Cursus: Advanced Design for Sustainability virtuele studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De cursus Advanced Design for Sustainability (ades4s) is een uniek gebouwd transdisciplinair programma dat studenten opleidt om wetenschappelijke en technologische ontdekkingen en ontwikkelingen te overbruggen met de behoeften in de samenleving en het milieu door middel van ontwerp. Onze studenten duiken diep in onderzoek over disciplinaire grenzen, het verwerven van kennis van meerdere wetenschappelijke en geesteswetenschappelijke gebieden en door hun eigen vaardighedenbasis het produceren van innovatieve hedendaagse oplossingen voor de complexe meerlaagse uitdagingen van vandaag. We hebben de ades4s-cursus 2020/2021 aangepast aan de huidige wereldwijde omstandigheden en vanaf oktober 2020 is ons programma ook beschikbaar in virtuele studies.

Het virtuele programma bevat onze vijf modules :

 1. 'Thinking Design',
 2. 'Duurzaamheid, veerkracht en ecologie',
 3. Kunstmatig leven en duurzaamheid,
 4. Tribalisme en toekomstige sociale structuren, en
 5. Biodesign: The World of Growing Things.

De vijf modules vormen samen de volledige cursus van één jaar. Het is natuurlijk mogelijk om afzonderlijk deel te nemen aan de modules op basis van individuele voorkeuren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om slechts aan één module of aan drie modules deel te nemen, of aan de volledige cursus.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

ADES virtuele studiostructuur en details

Module 1 en 2 worden alleen aangeboden in virtuele studiemodus. Module 3, 4 en 5 zijn beschikbaar in zowel virtuele als in-studio studiemodus. Uiteraard is het virtuele studiemodel gebaseerd op 100% live hoorcolleges, maar alle lesmaterialen worden opgenomen en ter beschikking gesteld aan studenten om flexibiliteit te vergemakkelijken.

Modules in het virtuele klaslokaal:

 • 4 dagen per week activiteiten, waaronder:
  • Live gestreamde lezingen, discussies en workshops met prominente moderators
  • Virtuele studio en onderzoek werken in groepen
  • Individuele en groepslessen met ADES-facilitators
 • Totaal aanbevolen engagement: 16 uur / week
 • Het maximale studentaantal is 25 studenten per module

Cursus benodigd heden

We nodigen individuen met verschillende culturele en disciplinaire achtergronden uit met MSc (bij selectie BSc) graden in bijvoorbeeld - maar niet beperkt tot - product-service design, architectuur, technologie, engineering, ook afgestudeerden van toegepaste wetenschappen, kunstenaars, antropologen en filosofen. Alle aanvragers moeten een online interview bijwonen als onderdeel van het aanvraagproces, waar de Engelse taalvaardigheid zal worden beoordeeld (dus het is niet nodig om officiële certificaten in te dienen).

Waarom studeren met ADES en waarom NU?

We leggen veel nadruk op interactie tussen studenten en moderatoren, samenwerking. De modules zijn ontworpen voor studenten om samen te werken bij het kaderen van uitdagingen binnen het gegeven thema, gericht op duurzaamheid. Door substantieel ontwerponderzoek leren studenten de gegenereerde kennis toe te passen op alle disciplines en industriële praktijken, in de vorm van de module studioprojecten. De beste moduleprojecten worden aan het einde van elke module door ADES gepubliceerd. Daarnaast bieden we deelname aan buitenschoolse activiteiten zoals korte cursussen en studiereizen georganiseerd door ADES. Voor studenten die de virtuele opleiding volgen en die zich bij de ADES-studio in Boedapest willen aansluiten, openen we vanaf januari 2021 onze studiodeuren voor studenten (onder voorbehoud van veiligheids- en reisbeperkingen).

De focus op duurzaamheid van vandaag is enorm. De inspanningen over de hele wereld komen op het juiste moment, aangezien klimaatverandering en menselijke voetafdruk in het milieu zich manifesteren op een schaal waarop we eenvoudig niet zijn voorbereid. De oproep om 'nu te handelen' is inderdaad dringend. ADES is gebouwd om op deze urgentie te reageren. Maar niet met meer groene producten, systemen en diensten, maar met het idee dat we "van tevoren onze hands-on" nodig hebben om tot werkelijk radicale oplossingen te komen. Het idee dat we onze problemen niet kunnen oplossen met dezelfde tools waarmee ze zijn gemaakt. Nieuw Design Thinking for Sustainability is nodig dat de actie zo dringend vereist.

