Cursus in de stad en het theater: een route van het klassieke verleden naar de toekomst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een reisplan van klassiek verleden naar toekomst

De huidige cursus "Een reis van het klassieke verleden naar de toekomst: de stad en het theater" is een reis in de Griekse geschiedenis en beschaving, gezien door het prisma van de klassieke stadstaat en het oude theater. We beginnen met het leren over de stad, inclusief de ontwikkeling, structuur en hoe de gebouwen werden ontwikkeld in het stedelijke centrum en tot slot de complexiteit van de architectuur.

Verderop, de lessen gaan over de beslissende rol van religie in het Griekse politieke leven, waar Goden en Helden een bijzondere rol spelen in alle beslissingen die genomen worden voor gemeenschappelijke activiteit en leven. Graag hebben we volledige toegang tot hun dagelijkse routine en hun gemeenschapswaarden, door vazen, sculpturen, geschreven bronnen en andere archeologische vondsten die ons alle nodige details verschaffen. Last but not least geeft de cursus ons een kans om te onderzoeken hoeveel van de levensstijlen van de oude Grieken overleven met verbluffende continuïteit in de moderne samenleving.

In deze online cursus heeft de deelnemer toegang tot een eenheid die het belang van het oude Griekse theater volledig verklaart en hoe verschillende uitvoeringen doorgaan naar de hedendaagse Griekse en Europese podia, het proces van het opnieuw samenstellen van een theatraal evenement en, tot slot, hoe het oude Griekse drama is uitgevoerd in moderne tijden. Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een geweldige eenmalige ervaring opdoet.

Deelnemer Profiel

Dit programma is gericht aan iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en in het bijzonder in de vorming van de oude Griekse stadstaat. Het betreft ook iedereen met een bijzondere interesse in het oude theater en de oude Griekse beschaving in het algemeen.

Programma Doelstellingen

De oude Griekse stadstaat lijkt de omgeving te zijn waar de klassieke beschaving werd geboren en bloeide. Theater was de hoogste artistieke expressie van die tijd. Tegenwoordig zijn verwijzingen naar de klassieke beschaving op een aantal gebieden terug te vinden, variërend van de organisatie en het bestuur van de stad tot culturele en amusementsevenementen.

Het programma "Een reis van het klassieke verleden naar de toekomst: de stad en het theater" heeft tot doel via de grote Griekse monumenten de ontwikkeling en structuur van het oude Griekse leven in samenhangende eenheden te introduceren, namelijk de stadstaat, de ontwikkeling van democratie in theorie en in de praktijk, en de creatie van klassieke beschaving. Het analyseert ook de oude Griekse religie en het theater, dat een belangrijke rol speelde in het dagelijks leven. Daarnaast wil dit programma een overzicht bieden van de enscenering van het oude Griekse drama in het Griekse en Europese theater.

Laatst bijgewerkt op December 2017

Over de school

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Lees meer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Lees Minder