MA Fine Art (afstandsonderwijs)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA Fine Art van OCA

De beoordelingsresultaten van maart zijn bijna binnen en voor sommige studenten betekent dit het einde van hun studie op het niveau van het Open College of the Arts. Voor degenen die verder willen gaan en voor andere kunstenaars en beoefenaars die postdoctoraal onderwijs willen volgen, is OCA's MA Fine Art een driejarig, deeltijds programma dat studenten academische uitdaging en innovatieve levering biedt.

Gelanceerd in 2011, was het de eerste MA Fine Art in Europa die werd aangeboden door open leren en het is OCA's eerste stap in de postdoctorale voorziening in zijn 30-jarige geschiedenis.

Proactief zijn en voor jezelf denken staan hoog aangeschreven in de kunsten. OCA's balans tussen structuur vanuit het curriculum en zelfsturing is een vruchtbare combinatie. Zo heb ik mijn eigen stem kunnen ontwikkelen, niet beïnvloed door de huisstijl. De MA heeft nieuwe aspecten van studie en praktijk geopend, waaronder onderzoek.

Eleanor MacFarlane

MA Fine Art van OCA bereidt studenten voor op de professionele praktijk in de door hen gekozen discipline en ondersteunt de bestaande praktijk en ambities van studenten die in een breed scala van media werken, waaronder schilderen, tekenen, beeldhouwen, grafiek, installatie, performance, tijdgebaseerd werk, digitale kunst en fotografie. De nadruk van het programma ligt op studiopraktijk, waarbij theorie, context en professionele praktijk overal zijn geïntegreerd.

De MA heeft me in staat gesteld om veel experimenteler te zijn met mijn werk. Het heeft mijn geest geopend voor verdere verkenning van materialen, meer om het proces en minder om de uitkomst dan ik eerder deed. Ik ben mijn verwachtingen over het maken van een stuk kwijtgeraakt, dus ik ben nu een veel lossere, meer experimentele schilder.

Amelia Wilson

De flexibiliteit van het MA Fine Art-programma, door middel van online levering en deeltijd, maakt het toegankelijk voor studenten die, vanwege werk en gezinsverplichtingen, anders niet zouden kunnen overwegen om op hoger niveau te studeren.

Studenten reizen samen door de cursus in een cohort, delen ervaringen en leren door groeps- en individueel werk. Het curriculum bouwt op van een meer gestructureerd programma naar autonome studie, met de nadruk op onderzoek, kritische reflectie en verkenning. Door lezingen, seminars, tutorials en kritieken, evenals een-op-een tutorialondersteuning, profiteren studenten van de expertise van tutoren uit de kerncursus en gastdocenten en tutors, die een scala aan expertise hebben, waaronder curatie, media en marketing, kunsttheorie, beroepspraktijk en aanverwante disciplines (bijvoorbeeld antropologie).

Het programma heeft echt een positieve invloed gehad op mijn kunsttherapie en psychotherapie praktijk. Overdag naar de universiteit gaan is voor veel mensen onrealistisch en de kosten voor voltijdse cursussen kunnen onbetaalbaar zijn. Daarentegen vind ik de flexibiliteit en het bewustzijn van OCA voor de verschillende omstandigheden van studenten zeer inclusief. Het is enorm ondersteunend, verrijkend en inspirerend om een groep artiesten van over de hele wereld te ontmoeten.

Jane Dudley

Progressieroutes zijn zowel individueel als collectief. Voor sommige studenten komt vooruitgang door het ontvangen van opdrachten voor werk. Voor anderen gaat het om de blootstelling van hun werk aan een groeiend publiek door te exposeren in specifieke galerijen. Even belangrijk bewijs van vooruitgang voor studenten is het vergroten van het bereik en de impact van hun peer-netwerken in binnen- en buitenland of doorgaan naar verdere, gerelateerde studie of werk in de kunsten.

Ik kan met zekerheid zeggen dat het programma mijn verwachtingen heeft overtroffen en dat mijn werk en beelden zijn verbeterd. Ik heb een betere kennis van hedendaagse en historische kunstenaars en werken. Ik heb een duidelijkere focus op waar ik heen ga met mijn eigen praktijk.

Mark Daniels

Bestudeer een MA in Fine Art met OCA

Ons MA Fine Art-programma is een unieke postdoctorale cursus die wordt gegeven door afstandsonderwijs.

Het is ideaal voor creatieve beoefenaars die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen, docenten die hun eigen praktijk willen ontwikkelen om hun onderwijs te informeren of studenten die op zoek zijn naar een postdoctorale studie buiten het conventionele hogeronderwijssysteem.