Voordelen van virtueel studeren met ADES

 • Eén-op-één bijles: ADES ervaren docenten zijn altijd beschikbaar voor discussies en voor begeleiding van individuele studenten en groepen. De virtuele studiofuncties van ADES lijken op alle kleine productontwerpstudio's, co-labs of denktanks waar studenten, moderators en docenten gelijke toegang hebben tot activiteiten voor het genereren van kennis en waarbij het doel is het gezamenlijk genereren van kennis.
 • Specialisten in ontwerp voor duurzaamheidsstudies: Wij zijn een baanbrekende, onafhankelijke ontwerpschool die zich richt op het begeleiden van onze studenten om Thought Leaders in Sustainability te worden.
 • Gastmoderatoren van wereldklasse: ADES-studenten werken samen met algemeen erkende wetenschappers, wetenschappers, ontwerpers en innovators die voorop lopen bij het veranderen van onze samenleving door hun werk.
 • Creatieve, inclusieve leeromgeving: Omdat het een echt transdisciplinair onderwijs is, maakt de ADES-leeromgeving experimenten, creativiteit en radicale innovatie binnen de studiemethoden en output mogelijk, terwijl het open staat voor culturele en disciplinaire diversiteit die multidisciplinaire groepen begeleidt.
 • Realiteitsgericht: Onze rol in wereldwijd onderwijs is om te pionieren in ontwerponderwijs voor duurzaamheid. We werken multidisciplinair om bestaande onderwijsprogramma's aan te vullen en om educatieve diversiteit voor duurzaamheid tussen disciplines te vergroten. In onze cursussen leren studenten verder dan groener ontwerpen; ze onderzoeken hoe we onze huidige organisaties en systemen kunnen aanpassen aan een wereld die wordt geleid door principes van ecologie, duurzaamheid en veerkracht.
 • Internationale studentengemeenschap: onze studenten zijn creatief en nieuwsgierig, hebben al een vaardigheidsbasis en een diploma in een discipline en willen hun vaardigheden verbeteren en zich specialiseren in duurzaamheid. Onze lessen worden gevormd door individuen met alle culturele en disciplinaire achtergronden, bijvoorbeeld in product-service design, architectuur, technologie-engineering, ook afgestudeerden van natuurwetenschappen, evenals kunstenaars, antropologen en filosofen.
 • Publiceren: ADES-cursussen bieden studenten meerdere mogelijkheden om individuele en groepsprojecten te ontwikkelen waar ze hun verworven inzichten, persoonlijke en interdisciplinaire ontwikkeling en het vermogen om hun kennis toe te passen kunnen demonstreren. ADES helpt dan met publiceren en andere communicatie.
 • Denkvaardigheden ontwerpen voor radicale duurzaamheid: ADES-studenten zullen verder kunnen gaan dan het toepassen van business-as-usual ontwerpoplossingen voor menselijke wenselijkheid en denken niet op mensen-, product- of bedrijfsgerichte manieren, maar ze zullen begrijpen dat de meest kritische beperking bij alle ontwerpinspanningen gaat het om radicale duurzaamheid, zoals bij het in stand houden van ons bestaan samen met het bestaan van onze planeet. Onze missie is om een transdisciplinair ontwerponderwijs over te dragen, zodat onze studenten kunnen bijdragen aan een bloeiende omgeving.
 • ADES e-learning certificaat: Onze studenten krijgen een afstudeercertificaat van het Institute of Advanced Design Studies , Budapest. Het certificaat wordt toegekend na afronding van het moduleproject.

Over de school

Het Institute of Advanced Design Studies (ADES) is een onafhankelijke ontwerpschool die opleidingen in duurzaamheid aanbiedt voor postdoctorale studenten en professionals. Ons programma is gebaseerd op een transdisciplinaire benadering van duurzaamheid en we accepteren studenten van alle achtergronden. We erkennen de complexiteit en multidisciplinariteit van de uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd met klimaatverandering, aantasting van het milieu, werk en de veranderingen in de mondiale samenleving en dat er een nieuw type expertise nodig is om deze uitdagingen aan te pakken. ADES is gebouwd om een nieuw type ontwerper op te leiden, uitgerust met Design Thinking-tools en ontwerpproces-tools, bedreven in het werken in transdisciplinaire teams, terwijl het in staat is om hun eigen discipline te gebruiken, of het nu gaat om ontwerp, chemie of bio-engineering, om de multi op te lossen -disciplinaire problemen van vandaag. In plaats van een traditionele faculteit te hebben, werkt ADES samen met gastmoderatoren, die wereldwijd toonaangevend zijn vanuit verschillende disciplines, van ontwerpers tot biologen, ingenieurs en filosofen, om holistische benaderingen te bereiken die geschikt zijn om de problemen van vandaag op te lossen.

ADES virtueel studieprogramma 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

ADES in-studio (virtuele en in-studio mix) studieprogramma 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Lees meer

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Lees Minder