Een reisplan van klassiek verleden naar toekomst

Klassiek Griekenland wordt beschouwd als de invloedrijke cultuur die verband houdt met de basis van de moderne westerse cultuur en die de onderbouw vormt van de westerse beschaving. Een groot aantal ideeën en praktijken die werden bedacht en uitgewerkt tijdens het klassieke tijdperk, blijven een belangrijke rol spelen in het moderne leven. Vazen, sculpturen, geschreven bronnen en andere archeologische vondsten waren de ultieme bron die alle stadia van hun leven en een volledig gedetailleerde beschrijving van de oude Griekse burger opleverde en dat lijkt slechts een van de vele redenen te zijn om de oude Griekse cultuur zo te vinden betoverende.

Deze online cursus is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met de 'kern' van de klassieke beschaving, die de basis vormt van de westerse cultuur, door middel van monumenten, door de concepten van de ideale burger, democratie en filosofisch denken te introduceren, zoals theoretisch en praktisch in de oude Griekse religie wordt weerspiegeld.

Tijdens de cursus kan de deelnemer vertrouwd raken met de ontwikkeling en structuur van het oude Griekse leven in samenhangende eenheden, namelijk de stadstaat, met de geboorte van de democratie en hoe deze werd toegepast op het bestaande regime en uiteindelijk met de oprichting van de klassieke beschaving . Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs.

Deelnemer Profiel

Dit programma is gericht aan iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en in het bijzonder in de vorming van de oude Griekse stadstaat.

Programma Doelstellingen

Hoe modern is ons verleden? Wat was de oude Griekse stadstaat en wat is zijn nalatenschap? Waar is de democratie geboren? Zijn oude Griekse mythen sprookjes of zit er een kern van waarheid in hen? Waarom resoneerde het theater zo veel met mensen, en toch? Waar zijn de beste plaatsen in Griekenland om het karakter en de geest van een oude beschaving te leren kennen?

Het programma "Een reis van het klassieke verleden naar de toekomst: de stad" heeft tot doel via de grote Griekse monumenten de ontwikkeling en structuur van het oude Griekse leven in samenhangende eenheden te introduceren, namelijk de stadstaat, de ontwikkeling van democratie in theorie en in oefening, en het creëren van een klassieke beschaving. Het analyseert ook de oude Griekse religie, die een belangrijke rol speelde in het dagelijks leven.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
9 weken
Prijs
250 EUR