Design for Sustainability Online Course - Ecologische dimensie

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Wil je deel uitmaken van de oplossing in plaats van een deel van het probleem?

Wilt u leren om elegante oplossingen te creëren die zorgvuldig zijn aangepast aan de unieke bioculturele ligging?

Als je dat doet, dan is het een ecologische ontwerper om voor jou te zijn.

De ecologische dimensie van de online cursus van Gaia Education geeft je de vaardigheden om een ​​ecologische ontwerper te worden en zelfherstellende duurzame nederzettingen te creëren.

Wereldleiders hebben het doel gesteld om drie buitengewone dingen te bereiken in de komende 15 jaar:

 • extreme armoede beëindigen
 • ongelijkheid en onrecht bestrijden
 • fixeer klimaatverandering

De 17 wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling kunnen deze dingen gedaan krijgen. In alle landen. Voor iedereen.

Als we deze doelen willen bereiken, moet iedereen hiervan op de hoogte zijn. Daarom is de Ecologische dimensie een van de vier belangrijkste componenten van ons online Design For Sustainability-programma. Hoe zit het met het toevoegen van ecologisch ontwerp aan je eigen vaardigheden als agent van positieve verandering?

De ecologische dimensie kan worden opgevat als een op zichzelf staand programma of als startpunt voor onze 10-maanden durende online cursus Design For Sustainability-certificering. De kosten van de ecologische dimensie zijn £ 350 GBP. De cursus, die een oriëntatieperiode omvat, duurt acht weken. We raden u aan ten minste 10 uur per week aan de cursus te wijden om er maximaal van te profiteren.

Na het voltooien van de Ecologische dimensie heb je het vertrouwen en het vermogen om jezelf te gaan positioneren op het gebied van Ecologisch Ontwerp en Duurzaamheid.

Afgestudeerden van onze programma's hebben een bijdrage geleverd aan duurzaamheidsprojecten, gemeenschappen bouwen, sociale ondernemers worden, deelnemen aan permacultuurprojecten en bio-dynamische landbouw, transitiebewegingen ondersteunen en nog veel meer.

Cursusinhoud

U ontvangt een interactief pdf-document van ongeveer 140 pagina's met veel afbeeldingen, grafische afbeeldingen en links naar nuttige korte video's, websites en documenten.

Je krijgt ook je eigen persoonlijke studentengids, waarin de leerresultaten, doelstellingen en tijdlijn van elke dimensie worden beschreven, plus een reeks activiteiten voor elke module van de leertraject.

De ecologische dimensie is geschreven door:

 • Michael Shaw
 • Daniel C. Wahl
 • Ezio Gori
 • Lisa Shaw

De cursus is gebouwd op vijf modules, die je hieronder kunt lezen.

Module 1 Volledige systeembenadering van ecologisch ontwerp

Uitgaande van het concept 'culturen van duurzaamheid bouwen', behandelt dit gedeelte het 'grote geheel' en kijkt het ook naar de filosofische grondslagen en principes van ecologisch ontwerp.

We kijken naar het hele systeem waarin we ons leven leiden en hoe we de wereld kunnen beïnvloeden via de specifieke ontwerpbeslissingen die we maken en implementeren.

Module 2 Passende watertechnologie

Het verband tussen fossiele brandstofreserves en oorlog is al tientallen jaren een duidelijk patroon, maar er zijn al evenveel gewelddadige conflicten en oorlogen gevoerd over de toegang tot water.

Water is een zeer schaarse hulpbron en toch wordt het op gigantische schaal verspild en besmet.

Een zevende van de wereldbevolking heeft nog steeds geen toegang tot een veilige watervoorziening.

Leren om efficiëntere systemen te maken om voor het water in de wereld te zorgen, is van cruciaal belang.

Module 3 Lokale voedselsystemen

Gezond lokaal eten is een van de beste toegangspoorten tot het bouwen van een duurzame gemeenschap, of dat nu in een nieuw gebouwd ecodorp is of in de transformatie van een dorp of stad.

