MBA in internationale logistiek en handel

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De online MBA-cursus in International Logistics and Trade is een parttime programma van de Wismar University of Applied Sciences: Technology, Business, and Design (Duitsland).

Handel en logistiek behoren wereldwijd tot de grootste economische sectoren en zijn zeer complex. Bedrijfsmodellen en waardeketens ondergaan momenteel een snelle verandering en digitalisering creëert nieuwe kansen voor mobiliteit. Netwerken worden intensiever, terwijl markten en handelsstromen verschuiven. Daarnaast staat de moderne logistiek voor nieuwe uitdagingen door de ineenstorting van de mondiale wereldorde. Door de klimaatverandering staat de logistieke sector onder grote druk om te innoveren. Iedereen die hier het management wil aangaan, heeft jarenlange branche-ervaring en gedegen specialistische kennis nodig.

De deeltijdopleiding MBA Logistiek en Handel bereidt je optimaal voor op de volgende loopbaanstappen in de logistieke sector. Het is internationaal qua afstemming, het zit op het snijvlak van handel en logistiek, het is in het Engels en kan wereldwijd worden bestudeerd. Via de myWINGS online campus en de studie-app kunnen voor het eerst professionals uit bijvoorbeeld Europa, Azië, Zuid-Afrika en Latijns-Amerika samen studeren in één studiegroep.

Internationaal ervaren professoren en docenten uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en India brengen de lesinhoud over via interactieve videocolleges en live tutorials. De presentatieseminars bieden u ook de mogelijkheid om uw vaardigheden en uw persoonlijk netwerk uit te breiden. bremenports biedt praktische relevantie. Als infrastructuurbeheerder van de wereldwijde havens van Bremen en Bremerhaven, brengt bremenports zijn expertise uit de eerste hand in het onderwijs.

„Samen met WINGS, een gerenommeerde aanbieder van afstandsonderwijs, hebben we de eerste internationaal georiënteerde deeltijdcursussen voor de logistieke sector ontworpen.“
Robert Howe - Managing Director bij Bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Uw voordelen op een rij

 • Internationale universitaire graad "Master of Business Administration (MBA)"
 • Parttime programma voor professionals (voornamelijk online)
 • Flexibel en praktisch
 • In het Engels en wereldwijd beschikbaar
 • Multimedia videocolleges (op aanvraag)
 • Bestudeer app, leerplatform en live tutorials
 • Toegang tot online bibliotheken
 • Persoonlijke uitwisseling en netwerken door het bijwonen van seminars in Berlijn, Kopenhagen en Barcelona
 • Professionele partner Bremenports GmbH & Co. KG
 • Een internationaal team van docenten
 • Exclusieve studiegroepen en persoonlijke ondersteuning

Systeemaccreditatie

Zoals al onze cursussen voor afstandsonderwijs, is de MBA International Logistics and Trade geïntegreerd in de processen van het interne kwaliteitsmanagementsysteem voor onderwijs en studies aan de Wismar University of Applied Sciences.

Shot with @expeditionxdrone

Carrièremogelijkheden

Handel en logistiek, de industrie van de toekomst: de vooruitzichten op werk voor hooggekwalificeerde specialisten en managers zijn beter dan ooit. Hier wordt gezocht naar persoonlijkheden die de komende veranderingen die de industrie vorm geven actief zullen begeleiden. Met de MBA International Logistics and Trade verwerf je de vaardigheden om de huidige wereldwijde trends te herkennen, deze te vertalen in succesvolle bedrijfsstrategieën en om verandering vorm te geven. Ons MBA-programma biedt u gespecialiseerde kennis om u in staat te stellen gericht en succesvol te reageren op de uitdagingen van morgen op het gebied van internationale handel en logistiek.

Als u momenteel werkt als:

 • Business Development Manager
 • Supply Chain Manager
 • Key Account Manager Logistiek en Handel
 • Category Manager
 • Organisatorische ontwikkelingsmanager
 • Manager Strategische en Internationale Zaken
 • controleur
 • Projectleider
 • Inkoop en inkoopmanager

dit online MBA-programma kan zeer interessant en uitdagend zijn voor u en voor uw verdere carrière op het gebied van internationale logistiek en handelsbeheer.

Leer alles over wereldwijde handel, maatschappij en milieu, internationaal algemeen en strategisch management, internationale economie, handelsfinanciering, internationaal supply chain management, gegevensanalyse en statistieken in informatiesystemen, bedrijfsprocessen en nieuwe bedrijfsmodellen, transitie en verandermanagement.