Cursus overzicht

Ons MA Fine Art-programma was eerder een driejarige, deeltijdcursus die je een academische uitdaging en een unieke kans bood om je praktijk te verbeteren. Gelanceerd in 2011, was het de eerste afstandsonderwijs MA Fine Art in Europa. Dit jaar zal OCA een tweejarig lesmodel voor het MA Fine Art-programma opstellen dat zal verschillen van het vorige driejarige model. Details over de cursusstructuur zijn momenteel in ontwikkeling. Om updates te ontvangen, dient u een aanvraagformulier in. Het tweejarige lesmodel zal naar verwachting vanaf augustus 2020 klaar zijn voor de intake 2020/2021.

Door online te leveren en parttime te zijn, is ons Fine Art-programma toegankelijk voor iedereen die, vanwege werk, zorg of gezinsverplichtingen, anders niet zou kunnen overwegen om op een hoger niveau te studeren.

Onze MA Fine Art introduceert professionele praktijk in de door u gekozen discipline en biedt ondersteuning bij uw ambities. De cursus omvat een breed scala aan media, waaronder schilderen, tekenen, beeldhouwen, grafiek, installatie, performance, tijdgebonden werk, digitale kunst en fotografie. De nadruk van het programma ligt op studiopraktijk, waarbij theorie, context en professionele praktijk overal zijn geïntegreerd.

Je reist samen met andere studenten door de cursus in een cohort; ervaringen delen en leren door middel van groeps- en individueel werk. Het curriculum bouwt op van een meer gestructureerd programma naar autonome studie, met de nadruk op onderzoek, kritische reflectie en verkenning. Door middel van lezingen, seminars, tutorials en kritieken, evenals een-op-een tutorialondersteuning, profiteert u van de expertise van docenten uit de kerncursus en gastdocenten. Deze professionals hebben een uitstekende expertise, waaronder curatie, media en marketing, kunsttheorie, beroepspraktijk en specialistische gerelateerde disciplines (bijvoorbeeld antropologie).

Progressieroutes zijn zowel individueel als collectief. Voor sommige studenten komt vooruitgang door het ontvangen van opdrachten voor werk. Voor anderen gaat het om de blootstelling van hun werk aan een groeiend publiek door te exposeren in specifieke galerijen. Wat je ambitie ook is, of het nu het bereik en de impact van je netwerken in binnen- en buitenland vergroot, doorgaat met verder gerelateerde studie of werken in de kunst, deze cursus is perfect voor jou.

Course Philosophy

De cursus omvat een brede, praktijkgerichte filosofie in Fine Art, die flexibiliteit van de praktijk mogelijk maakt, van op vaardigheden gebaseerd werk tot conceptuele praktijk. De cursus omvat:

 • Privélessen via telefoon, e-mail of videoconferenties
 • Online seminars
 • Videolezingen en presentaties
 • Peer group discussie en kritiek
 • Groepsprojecten
 • Toegang tot de Bridgeman Education Art-bibliotheek van wereldklasse en digitale bronnen van de University for the Creative Arts
 • Online groepsoriëntatie en studio workshop sessies.

Caroline Wright - Programmaleider voor MA Fine Art

“Mijn praktijk omvat site-responsive visuele en performance-werk met media zo divers als glas en goud. Ik heb werk gemaakt voor steden en plattelandsgebieden, gemeenschapsruimten, galerijen, theaters, kerken, op verlaten onbewoonde eilanden en voor het publiek in de jaren 100 en van degenen ... "

Cursusinhoud

Er zijn in totaal 180 HE-credits in deze graad, die essentiële elementen omvat, waaronder de volgende doelen:

Visueel onderzoek

 1. Krijg inzicht in een reeks geschikte onderzoeksmethoden en de communicatieve vaardigheden en academische taal die relevant zijn voor het vakgebied
 2. Cultiveer speculatieve en verkennende benaderingen van de kunstpraktijk door de toepassing van reflectie, evaluatie en synthese
 3. Produceer een oeuvre dat de integratie van theoretische en praktische zorgen, kritisch bewustzijn en begrip van de hedendaagse context laat zien

Testpraktijk

 1. Breid een geschikt onderzoeksgebied uit en stel parameters vast voor uw verkennende activiteit
 2. Analyseer de conceptuele context van uw praktijk om creatieve ideeën en praktijken te genereren
 3. Demonstreer persoonlijke verantwoordelijkheid en onafhankelijk denken door een geïntegreerde benadering van praktijk en contextuele kwesties

Resolutie en expositie

 1. Demonstratie van geavanceerde wetenschap in uw kunstpraktijk en contextueel werk
 2. Demonstreer een geavanceerd begrip van complexe concepten door middel van een schriftelijke en professionele studiopraktijkpresentatie
 3. Demonstreer het ontwikkelen van zelfredzaamheid en een duidelijke visie en strategie om een duurzame professionele praktijk buiten de cursus mogelijk te maken

Persoonlijke begeleiding

Docenten die onze MA in Fine Art ondersteunen, zijn zowel praktiserende kunstenaars als ervaren HE-docenten.

