Archeologisch en iconografisch bewijs

Minoïsch Kreta was een rijke, gevarieerde en complexe cultuur waarvan de resultaten in elk aspect van het leven zijn bestudeerd en die nog steeds wereldwijd worden bestudeerd. In deze cursus willen we de betekenis van de Minoïsche rituelen en hun relatie tot de rituelen van moderne beschavingen verder begrijpen. Het ritueel is een totaal van oefeningen die een spiritueel en / of indicatief karakter hebben. Het wordt ook beschouwd als de uitvoering van een act met formaliteit en plechtigheid.

De inhoud van deze online cursus geeft ons de kans om een ​​wereld te ontmoeten waarin goden, godinnen, monsters, magie en religieuze symboliek een belangrijke rol spelen. Bedenk hoeveel soortgelijke rituelen, met een formele substantie, tegenwoordig functioneren als mijlpalen in ons leven. Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een geweldige eenmalige ervaring opdoet.

Deelnemer Profiel

Het programma is niet alleen bedoeld voor studenten archeologie, maar ook voor een breder publiek, vooral diegenen met een bijzondere interesse in prehistorische / protohistorische tijden in het bredere oostelijke Middellandse Zeegebied.

Programma Doelstellingen

In dit programma gaan we in op het thema van Minoïsche rituele prestaties zoals zowel gedocumenteerd door het archeologische als het iconografische bewijsmateriaal. In het algemeen werden en worden riten nog steeds uitgevoerd op specifieke loci, in een specifieke volgorde en waarschijnlijk in bepaalde tijdsperioden. Materiële cultuur blijft adequate gegevens verschaffen voor religieuze activiteiten in buitenruimten (open gravengebieden, piekreservaten) en binnenshuis (grotten, huiselijke en vorstelijke heiligdommen). Iconografie, zoals fresco's, zegels en verzegelingen, kleimodellen, stenen reliëfvazen ​​en andere, verrijkt onze informatie over wat is gekarakteriseerd als religieuze of rituele handelingen. Aan de hand van een reeks criteria kan men overgaan tot een categorisering van de Minoïsche riten: opoffering, baëtische, kostuums, bloemen, initiatieriten en andere. Echter, naarmate de studie van Minoïsch Kreta doorgaat, bewijst het picturale bewijsmateriaal de complexiteit van het probleem als geheel.

Programma Beschrijving

Les 1: Inleiding - Archeologisch en iconografisch bewijs (Opofferingsritueel)

Ten eerste maken we een intro over het thema van Minoïsche rituele prestaties zoals zowel gedocumenteerd door het archeologische en het iconografische bewijsmateriaal en daarna gaan we verder met empatiseren van offerrituelen.

Les 2: Iconografisch bewijs (Baetylic - Robe Rituals)

Hier gaan we ingaan op het thema van Minoische rituele prestaties zoals gedocumenteerd door iconografisch bewijs met de nadruk op Baëtische en gewaadrituelen.

Les 3: Iconografisch bewijs (bloeitritueel - initiatieriten)

In deze les gaan we in op het thema van Minoïsche rituele prestaties zoals gedocumenteerd door iconografisch bewijs met de nadruk op Bloemenritueel en Inwijdingsriten.

Les 4: Iconografisch bewijs (Dance Ritual- Procession - Music)

Tot slot gaan we in op het thema van Minoische rituele prestaties zoals gedocumenteerd door iconografisch bewijs met de nadruk op Dance Ritual, Procession en Music.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
4 weken
Prijs
100 EUR

Course in Ritual performance in Minoan Crete: Archaeological and Iconographic Evidence