Goed onderbouwde economische kennis ontmoet expertise die in de praktijk is beproefd: de speciale focus van de MBA ligt op de belangrijkste trendonderwerpen van de industrie. Termen als dematerialisatie, digitalisering, politieke defragmentatie en duurzaamheid worden in een bedrijfseconomische context geplaatst. Leer meer over de complexe onderlinge afhankelijkheden en breid uw methodologische en leiderschapsvaardigheden uit. Naast economisch denken, controleren, project- en procesbeheer, vereisen hedendaagse transformatieprocessen ook creativiteit, innovatie en behendigheid.

Na succesvolle afronding ontvang je de internationale universitaire graad "Master of Business Administration (MBA)" van de Hochschule Wismar, University of Applied Sciences, Technology, Business, and Design. Dit zal u toerusten voor de internationale markt en u kwalificeren voor een veeleisende managementrol. Iedereen die vandaag internationaal studeert, heeft de beste kansen om carrière te maken in een van 's werelds grootste industrieën.

Transportroutes

 • Handel - wereldwijde waardeketens
 • Intermodaal vrachtvervoer
 • Luchtvracht
 • Verzenden

sectoren

 • Handel
 • Vrachtvervoer
 • Rederijen
 • Terminaloperatoren
 • Logistieke bedrijven
 • Vrachtvervoer
 • Havens en luchthavens

logistics, truck, frachtschiff

leerplan

De studiemodules en de masterproef worden beoordeeld volgens internationale standaarden. In totaal worden 90 studiepunten (ECTS) toegekend. Het studieprogramma omvat 15 modules verdeeld over 4 semesters. Elk semester wordt afgesloten met een projectworkshop die is ontworpen om de geleerde inhoud samen te vatten en toe te passen. Voor studenten die 120 studiepunten moeten behalen, bieden we een optioneel semester met 30 extra studiepunten.

Het programma wordt in het Engels gegeven. Gedurende het hele programma maak je kennis met scenario's uit je professionele omgeving, identificeer je problemen uit de operationele omgeving en ontwikkel je wetenschappelijk onderbouwde oplossingen. Voor meer informatie over de inhoud van de modules of kwalificatiedoelstellingen verwijzen wij u naar de betreffende module in het volgende hoofdstuk.

regelmatig

1e semester Credits (ECTS) 20 2e semester Credits (ECTS) 20

Internationaal algemeen en strategisch management

4

Gegevensanalyse en statistieken in informatiesystemen

4

Internationale economie

4

Internationaal contracten- en handelsrecht

4

Handelsfinanciering

4

Transitie- en verandermanagement

4

Internationaal supply chain management

4

Havenorganisatie en -beheer

4

Wereldhandel, maatschappij en milieu

4

Digitalisering, bedrijfsprocessen en nieuwe bedrijfsmodellen

4

3e semester Credits (ECTS) 20 4e semester Credits (ECTS) 30

Academisch onderzoek en schrijven

4

Masterproef

30
Internationale belasting- en douanestrategie 4
Public Relations en beheer van belanghebbenden

4

Groene scheepvaart en duurzame logistiek

4

Leiderschap en innovatie

4

   

Credits (ECTS) in totaal: 90

facultatief

Aanvullende modules Credits (ECTS) 30
Interculturele studies 6
Zakelijke communicatie 6
Zakelijke simulatie 4
Overdrachtproject 10
Excursie 4

Bachelor afgestudeerden met 180 studiepunten hebben de mogelijkheid om nog eens 30 studiepunten te behalen om in een volgend semester te worden toegelaten.

Credits (ECTS) in totaal >> regulier + optioneel: 120

Neem voor meer informatie contact op met je cursuscoördinator

Onderzoek concept

Met ons flexibele parttime MBA-programma International Logistics and Trade bieden we je hoogwaardig academisch onderwijs met behulp van de modernste multimediacommunicatie en e-learning tools.

Onze professoren aan de Wismar Universiteit en de docenten uit het bedrijfsleven ontwerpen en leiden uw cursussen en garanderen zo de hoogste academische kwaliteit.

Examens in online modules

Je kunt kiezen uit meerdere examendagen per semester. De examendagen vinden uitsluitend plaats in het weekend. U kunt uw examens in de online modules flexibel afleggen op een van onze 16 examenlocaties, of wereldwijd bij Goethe-instituten, partneruniversiteiten, ambassades of openbare instellingen. Desgewenst mag je de examens ook op andere locaties afleggen.

