te stellen en te helpen deze te vervangen door aangepaste gedragingen die geschikt zijn voor de toekomst.

128161_05.jpg

Voor wie is dit masterprogramma ontworpen?

De masteropleiding is een toegepast aanbod, bedoeld voor iedereen die een oriëntatie wil ontvangen op een interdisciplinaire en eigentijdse benadering van het begrijpen van online communicatie vanuit een duidelijk psychologisch perspectief. Verwacht wordt dat veel van de potentiële studenten in het begin een interesse en professionele neiging zullen hebben, en dit masterprogramma zal hen in staat stellen de weg vooruit te bewandelen op een meer toegepaste en multidisciplinaire manier.

Leerconcept van het programma voor afstandsonderwijs

Hoge praktische relevantie Innovatief afstandsonderwijs | Individuele en competente studentenondersteuning Geen fysieke aanwezigheid

Het leerconcept van MSc Cyber Psychology of Online Communication wordt gekenmerkt door een hoge mate van relevantie voor evidence-based content en innovatieve onderwijs- en leermethoden. Het ontwerp als pure cursus voor afstandsonderwijs betekent een optimale oriëntatie op de behoeften van de doelgroep.

De combinatie van begeleide zelfstudie, individuele studentondersteuning en e-learningeenheden biedt studenten de mogelijkheid om onafhankelijk van tijd en plaats te leren, gericht op hun eigen professionele behoeften en behoeften.

Het gebruik van moderne e-learningcomponenten garandeert studenten interactief leren en een duidelijke presentatie en bespreking van abstracte inhoud. Interactieve webinars en discussies in virtuele ruimte bevorderen de integratie van theoretische principes en methoden in de professionele praktijk. Het gebruik van een virtuele zelfstudie in de vorm van een online leerplatform maakt flexibele en netwerkachtige kennisoverdracht mogelijk, die optimaal kan worden gevarieerd en aangepast aan individuele leerbehoeften en vooruitgang.

Het aanbieden van opnames van alle interactieve live-aanbiedingen zoals Webinars of Online Lectures evenals al het leermateriaal in elektronische vorm vergemakkelijkt kennisbeheer en asynchroon leren voor studenten in een leergroep met verschillende professionele voorwaarden en vrijheid. Dit betekent bovendien eenvoudiger en tijd- en locatieonafhankelijke documentatie en herhaling van onderwijsinhoud.

128163_07.jpg

Hoofdprogramma Focus

De inhoud en structuur van het masterprogramma ondersteunen een praktijkgericht begrip van cyberpsychologie van online communicatie. Het programma bestrijkt een breed scala van onderling verbonden toepassingsgebieden van psychologie en communicatie in cyberspace en daagt hen tegelijkertijd kritisch uit. Omdat het veld relatief nieuw is, wordt het gebrek aan beleid, ethiek en beste praktijken ter discussie gesteld en kunnen de studenten bestaande praktijken in vraag stellen en oplossingen creëren in een toonaangevend onderwerp. De verscheidenheid van de modules en wetenschappelijke methoden die worden aangeleerd, stellen elke student in staat om te werken aan een individueel proefschrift dat persoonlijke interesses behandelt.

Door Cyberpsychologie van online communicatie te bestuderen, ontwikkelt elke student inzicht in de psychologische theorieën en hun toepassing in een virtuele en in de echte wereld, die in de toekomst een steeds sterkere overlap zullen hebben.

Aandachtsgebieden

De inhoud van het 1,5-jarige masterprogramma is gebaseerd op de volgende twaalf aandachtspunten:

 • Inleiding tot cyberpsychologie en persoonlijkheid in cyberspace
 • Sociale media, netwerken en communicatie
 • Psychologie van online zakendoen
 • Online communicatie, ondersteuning, counseling en coaching
 • Gebruik van online communicatie en media door kinderen en tieners
 • Communicatie met kunstmatige intelligentie (AI)
 • Psychologie van online gaming en multiplayerplatforms / Psychologie van virtuele gaming
 • E-politiek, ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • The Dark Web - Cybercrime en Deviance
 • Onderzoeksmethoden
 • Masterproef
 • Master mondeling examen

Trainingsfocus van het masterprogramma "MSc Cyber Psychology of Online Communication"

128166_pitaki02.png

Meer informatie is beschikbaar op onze website

www.alp-lehrinstitut.de

en op ons ALP-portaal:

https://portal.akademisches-lehrinstitut-psychologie.de/register

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 year ... Lees meer

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years. Online Master's programs with practical relevance and skilful didactics. Exciting, scientific and practice-oriented at the same time. In exceptional cases, professionals have the opportunity to be admitted to the Master's programs without a first degree (without a Bachelor's degree). Lees Minder