MS in moleculaire biologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is dat studenten een geavanceerd en up-to-date begrip van cel- en moleculaire biologie en biochemie ontwikkelen. Het kerncurriculum is opgebouwd rond het format van lezingen en op discussie gebaseerde cursussen die zich richten op celbiologie, moleculaire genetica en biochemie. Gevorderde keuzevakken behandelen onderwerpen als de cellulaire basis van menselijke ziekten, immunologie, ontwikkelingsbiologie, signaaltransductie en neurowetenschappen.

Het masterprogramma Moleculaire Biologie kan online worden afgerond; Sommige cursussen voor afstandsonderwijs vereisen echter live deelname via ons LIVE-klaslokaalplatform (CL). Studenten moeten technische expertise in cel- / moleculaire biologie aantonen door het voltooien van een cursus of door werkervaring. Meer details over dit programma zijn te vinden op de website van Office of Distance Education.

Het 30 credit Master's Degree-programma in moleculaire biologie is een zeer gericht, op onderzoek gericht online programma dat speciaal is ontworpen voor deeltijdstudenten met interesse in de biotechnologie-industrie. Deze online opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een carrière in de biomedische wetenschap in de academische wereld, de industrie en de overheid.

Undergrad cursusvereisten

 • 2 semesters: algemene chemie
 • 2 semesters: organische chemie
 • 2 semesters: natuurkunde
 • 1 semester: Inleiding tot de genetica
 • 1 semester: Intro to Cell & Molecular Biology
 • 2 semesters: wiskundecursussen

Let op: toegelaten studenten moeten 9 opeenvolgende credit-uren van cursussen van 300-niveau of hoger voltooien, met geen cijfer lager dan een B-, om door te gaan met het volgen van cursussen.

Met goedkeuring van de Department Graduate Committee en de Lehigh University Registrar mogen maximaal zes studiepunten van moleculair-biologie-relevante cursussen worden overgedragen in de richting van het behalen van de masteropleiding. Voor studiepunten is een cursuscijfer van B of hoger vereist.

leerplan

Afhankelijk van het niet-gegradueerde onderwijs van de student, worden eerst kerncursussen in cellulaire en moleculaire biologie gevolgd, gevolgd door geavanceerde cursussen in seminarstijl, inclusief afdelingsonderzoek en tijdschriftartikelen die worden gelezen en besproken.

Kern vakken

Benodigde cursussen
BIOS 345 Moleculaire genetica (3) BIOS 411 geavanceerde celbiologie (3)
BIOS 371 Elementen van biochemie I (3) BIOS 421 Moleculaire celbiologie I ** (3)
BIOS 372 Elements of Biochemistry II (3) BIOS 422 Moleculaire celbiologie II ** (3)
BIOS 407 Research (6 credits vereist) BIOS 427 Technieken in cel- en moleculaire biologie * (3)

* Deze cursus kan worden afgerond op afspraak bij Lehigh of op de locatie op afstand in overleg met een stafonderzoeksadviseur en de Lehigh-faculteit. Deze cursus is echter mogelijk niet vereist (en een andere kan in de plaats worden gesteld) als de student blijk heeft gegeven van bekwaamheid in moleculaire biologie en biochemische technieken. In dit geval moet een beschrijving van het onderzoek of de technische ervaring in het veld worden samengevat en worden ingediend bij de toelatingsaanvraag van de student.

** Deze cursussen vereisen live deelname via ons Classroom LIVE-platform.

Een niet-scriptie-onderzoeksoptie is beschikbaar na goedkeuring door de facultaire commissie van de student.

keuzevakken

Keuzevakken aangeboden via het studentenprogramma omvatten verschillende specialisatiecursussen zoals:

Keuzevakken
BIOS 327 Ontwikkeling en ziekte (3) BIOS 464 Moleculaire biologie van eukaryote organismen (3)
BIOS 328 Immunologie (3) BIOS 466 Structuur en functie van RNA's en ribonucleoproteïne-complexen (3)
BIOS 376 Ontwikkelingsbiologie (3) BIOS 471 Eukaryote signaaltransductie (3)
BIOS 442 Cellulaire basis van menselijke ziekte (3)

Deze keuzelijst is voorlopig en wordt alleen ter informatie getoond. Er is geen relatie met de volgorde waarin ze hierboven worden weergegeven en wanneer ze worden gepland. Andere keuzevakken in biologische wetenschappen zijn mogelijk beschikbaar in sommige semesters.

Let op: keuzevakken in andere afdelingen kunnen geschikt zijn voor de MS-graad, maar vereisen de goedkeuring van het programma Moleculaire Biologie.

Toelatingseisen

 • Dit programma wordt aangeboden via afstandsonderwijs.
 • Toelating open: zomer / herfst / lente
 • Val Deadline voor aanvraagbeoordeling: 1 juli
 • Spring Deadline voor aanvraagbeoordeling: 1 november
 • Zomerdeadline voor aanvraagbeoordeling: 15 april

Contactgegevens

Erin Curtolo, academisch coördinator

E-mail: erc419@lehigh.edu

Telefoonnummer: 610-758-3681

Toelatingseisen

2 aanbevelingsbrieven vereist

Een bachelordiploma van een erkende instelling met een algemeen gemiddeld cijfer van ten minste 3,0. Kandidaten met niet-gegradueerde GPA's onder de 3.0 kunnen worden toegelaten met goedkeuring van de afdeling waar ze cursussen willen volgen.

Laatst bijgewerkt op jun 2020

Over de school

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Lees meer

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Lees Minder