Master's Degree in kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid
IMF Smart Education
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Online Spain
Talen
Spaans
Studieformaat
Afstand leren
Duur
24 maanden
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 850 / per year *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Sep 2024
* Basisprijs: € 8.500
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
De agrovoedingssector biedt geweldige kansen op werk, aangezien het een van de groeimotoren is die bijdraagt aan de welvaart en ontwikkeling van de Spaanse economie.
Een Master's Degree in Food Quality and Safety professionaliseert en specialiseert afgestudeerden en biedt hen een breed scala aan professionele kansen in deze zeer diverse sector.
De belangrijkste missie van de agrovoedingsindustrie is om de bevolking te voorzien van veilig en kwalitatief voedsel, daarom zijn het garanderen van voedselveiligheid en het verbeteren van voeding, het bevorderen van gezonde levensstijlgewoonten en duurzame productie en consumptie de belangrijkste doelstellingen van de activiteit van alle bedrijven in de sector. De afgelopen jaren is de agrovoedingssector een van de belangrijkste pijlers van de Spaanse economie geweest met een hoge bijdrage aan het bbp. Dit impliceert dat de eisen die aan producten worden gesteld met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid in nationale en internationale markten steeds hoger en veeleisender worden.
Om dit te bereiken zijn professionals nodig met een hoge kwalificatie in voedselveiligheid in de verschillende domeinen van de sector (primair, verwerking, aankoop, transport, distributie, enz.), maar ook met een steeds completer profiel, met kennis, vaardigheden en veelzijdig in productieprocessen, voedselveiligheid, de normen en wetten die daarop van toepassing zijn, maar ook in het integrale beheer van diverse systemen. Belangrijk in relatie tot voedselveiligheid is het toepassen van de randvoorwaarden en het HACCP zelfcontrolesysteem, en de verschillende certificeerbare voedselveiligheidsschema's (ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, GLOBALGAP).
De meest innovatieve Biotech & Pharma School
Wij heten u welkom bij de IMF Smart Education School of Biotech & Pharma. Een opleiding op onze school stelt je open voor een multidisciplinaire wereld, vol wetenschappelijke vooruitgang, die wordt geprojecteerd in geavanceerde oplossingen voor gezondheid en welzijn.
Geneesmiddelenontwikkeling is een zeer innovatief proces gebaseerd op de nieuwste farmaceutische technologie dat deel uitmaakt van een medisch-klinische omgeving. Het garanderen van de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van de behandelingen is het doel van ontwikkelaars en fabrikanten, dat de gezondheidsautoriteiten opleggen via hun regelgevende bevoegdheden.
Als je een diploma of opleiding hebt in gezondheidswetenschappen, of in een van de chemische, biologische of technologische vakgebieden waarop ze zijn gebaseerd, biedt deze school je een traject dat je professionele carrière zal helpen vormgeven of verbreden. Van farmaceutische en cosmetische kwaliteit tot medicijnregistratietaken, van klinisch onderzoek tot normen en eisen voor autorisatie.
Bouw of breid uw professionele toekomst uit met een modulaire opleiding die een geleidelijk opleidings- en bijscholingstraject voorstelt. Onze begeleide online lessen op basis van inhoud die is opgesteld door authentieke experts, bieden u die mogelijkheid
Ideale studenten
Professionals die verbonden zijn met voedsel, hetzij door hun academische opleiding of professionele ervaring, die gespecialiseerde kennis willen verwerven in kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid, evenals in de technologie van voedselproductie en -verwerking van primaire productie tot consument.
Programma resultaat
- Diepgaande kennis over de voedingsstoffen die aanwezig zijn in voedingsmiddelen en de voedingsbehoeften in verschillende levensfasen.
- Diepgaande kennis van de omstandigheden van wijziging en besmetting van verschillende voedselgroepen. Pas verschillende conserveringsmethoden toe, afhankelijk van hun verschillende kenmerken.
- Vaardigheid om de informatie te evalueren die de etikettering die bij voedselproducten hoort moet bevatten, evenals de implicaties ervan voor de voedselveiligheid.
- Geavanceerde kennis van voedselhygiëneconcepten, preventieve en corrigerende maatregelen voor de implementatie ervan en in de voedingsindustrie. Toepassing van actuele wet- en regelgeving met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid in Spanje en Europa.
- Vermogen om potentiële risico's in de verschillende fasen van de voedselketen te identificeren, diepgaand te analyseren en te evalueren. Toepassing van het HACCP-systeem, evenals de randvoorwaarden.
- Gespecialiseerde kennis over de fundamentele eenheidsbewerkingen bij de bereiding, transformatie en conservering van voedsel; grondbeginselen van instrumentatie en de belangrijkste variabelen van de processen; evenals de technische processen van enkele van de belangrijkste sectoren in de voedingsindustrie in Spanje.
- Diepgaande kennis en vermogen om ISO 9001 kwaliteits-, milieu- en arbeidsgezondheidsmanagement in een voedingsbedrijf te ontwerpen, ontwikkelen en integreren volgens de verschillende internationale modellen van voedselveiligheid; evenals internationale normen op het gebied van voedselveiligheid (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALGAP).