Workshops (ter plaatse)

Je workshops vinden plaats in één weekend per semester.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van studenten van alle nationaliteiten. Gezien het specifieke karakter is het programma gericht op medewerkers en geïnteresseerden van de internationale economie en logistiek.

Om toegelaten te worden tot het parttime MBA-programma International Logistics & Trade, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Bewijs van passende Engelse kennis

Aanvragers van wie de moedertaal geen Engels is, moeten door middel van een passend bekwaamheidsexamen aantonen dat ze hun studie in het Engels kunnen voltooien, e. g. TOEFL-test met een minimale certificering van niveau C1.

Wij toetsen uw individuele toelatingseisen graag aan de achtergrond van uw persoonlijke situatie.

Alle documenten moeten in het Engels of Duits zijn geschreven.

Vergoedingen en financiering

Het collegegeld van EUR 2.700 EUR per semester (normale prijs EUR 2.950) omvat alle diensten met betrekking tot je deeltijd MBA-cursus Internationale logistiek en handel:

 • Uitgebreid studiemateriaal (scripts, vakliteratuur)
 • E-learning platform myWINGS & studie-app
 • Workshops in Berlijn, Kopenhagen en Barcelona (inclusief catering)
 • Examens in de online modules
 • Toegang tot online bibliotheken
 • Persoonlijke studieondersteuning

Op verzoek kunnen wij u betaling in termijnen aanbieden.

Introductieaanbieding voor het wintersemester 2020/21

Met de start van de nieuwe online MBA-cursus "International Logistics and Trade" in het wintersemester 2020/21, bieden we je een exclusieve korting van 250 euro per semester. Het reguliere semestergeld bedraagt 2.950 euro. Als je in het wintersemester 2020/21 met je studie begint, betaal je slechts 2.700 euro * per semester en bespaar je in totaal 1.000 euro.

Particuliere financiering

Onze cursus voor afstandsonderwijs is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionals. U kunt dus de cursus afstandsonderwijs naast uw baan volgen en uw financiële speelruimte behouden. De staat ondersteunt uw verdere opleiding door middel van individuele belastingvermindering. Afhankelijk van uw persoonlijk inkomen en uw beroepssituatie, kunt u mogelijk de kosten van uw afstandsonderwijs aftrekken als fiscaal aftrekbare inkomensgerelateerde uitgaven of bijzondere uitgaven en daar dus gedeeltelijk voor worden vergoed. Neem voor gedegen advies contact op met uw belastingadviseur of uw verantwoordelijke belastingdienst.

Korting voor alumni

Afgestudeerden van WINGS krijgen 10% korting op het semester of cursusgeld voor alle online- en afstandsonderwijscursussen en vervolgonderwijs.

Duitse beurs voor studenten op afstand

De Duitse beurs wordt onafhankelijk van het inkomen verleend, bijv. Naast de BAföG-steun. De universiteit waar de student studeert, beslist over de prijs, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met goede cijfers, maar ook met sociaal engagement, bijzondere persoonlijke prestaties en de sociale en gezinssituatie. Als WINGS-student op afstandsonderwijs kun je de Duitse beurs van de Wismar University of Applied Sciences aanvragen. Meer informatie vind je op onze pagina Duitse beurs.

Financiering door de werkgever

Veel bedrijven ondersteunen bijscholing van hun werknemers door hen een verlof of financiële steun te geven. In het kader van individuele afspraken bestaat de mogelijkheid om uw kwalificatiedoel te integreren in het concept personeelsontwikkeling. Bovendien is voor leden van de Bundeswehr financiering door de BFD mogelijk.

Verdere financierings- en financieringsmogelijkheden

U kunt hier meer over leren in onze Financieringsgids voor afstandsonderwijs met de volgende inhoud:

 • Bespaar belasting door afstandsonderwijs (speciale uitgaven, advertentiekosten)
 • Grensoverschrijdende beurzen (BAföG, onderwijspremie, onderwijskrediet, beurzen)
 • Landspecifieke subsidies (onderwijscontrole, kwalificatiecontrole, vervolgcontrole)
 • Ondersteuning voor tijdelijke soldaten
 • Persoonlijke studiebegeleiding
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Lees meer

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Lees Minder
Wismar , Bangkok , Berlijn , Kopenhagen , Barcelona + 4 Meer Minder