Voedsel nodigt ons uit om na te denken over onze gezondheid, onze lokale economie en onze relatie met het land.

Omdat voedsel een basisbehoefte is, moeten we ervoor zorgen dat we veerkrachtige, productieve en regeneratieve voedselsystemen ontwikkelen als de basis van bloeiende gemeenschappen en regio's.

Module 4 Geschikte technologie

Deze module behandelt de juiste technologie voor het genereren en gebruiken van energie.

De module kijkt ook naar duurzaam ontwerp van koolstofneutrale energiesystemen en onderzoekt deze technologieën als onderdeel van een veerkrachtstrategie voor duurzame gemeenschappen en ecovillages.

Schalen en schaal zijn belangrijke aspecten om te overwegen om op passende wijze rekening te houden met verschillende soorten ontwikkelingen, locaties en bioregio's.

Module 5 Groenbouw en inbouw achteraf

Deze module onderzoekt de uitdagingen die inherent zijn aan moderne bouw- en constructietechnieken en onderzoekt alternatieven die energie-efficiënter zijn en minder schadelijk voor het milieu.

Je leert onderscheid te maken tussen verschillende bouwmethoden, materiaalkeuzes en bouwstijlen en hoe je ze kunt aanpassen aan de lokale en regionale omstandigheden.

We onderzoeken ook hoe we slecht ontworpen structuren het best kunnen herinstalleren en de patronen van wildgroei in voorsteden kunnen verbeteren.

Wat je zult ontvangen

 • een downloadbaar cursusboek met het nieuwste onderzoek en aanvullende bronnen (ook beschikbaar als een online e-boek)

 • een studentenhandboek met alle belangrijke informatie over de cursus

 • een studentengids: beschrijving van de leerresultaten, doelstellingen en tijdlijn van elke dimensie, plus een reeks activiteiten voor elke module van de leertraject

 • toegang tot de virtuele campus, waar u lid wordt van onze klaslokalen, forums, ontwerpteams, directe communicatie met docenten, toegang tot voorbeelden en alle leermaterialen en activiteiten voor certificering, evenals sociale media gerelateerd aan de cursus

 • oriëntatie op de virtuele campus, e-learningtools en het Moodle-platform

 • volledige technische en academische ondersteuning om door de virtuele cursus te navigeren en alle leerresultaten te bereiken

 • een certificaat van voltooiing van Gaia Education

 • credits verdienen om door te gaan naar ons vlaggenschip gecertificeerd programma in duurzaamheid en ontwerp

 • het vermogen en praktische vaardigheden om actieve stappen te zetten op het strategische gebied van Design for Sustainability
  de weg vrijmaken om lid te worden van de Gaia Education Learning Journey

Uw investering

De dimensie Ecologisch ontwerp begint op 14 januari 2019

We raden u aan minimaal 10 uur per week te besteden om het maximale profijt uit dit programma te halen.

De prijs voor dit 8 weken durende programma is £ 350 GBP. Early bird: registreer je tot één maand voor de startdatum om 20% korting te krijgen!

Stuur voor meer informatie een e-mail naar elearning@gaiaeducation.org

De kosten van deze unieke en opwindende cursus bedragen £ 350 GBP. Het is misschien wel de beste investering die je ooit voor jezelf hebt gedaan. De hele duur van deze dimensie is acht weken, inclusief ongeveer 80 uur studietijd. Registreer u tot één maand voor de startdatum om een ​​korting van 20% op vroege vogels te krijgen!

Na voltooiing zul je worden uitgerust met het inzicht en de vaardigheden om een ​​zelfverzekerde veranderaar te worden in ecologische duurzaamheidskwesties. Het zal je ook kwalificeren om door te studeren in ons volledig gecertificeerde programma, Design for Sustainability, en lid te worden van een Design Studio na het voltooien van de vier dimensies van de cursus.

Laatst bijgewerkt op November 2018

Over de school

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their tra ... Lees meer

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their transdisciplinary approach to education for sustainability. Lees Minder
Forres , Shawnigan Lake , Prachuap Khiri Khan , Rio de Janeiro + 3 Meer Minder