- Gespecialiseerde kennis van andere systemen: gedifferentieerde kwaliteit (DOP, BGA, ETG, biologische productie), Halal of Kosher.
- Mogelijkheid om interne kwaliteitsaudits uit te voeren in voedingsbedrijven om de implementatie van verschillende kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen of -protocollen te beoordelen.
- Directeur van agro-industriële projecten of boerderijen, die innoveren op het gebied van agrovoedingsproducten of op het gebied van biotechnologieprojecten toegepast op de landbouw- en veehouderijtechniek.
- Technicus kwaliteitscontrole.
- Kwaliteitscontroletechnicus, gevarenanalyse en kritische controlepunten HACCP in restauratiediensten.
- Onderzoeker in kwaliteitscontrole- en analyselaboratoria of trainer.
- Consultant voor de implementatie van voedselkwaliteitsnormen (BRC, IFS, ISO 22000, enz.), HACCP en juridisch, wetenschappelijk en technisch advies.
- Voedselveiligheidsauditor.
leerplan
Master ontworpen door een commissie van deskundigen bestaande uit artsen en actieve professionals van toonaangevende bedrijven op het gebied van voedselveiligheid. Hun ervaring garandeert de geschiktheid van de studies en de verworven vaardigheden, zowel voor het betreden van de arbeidswereld als voor professionele verbetering in de sector.
Het eten
- Voedsel en voeding
- voedselmicrobiologie
- Voedselverandering en besmetting
- Voedselallergieën en -intoleranties
Voedselbehoud
- Voedselgroepen. Wijziging en besmetting van de verschillende voedselgroepen
- Bewaren van voedsel
- etikettering van levensmiddelen
Voedselveiligheid en hygiëne
- Voedselveiligheid en hygiëne
- Traceerbaarheid
- Zelfcontrolesysteem
Voedseltransformatie en conserveringsoperaties
- Voorbereiding van grondstoffen
- Oproepreductie
- Gemengd
- Mechanische scheiding
- Fermentatie
- Hittebehandeling
- warmte afvoer
- niet-thermische behandelingen
- Uitdroging
- Concentratie
- Inpakken
- Operaties en ondersteunende diensten
- Milieu-impact van de voedingsindustrie
Meetinstrumentatie en variabele regeling
- Meting van variabelen
- Meet- en regelinstrumentatie
- Procesbesturing
- Metrologie en kalibratie
Technische productieprocessen
- zuivelindustrieën
- vleesindustrieën
- verwerkte groenten
- Olijfolie
- bier industrie
- Wijn maken
- Verpakt drinkwater
- Verfrissende drankjes
- Bereiding van pasta
- ontbijtgranen
- Zeeproducten
- Bereide maaltijden
Grondbeginselen van kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid
- Kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid. Basisconcepten en evolutie
- Kwaliteitsinfrastructuren
- Kwaliteitsmanagementsystemen. ISO 900-norm
- Managementsystemen voor milieukwaliteit. ISO 1400-norm
- Beheersystemen voor gezondheid en veiligheid op het werk. ISO4500
- Statistieken toegepast op kwaliteit
Modellen van kwaliteitsmanagementsystemen en voedselveiligheid
- Modellen van managementsystemen toepasbaar voor de voedingssector
- Normen, standaarden en specifieke protocollen voor voedselveiligheid. De GFSI
- HACCP+ ISO 900 zelfcontrolesysteem
- BRC
- IFS
- GLOBALG.AP
- ISO22000
- FSSC 22000
- Andere certificeringsprogramma's
- Andere certificeringssystemen
- Bijlage: Naar een Spaanse standaard: SAL
Implementatie, documentatie, audit en verbetering van managementsystemen
- Implementatie van het managementsysteem
- De documentaire ondersteuning van het managementsysteem
- Integratie van managementsystemen
- Audit van managementsystemen
- Continue verbetering en zakelijke uitmuntendheid
- Tools voor continue verbetering
Masterproef
Het doel van de masterproef (TFM) is om individueel de geavanceerde kennis en algemene vaardigheden van de graad te evalueren die de student heeft verworven door de voltooiing van een origineel werk, project, rapport of studie. Voor de student is het ook een onverslaanbare kans om de opgedane kennis toe te passen door de omgeving en omstandigheden van de echte werkcontext opnieuw te creëren.
cursus Engels
Basic, Preintermediate, Intermediate of Advanced De student kan één van de vier niveaus kiezen.
Impact en waarde van Big Data
- Normen voor projectmanagement
- Agile projectmanagement
- Regelgevende en ethische aspecten
- Gegevensbeheer
Agile-methodieken. Scrummen
- Wat is Scrum en hoe pas je het toe?
- Het Scrum-framework
- Zelforganiserende teams
- De rol van klanten en stakeholders
- Agile product- en projectmanagement
- Ontwikkeling en continue integratie
- Hoe te evolueren naar een wendbare organisatie
toelatingen
Beurzen en financiering
Programma collegegeld
Galerij
Accreditaties
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Master's degree in kwaliteit, milieu en veiligheid in bouwinstellingen
- Online
Master's Degree in Quality Management and Operations
- Online Mexico
Master in de ingenieurswetenschappen, kwaliteitsmanagement (online)
- Turku, Finland