Tijd en inschrijving

Dit jaar zal OCA een tweejarig lesmodel voor het MA Fine Art-programma opstellen dat zal verschillen van het vorige driejarige model. Details over de cursusstructuur zijn momenteel in ontwikkeling. Om updates te ontvangen, dient u een aanvraagformulier in. Het tweejarige lesmodel zal naar verwachting vanaf augustus 2020 klaar zijn voor de intake 2020/2021.

Levering

De cursus wordt voornamelijk verzorgd door e-learningtechnologieën, inclusief online seminars en groepsgesprekken. Onafhankelijk onderzoek en studiopraktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Overzeese studenten

Er is aandacht besteed aan de deelname van buitenlandse studenten aan het MA-programma. We erkennen dat ze zich mogelijk in een andere tijdzone bevinden en dat online deelname binnen de tijdzone van het VK een uitdaging kan zijn. Sessies worden zorgvuldig gepland, rekening houdend met de locatie van buitenlandse deelnemers, maar sommige sessies kunnen voor sommige studenten buiten de werkdag vallen. Daarnaast plant OCA één-op-één sessies in tijdzones en sommige sessies zijn optioneel asynchroon.

IT / online vereisten

Voorafgaand aan de aanvraag moet er een IT-enquête worden gehouden om te zorgen voor voldoende vaardigheden, kennis en internet / online-mogelijkheden en om een voldoende breedbandsnelheid vast te stellen.

Toelatingseisen

 • Toegang tot de MA Fine Art bij OCA is via het aanvraagformulier, portfolio en interview. Het is geen vereiste om een vooropleiding in Fine Art te hebben, hoewel dit een voordeel kan zijn. Uw portfolio en persoonlijke verklaring moeten blijk geven van een uitgekiend begrip van uw kunstpraktijk en van hedendaagse kunst en het vermogen om uw denken mondeling en schriftelijk te verwoorden. De MA Fine Art omvat een breed scala aan praktijken, van figuratieve schilderkunst, via fotografie en textiel tot video, performance en installatiekunst.
 • Voor aanvragers waar Engels niet hun moedertaal is, zullen ze bewijs van Engelse taalvaardigheid moeten overleggen uit een lijst van goedgekeurde documenten die kunnen worden herzien in het studentenreglement.

Loopbaankeuzes

Deze cursus is uiterst flexibel en door zijn structuur kun je verdienen terwijl je leert en tegelijkertijd je carrièrevooruitzichten verbeteren. Mensen die deze MA studeren, zullen beter geplaatst zijn om een hoger niveau van onderwijs op het gebied van kunst te krijgen of om naar creatieve sectoren van de werkgelegenheid te gaan.

Vergoedingen, financiering en andere kosten

Hieronder vindt u het huidige cursusgeld voor het driejarige programma. Zodra het tweejarige lesmodel is vastgesteld, kunnen de vergoedingsstructuur en prijsstelling veranderen.

Inwoners van de Europese Unie, inclusief het VK:

 • £ 2,935 sterling voor 2019/20.

De kosten voor het driejarige programma bedragen daarom ongeveer £ 9.000 sterling, rekening houdend met een kleine aanpassing van de kosten van levensonderhoud per jaar.

Inwoners van de rest van de wereld:

 • £ 4.100 sterling voor 2019/20.

De kosten voor het driejarige programma bedragen daarom ongeveer £ 12.000 sterling, rekening houdend met een kleine aanpassing van de kosten van levensonderhoud per jaar.

Alle OCA-cursussen worden vermeld bij Student Finance England, Wales en Noord-Ierland, waardoor in aanmerking komende studenten een studentenlening kunnen aanvragen om de kosten van de kosten te dekken. Mogelijk kunt u ook een onderhoudslening en / of toelage voor gehandicapte studenten aanvragen om u te helpen met de studiekosten.

Het OCA Learner Support Scheme kan gedeeltelijke beurzen bieden voor cursusgeld voor studenten die niet in aanmerking komen voor financiering via Student Finance, op basis van financiële moeilijkheden.

Andere financieringsbronnen zijn onder meer werkgeversbijdragen, Enhanced Learning Credits (voor strijdkrachten die personeel en dienstverlaters dienen) en Prisoner Education Trust.

Als student met OCA is het meeste leesmateriaal toegankelijk via de digitale bibliotheekdiensten en eBooks, of per post naar u verzonden.

Andere kosten die u op uw diploma kunt tegenkomen, zijn onder meer het kopen van materialen / boeken / teksten om u te helpen bij uw praktijk en onderzoek. Deze kunnen rond de £ 350 zijn bij HE7. Studenten worden ook aangemoedigd om tentoonstellingen bij te wonen en de kosten kunnen variëren. Het werk wordt grotendeels aan docenten voorgelegd en voor beoordeling via de OCA Learn VLE of per e-mail, maar de verzendkosten bedragen naar verwachting ongeveer £ 40 per beoordeling voor het verzenden van materialen, afhankelijk van de hoeveelheid en het gewicht van de materialen. De tarieven voor buitenlandse studenten zullen hoger zijn en zijn afhankelijk van het land van herkomst.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder