Een gevoel van opwinding is altijd aanwezig, wanneer we in contact komen met mythen en legendes van monsterlijke wezens en denkbeeldige wezens. Dat gebeurt vanwege hun illustratie en hoe hun bestaan ​​wordt uitgelegd.

In deze online cursus maak je kennis met de meest populaire Griekse mythologische wezens , gevonden in Minoan Iconography, die door verschillende wetenschappers zijn erkend en bestudeerd. Enkele van de merkwaardige monsters die je tijdens de cursus tegenkomt, zijn Sphinx, Minotaur, Gorgoneion en Dragon. Kijk dieper in de Griekse mythologie en ontdek wezens die je je nauwelijks kunt voorstellen of voorstellen.

Is het toch niet waar dat de meesten van ons sprookjes met monsters en draken zijn, zelfs in hun moderne gedrukte en / of filmische versie? Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in deze belangrijke online cursus, opgenomen in de categorie van Kunst en Cultuur.

Na succesvolle afronding van de lessen ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een prachtige eenmalige ervaring opdoet.

Deelnemer Profiel

Het programma is niet alleen bedoeld voor studenten archeologie, maar ook voor een breder publiek, vooral diegenen met een bijzondere interesse in prehistorische / protohistorische tijden in het bredere oostelijke Middellandse Zeegebied.

Programma Doelstellingen

Minoïsche iconografie is rijk aan afbeeldingen van hybride en monsterlijke figuren die zijn gemaakt in de verbeelding van de prehistorische Kretenzers. De Minoïsche wereld lijkt ook een reeks mythische wezens te hebben omvat, waarvan er een aantal waren geïmporteerd en aangepast uit Egypte en het Nabije Oosten, terwijl andere van lokale inspiratie waren. Al deze wezens waren gekoppeld aan zowel rituele praktijken, maar ook aan de uitoefening van macht en autoriteit.

Dit programma heeft tot doel elk wezen afzonderlijk te bespreken en verwijst naar de geschiedenis van het onderzoek, de mogelijke herkomst van elk iconografisch type, zijn chronologische en typologische ontwikkeling en uiteindelijk zijn betekenis. De belangrijkste informatiebronnen zijn: de glyptische kunst (zegels, zegels en gouden zegelringen), de muurschilderingen, het goud, ivoor en faience werk en andere.

Programma Beschrijving

Les 1: GRIFFIN-UNICA-SPHINX
Deze les onderzoekt de representaties van Griffin-Unica-Sphinx in Minoïsche iconografie.

Les 2: MINOAN GENIUS - MINOAN DRAGON
Deze les onderzoekt de representaties van Genius en Dragon in de Minoïsche iconografie.

Les 3: DE MENS / VOGEL CREATUREN -MINOTAUR-ANDERE BIPOD CREATURES -GORGONEION
Deze les onderzoekt de representaties van mens-vogel wezens, minotaurus, tweevoetige wezens en gorgoneion in Minoïsche iconografie.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
3 weken
Prijs
100 EUR

Course in Hybrid and Monstrous Creatures in Minoan Iconography