Bachelor in de fitnesseconomie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in de fitnesseconomie

De sportindustrie is booming, de sterke vraag naar fitnessaanbiedingen en de snelle ontwikkeling in fitnessgerelateerde markten, zoals gezondheid en voeding, spelen hierin een grote rol. Zoals de meeste sectoren van de economie, wordt de fitnesssector momenteel sterk beïnvloed door de toenemende digitalisering, waarbij bedrijven en werknemers worden geconfronteerd met spannende en uitdagende taken, zoals training in virtual reality.

Ben je klaar om een revolutie teweeg te brengen in de fitnesswereld? We leveren een uitgebalanceerd programma met de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en een schat aan industriële knowhow in ons afstandsonderwijs.

Onze bacheloropleiding Fitness Economics bereidt je voor op een toekomstige carrière in deze opwindende branche met een uitgebalanceerde mix van algemene zakelijke inhoud en expertise op het gebied van fitness, marketing, verkoop, juridische en personele middelen.

Geaccrediteerde graad

Alle huidige programma's van IUBH zijn geaccrediteerd door de FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation).

Een accreditatie wordt alleen uitgesproken als een opleiding voldoet aan alle kwalitatieve eisen qua inhoud en structuur.

De FIBAA is een soort TÜV voor academisch onderwijs, dat namens de Raad voor Accreditatie de kwaliteit van bachelor- en masteropleidingen controleert. De accreditatie wordt elke vijf (eerste accreditatie) of zeven (her-accreditatie) jaren vernieuwd - een garantie voor de kwaliteit van ons onderwijs.

Voor cursussen van uitzonderlijke kwaliteit kent FIBAA zijn premium zegel toe. Vijf cursussen aan de IUBH hebben dit speciale zegel al gekregen. De IUBH is daarmee een van de toonaangevende universiteiten in Duitsland met vijf of meer hoogwaardige zegels.

Je toekomstige carrière in fitness-economie

Als afgestudeerde van onze opleiding in fitnesseconomie zul je in staat zijn om fundamentele veranderingen en veranderingen aan te brengen en leiderschapsrollen aan te nemen in de diverse groeimarkten van fitness, sport, lifestyle, mode, gezondheid, welzijn, voeding en meer. Uw specifieke taken omvatten onder andere de aanschaf van nieuwe trainingsapparatuur en de verwerving van klanten door middel van passende reclamemaatregelen.

Om dit te doen moet je de fitnessmarkt goed in de gaten houden om snel te kunnen reageren op nieuwe trends en om klantwensen te kunnen overwegen. Daarnaast optimaliseer je de organisatie, doe je persoonlijke en marketingaangelegenheden en bouw je een professioneel verkoopsysteem.

cursus Overzicht

In de afstandsstudie fitnesseconomie wordt u voornamelijk wetenschappelijke basiskennis, professionele methodologische kennis en integrerende onderwerpen aangeboden. Naast de basis van fitnessmanagement- en fitnessmarkten, bieden wij u diepgaande kennis op het gebied van evenementenbeheer, basisbeginselen van training en voeding en franchising in de praktijk. De bijzonder relevante onderwerpen marketing, personeelsbeheer en digitalisering lopen door alle semesters. In het vijfde en zesde semester heb je ook de mogelijkheid om in totaal drie keuzevakken te volgen.

Onze bacheloropleiding heeft een modulaire structuur, dat wil zeggen dat je studeert op basis van vakgebieden die zijn onderverdeeld in zogenaamde 'modules'. Binnen deze modules zijn er soms een inleidende cursus en een specialisatiecursus, die je systematisch voorbereiden op het voltooien van deze module. Binnen de modules ontvang je credits voor elke geslaagde afstudeerperiode (European Credit Transfer System) die je prestaties documenteert. Deze ECTS-credits zijn internationaal vergelijkbaar en worden natuurlijk erkend.

specialisaties

In het vijfde en zesde semester kies je je drie specialisaties van 30 ECTS. Kies hiervoor voor ten minste één specialisatie ("verplichte specialisaties") op het gebied van fitnesseconomie en maximaal twee functionele en sectorspecialisaties ("Wahlspezialisierung").

Enkele exemplarische verkiezingsspecialisaties zijn:

  • Sport Management
  • Sports Media Management
  • Geavanceerd leiderschap
  • markt Psychologie
  • Human Resources Specialisatie
  • Social Media Marketing II

studiemodellen

Pas uw afstandsonderwijs aan uw leven aan.

Je kunt ons bachelordiploma zowel in voltijd als in twee deeltijdvarianten voltooien. Qua inhoud zijn deze modellen identiek, maar met de deeltijdvarianten wordt uw wekelijkse leertijd verminderd.

De deeltijdstudie is met name geschikt voor diegenen die al een hoge werklast hebben of die hun maandelijkse kosten willen verminderen.

full-time

duur

In een voltijdstudie kun je het maximum aantal cursussen per semester kiezen. Als u uw studie niet op de afgesproken tijd afrondt, wordt het onderzoek met nog eens 18 maanden verlengd. Gedurende deze tijd kunt u alle aanbiedingen van afstandsonderwijs als voorheen gratis gebruiken. Als u merkt dat u minder tijd hebt dan verwacht, kunt u overschakelen naar een ander tijdmodel met een periode van 3 maanden tot het einde van de maand.

part time

duur

Deeltijdstudies verminderen je maandelijkse collegegeld. Tegelijkertijd neemt ook het aantal cursussen dat u per semester kunt kiezen af.

Als u uw diploma niet binnen de vastgestelde tijd kunt halen, wordt uw studie met nog eens 18 maanden verlengd. Gedurende deze tijd kunt u alle aanbiedingen van afstandsonderwijs als voorheen gratis gebruiken. Als u merkt dat u meer tijd hebt dan verwacht, kunt u overschakelen naar een ander tijdmodel met een periode van 3 maanden tot het einde van de maand.

Laatst bijgewerkt op May 2019

Over de school

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Lees meer

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Lees Minder