Diploma van specialist in internationale, diplomatieke en consulaire zaken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De diversificatie van de activiteiten die in het buitenland worden uitgevoerd vanuit de verschillende bevoegdheden van de staat, evenals de aanwezigheid van zakelijke of sectorale commissies in internationale scenario's, maken dit Diploma van Specialisten in Internationale, Diplomatieke en Consulaire Zaken, een zeer actueel en noodzakelijk voor diegenen die in multiculturele omgevingen opereren.

Aan de traditionele diplomatie zijn in de afgelopen tijd andere vormen van diplomatie toegevoegd, in overeenstemming met de ingrijpende veranderingen die de samenleving heeft doorgemaakt, evenals nieuwe vormen van gesprek en bemiddeling.

Het diplomatiek corps en het consulair corps van een land worden vergezeld door nieuwe actoren met zeer goed gedefinieerde rollen en met technische kenmerken die hen waardevolle externe agenten van een land maken, op het gebied van Corporate, Cultural, Commercial en Tourism. , onder de belangrijkste.

accreditatie

Deze 300-urige cursus heeft een Accrediterend Diploma van het Seneca Instituut en wordt bij de Apostille van Den Haag afgeleverd, om het internationale geldigheid te geven.

Wie zou moeten deelnemen

 • Voor ondernemers die actief zijn in internationale omgevingen, en de werkingsmechanismen van ambassades en consulaten moeten kennen
 • Aan managers die banden hebben met diplomatieke omgevingen in hun land of als expats in het buitenland
 • Aan technisch personeel aanwezig in internationale onderhandelingen dat diplomatiek personeel ondersteunt
 • Elke professional die deze kennis nodig heeft om zijn training aan te vullen en als agent in het buitenland te handelen
 • Aan afgestudeerden die geïnteresseerd zijn om zich professioneel in het buitenland te ontwikkelen en deze specialisatie willen verwerven

Labour vertrek

 • Advies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Ondersteuning van het personeel van ambassades en consulaten
 • Bijlagen bij ambassades
 • Internationaal personeel (regionale en universele OIGs)
 • Multidisciplinaire teams bij de onderhandelingen over verdragen
 • Deelname aan de vertegenwoordigingen vóór OO.II.
 • Parallelle diplomatie (advies, promotie en management)
 • Commerciële en toeristische bureaus in het buitenland
 • Kamers van Koophandel in het buitenland

doelstellingen

 • Begrijp de verschillende theorieën van Internationale Betrekkingen.
 • Ken de verschillende soorten acteurs die in het wereldpanorama samenwerken.
 • Raak vertrouwd met de politieke, economische en sociale aspecten op mondiaal niveau.
 • Identificeer de kaders van de analyse van internationale relaties.
 • Weet hoe de International Society gedefinieerd moet worden en weet welke soorten krachten en actoren het bevat.
 • Voer de ins en outs van het buitenlands beleid in, maak kennis met de agenten die belast zijn met de uitvoering ervan.
 • Ken de kenmerken en eigenaardigheden van de diplomatieke functie.
 • Ken de kenmerken en technieken van diplomatieke onderhandelingen om de verwachte doelstellingen te bereiken.
 • Begrijp de verschillende vormen van diplomatie die vandaag worden gepresenteerd.
 • Ken het potentieel van het "landmerk".
 • Zorg dat u bekend raakt met de consulaire functie en de bijbehorende kenmerken.

programma

Het programma van dit Diploma van Specialisten in Internationale, Diplomatieke en Consulaire Zaken, bestaat uit 4 partijen, elk bestaande uit een reeks modules:

Deel I Internationale Betrekkingen

Theorie van internationale betrekkingen. Theorie van het realisme. Theorie van het structuralisme. Theorie van het transnationalisme. Internationale actoren en hun classificatie. Coöperatieve relaties en conflictrelaties. De verschillende niveaus van internationale betrekkingen. Het raamwerk voor analyse van internationale betrekkingen. Internationale Betrekkingen en het Buitenlands Beleid van een Staat. De verschillende soorten bevoegdheden. Anderen.

Deel II Diplomatieke functie

Het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer van 1961. De conventie. De organen van internationale betrekkingen. Klassen van diplomatieke missies. Voorrechten en immuniteiten. Aard en functie van diplomatie. Categorieën en kosten. Het disciplinaire regime. Diplomatieke betrekkingen en hun oprichting. De afdelingen van een ambassade. Missies geaccrediteerd naar OO.II. De veiligheid van diplomatieke missies. Anderen.

Deel III Diplomatieke of politieke media

Diplomatieke media: onderhandeling, goede diensten, bemiddeling, onderzoek, bemiddeling Parallelle diplomatie: fasen van een crisis. Burgerlijke of burgerdiplomatie Multitrack-diplomatie. Complementaire vormen van diplomatie: cultureel, zakelijk, economisch en commercieel. Paradiplomatie en diplomatie 2.0. Andere vormen van diplomatie Publieksdiplomatie en media. Diplomatie en merkimago-land. Anderen.

Deel IV Consulaire functie

Het Verdrag van Wenen inzake consulaire betrekkingen van 1961. Verdrag. De consulaten Competentietabel. Aard van de consulaire functie. Oprichting van consulaire betrekkingen. De accreditatie. Consulaire gebouwen. De kosten in de consulaire kantoren. Honoraire consulaire ambtenaren. Het consulair orgaan. Consulaire aandacht. Administratieve functies Promotie functies. Notariële functies en certificeringen. Anderen.

methodologie

Deze cursus wordt exclusief aangeboden in de "on-line" versie.

Duur en prijs

Oproepen: twee per jaar (mei en oktober)

Duur: 6 maanden

Prijs: € 850 (gesubsidieerd door de Seneca Foundation)

Betalingsfaciliteiten

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El Instituto Séneca, Centro Internacional de Postgrado, con base en Madrid, y presente en el campo de la formación desde hace más de 20 años, diseña y elabora una serie de programas que dan respuesta ... Lees meer

El Instituto Séneca, Centro Internacional de Postgrado, con base en Madrid, y presente en el campo de la formación desde hace más de 20 años, diseña y elabora una serie de programas que dan respuesta a la necesidad del mercado de profesionales cualificados en áreas de gran demanda de alta especialización en el campo de las Relaciones Internacionales, de la Comunicación, de la Logística, y del Management. Lees Minder