Bachelor Gezondheidsmanagement

De demografische verandering in de samenleving blijft toenemen en het aantal mensen dat behoefte heeft aan zorg en behandeling neemt gestaag toe. Tegelijkertijd moeten veel zorginstellingen sparen. Om hier een efficiënte strategie te ontwikkelen, combineren gezondheidsmanagers bedrijfskennis met branchekennis. Als onderdeel van je studie bereiden we je voor op een baan op het raakvlak tussen gezondheid en bedrijfskunde en bereiden we je ook voor op toekomstige leiderschapsverantwoordelijkheden in de gezondheidssector.

Geaccrediteerde graad

Alle huidige programma's van IUBH zijn geaccrediteerd door de FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation).

Een accreditatie wordt alleen uitgesproken als een opleiding voldoet aan alle kwalitatieve eisen qua inhoud en structuur.

De FIBAA is een soort TÜV voor academisch onderwijs, dat namens de Raad voor Accreditatie de kwaliteit van bachelor- en masteropleidingen controleert. De accreditatie wordt elke vijf (eerste accreditatie) of zeven (her-accreditatie) jaren vernieuwd - een garantie voor de kwaliteit van ons onderwijs.

Voor cursussen van uitzonderlijke kwaliteit kent FIBAA zijn premium zegel toe. Vijf cursussen aan de IUBH hebben dit speciale zegel al gekregen. De IUBH is daarmee een van de toonaangevende universiteiten in Duitsland met vijf of meer hoogwaardige zegels.

cursus Overzicht

Het doel van het programma is om je voor te bereiden om kleinere tot grotere teams en organisaties te leiden. Hiervoor bieden wij u diepgaande gezondheidswetenschappen evenals zakelijke en carrier-georiënteerde kennis. Naast vakspecifieke training in gezondheidsgerelateerde onderwerpen met een managementfocus, ligt de ontwikkeling van analytische vaardigheden, leiderschapsvaardigheden en conceptueel-oplossingsgerichte competenties op gelijke voet.

Onze bacheloropleiding heeft een modulaire structuur, dat wil zeggen dat je studeert op basis van vakgebieden die zijn onderverdeeld in zogenaamde 'modules'. Binnen deze modules is er een inleidende cursus en een specialisatiecursus, die je systematisch voorbereiden op het voltooien van deze module. Binnen de modules ontvang je credits voor elke geslaagde afstudeerperiode (European Credit Transfer System) die je prestaties documenteert. Deze ECTS-credits zijn internationaal vergelijkbaar en worden natuurlijk erkend.

specialisaties

In het vijfde en zesde semester kies je je drie specialisaties van 30 ECTS. Hiervoor kiest u voor minimaal één specialisatie ("verplichte specialisatie") op het gebied van gezondheidsmanagement en maximaal twee functionele en branchespecialisaties ("keuzespecialisaties").

Enkele exemplarische verkiezingsspecialisaties zijn:

  • Geavanceerd leiderschap
  • Zakelijk advies
  • IT-beheer
  • E-Commerce
  • Systemgastronomie

studiemodellen

Pas uw afstandsonderwijs aan uw leven aan.

Je kunt ons bachelordiploma zowel in voltijd als in twee deeltijdvarianten voltooien. Qua inhoud zijn deze modellen identiek, maar met de deeltijdvarianten wordt uw wekelijkse leertijd verminderd.

De deeltijdstudie is met name geschikt voor diegenen die al een hoge werklast hebben of die hun maandelijkse kosten willen verminderen.

full-time

duur

In een voltijdstudie kun je het maximum aantal cursussen per semester kiezen. Als u uw studie niet op de afgesproken tijd afrondt, wordt het onderzoek met nog eens 18 maanden verlengd. Gedurende deze tijd kunt u alle aanbiedingen van afstandsonderwijs als voorheen gratis gebruiken. Als u merkt dat u minder tijd hebt dan verwacht, kunt u overschakelen naar een ander tijdmodel met een periode van 3 maanden tot het einde van de maand.

part time

duur

Deeltijdstudies verminderen je maandelijkse collegegeld. Tegelijkertijd neemt ook het aantal cursussen dat u per semester kunt kiezen af.

Als u uw diploma niet binnen de vastgestelde tijd kunt halen, wordt uw studie met nog eens 18 maanden verlengd. Gedurende deze tijd kunt u alle aanbiedingen van afstandsonderwijs als voorheen gratis gebruiken. Als u merkt dat u meer tijd hebt dan verwacht, kunt u overschakelen naar een ander tijdmodel met een periode van 3 maanden tot het einde van de maand.

Je toekomstige carrière in de gezondheidszorg

Als gezondheidsmanager maakt het plannen, controleren en bewaken van zorgactiviteiten, zoals klinieken of verzekeringsmaatschappijen, deel uit van uw werk. Je werkt aan het vergroten van de acceptatie van preventie en een goede gezondheid in de samenleving en om mensen in staat te stellen hun gezondheid te beïnvloeden en te behouden. Tegelijkertijd houdt u altijd de zakelijke factoren in de gaten.

Opleiding te volgen in:
Duits

Zie 35 andere vakken van IUBH Fernstudium »

Laatst bijgewerkt op May 14, 2019
Deze cursus is Online
Begindatum
Inschrijving openen
Duration
36 - 72 maanden
Deeltijd
Voltijd
Prijs
312 EUR
in de maand. De prijzen variëren afhankelijk van het tijdmodel.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Inschrijving openen
Aanmeldingslimiet

Inschrijving openen