Introductiecursus tot ontwerpen voor duurzaamheid

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Wereldwijde experts adviseren dat om de mensheid op duurzaamheid te brengen, we alles opnieuw moeten ontwerpen, van onze huizen tot onze voedsel-, energie-, transport- en economische systemen. Deze transformatie moet op grote schaal plaatsvinden en rekening houden met mensen, de planeet en het levensonderhoud om tot een holistisch evenwicht te komen terwijl we nederig proberen de menselijke aanwezigheid op aarde te herontwerpen.

Wat betekent het om alles opnieuw te ontwerpen?

Geworteld in de internationale ervaring van Gaia Education het gebied van gemeenschapsontwerponderwijs en duurzaam systeemdenken gedurende meer dan tien jaar, bieden wij u deze korte cursus die belicht wat mogelijk is, wat er wordt gedaan en wat nog moet gebeuren, om de samenleving te transformeren, terwijl we de meest urgente kwesties van onze tijd behandelen. Ontwerpen voor duurzaamheid nodigt uit tot een generativeringsproces van kritisch denken, het verkennen van innovatieve oplossingen en sociaal ondernemerschap, en is geïnspireerd door wat Thich Nhat Hanh 'interbeing' heeft genoemd - de verbinding die we delen met alle levende wezens.

Aan de hand van voorbeelden van ecovillages en duurzame gemeenschappen van over de hele wereld, zal deze cursus je voorstellen aan mensen die gemeenschappen creëren die lichtvoetiger op de planeet opereren en dit doen op een manier die de kracht van samenwerking, de belofte van regeneratieve systemen en de waarde van diversiteit.

Je leert van de pioniers en visionairs die durfden te innoveren en duurzaamheid veerkracht en systemisch denken te brengen naar stedelijke, landelijke en traditionele instellingen over de hele wereld. Onze casestudies variëren van experimentele ecodorpgemeenschappen tot transformatieve innovatie door de reguliere inwoners van grote steden en geclusterde buurten.

Als u op zoek bent naar een cursus die duurzaamheid in perspectief plaatst, met kaders en real-life inspiraties en voorbeelden van effectief ontwerp, is dit de beste introductie die u vandaag online zult vinden. Begin met het begrijpen van het grote plaatje van Designing for Sustainability en begin uw leertraject als global-local agent van verandering.

Thematische gebieden

Deze zelfstudiecursus onderzoekt de concepten en praktijk van ontwerpen voor duurzaamheid en regeneratie via de volgende thematische gebieden:

bewustzijn

Uitdagingen en kansen voor de mensheid van vandaag: sociaal, ecologisch, economisch en cultureel.Innovatie

Introductie tot enkele milieubewuste gemeenschapsgroepen over de hele wereld en hun ideeën over sociaal ondernemerschap.creativiteit

Case studies, verhalen en getuigenissen van ecovillages met focus op economische en culturele aspecten.Ontwerp

Het ontwerpproces en de principes van holistisch ontwerpSamenwerking

Onze betrokkenheid verdiepen

De thematische gebieden worden diepgaand onderzocht met de steun van de volgende reflectieve vragen:

 • Wat zijn de grootste uitdagingen voor de mensheid van vandaag en hoe gaan duurzame gemeenschappen met deze uitdagingen om?
 • Wat zien we als we een duurzame gemeenschap bezoeken en hoe vertalen de vier dimensies van ontwerpen voor duurzaamheid zich in de praktijk?
 • Hoe kunnen de kunsten helpen om sociale cohesie te creëren en sociale en persoonlijke transformatie in duurzame gemeenschappen tot stand te brengen?
 • Wat is integratief ontwerp van hele systemen en hoe bereiken we dit?
 • Met welke strategieën en acties kunnen we ons op dit moment bezighouden en oefenen om bewuster en duurzamer te leven in de gemeenschap?

Leerresultaten

Tegen het einde van deze introductiecursus kunt u:

 • een opsomming geven van de systeembrede uitdagingen voor de mensheid en waarom het belangrijk is om te leren over regeneratief ontwerp om duurzamer te leven en tegelijkertijd deze uitdagingen aan te gaan.
 • bieden voorbeelden van diverse door de gemeenschap geleide initiatieven over de hele wereld die mensen samenbrengen die op een duurzamere manier proberen te leven.
 • leg uit waarom duurzaam gemeenschapsontwerp niet alleen bedoeld is om bloeiende regeneratieve gemeenschappen in stand te houden, maar ook om het hele web van het leven te regenereren waarop onze lange-termijn overleving afhangt.
 • denk systemisch in termen van ontwerp met het doel om bloeiende menselijke gemeenschappen te creëren, terwijl tegelijkertijd de gezondheid van het hele aardse systeem en de gemeenschap van het leven wordt verbeterd.
 • benoem de belangrijkste aspecten van de waardestelselveranderingen en ethische principes die ten grondslag liggen aan het ontwerp van duurzame gemeenschaps- en regeneratieve culturen.
 • omgaan met de kracht van samenwerkend leren, collectieve intelligentie en het belang van reflectie, zowel individueel als in een groep.

U zult ook volledig op de hoogte zijn van de voordelen en tijdsbesteding die gepaard gaan met het Gaia Education Design for Sustainability-programma van een jaar, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken, of u na het grote plaatje in detail wilt gaan met Design for Sustainability. . Na het voltooien van de introductie krijgt u een speciale korting als u zich wilt inschrijven voor het jaarlange online certificaatprogramma.

Uw investering

Deze cursus was zeer nuttig voor mij. Ik ga zeker de volledige cursus doen. Ik vind het heerlijk om vrij samen te kunnen werken met zielen die zich realiseerden dat het web van het leven hulp nodig heeft om te genezen en haar genialiteit te herstellen.

Deze cursus heeft mij buitengewoon positief gemaakt. Het is geweldig om alle dimensies aan het werk te zien en dat er zoveel mensen zijn die een nieuwe horizon voor ons als soort hebben geleerd en geïmplementeerd.

Mijn perspectief is nu ongelooflijk positief. Ik voel me opgewonden om te leren van verschillende wezens met gevoel en voel dat we een betere wereld kunnen creëren met behulp van collectieve intelligentie. Ik hou van uitdagingen. Het lijkt erop dat we voor de mensheid de grootste uitdaging tegemoet gaan. We worden uitgedaagd om lief te hebben en te genezen, zodat alleen het leven beter kan maken.

Warren Rothman Inleiding tot ontwerpen voor duurzaamheid, 2018

Het programma begint zodra je je hebt geregistreerd en je betaling van £ 47 hebt ingediend. De cursus duurt ongeveer 12-15 uur om te voltooien, afhankelijk van je eigen tempo en reflectietijd. Zodra u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ontvangen, kunt u het platform bezoeken zoals u dat wilt.

Als je na voltooiing kiest om je leertraject voort te zetten met het volledige 10 maanden durende programma, kun je gaan studeren op hetzelfde platform wanneer de volgende dimensie begint. De kosten van deze introductiecursus kunnen worden afgetrokken van uw inschrijving in het volledige 10 maanden durende programma wanneer u zich aanmeldt voor de cursus van een jaar.

Laatst bijgewerkt op November 2018

Over de school

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their tra ... Lees meer

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their transdisciplinary approach to education for sustainability. Lees Minder
Forres , Shawnigan Lake , Prachuap Khiri Khan , Rio de Janeiro + 3 Meer Minder