Natuurlijk in het modelleren van het dagelijks leven in Kreta en Cyprus met verwijzing naar Egypte

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De huidige cursus zal een aantal modellen onderzoeken, voornamelijk gemaakt van terracotta en nauwelijks gestuukt, ongedekt op Kreta en Cyprus met verwijzingen naar respectievelijke Egyptische producten in klei en hout. Hun betekenis zal ook worden besproken. Als het gaat om modellen in klei - hoofdzakelijk als begrafenisbijdragen maar niet uitsluitend in dat gebruik - beseffen we hun belang voor alle mediterrane culturen, hoe klein ook verschillen in elk geval en elke beschaving. Modellen studie omvat:

  • Het gebruik van een specifiek themapatroon, dat van tijd tot tijd varieert en verschillende omstandigheden op Kreta, volgt een herhaald patroon op Cyprus.
  • De verschillende betekenis die modellen waarnemen volgens waar ze zijn geproduceerd
  • De toegepaste inventiviteit van elke modelmaker.

Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een geweldige eenmalige ervaring opdoet.

Deelnemer Profiel

Het programma is niet alleen bedoeld voor studenten archeologie, maar ook voor een breder publiek, vooral diegenen met een bijzondere interesse in prehistorische / protohistorische tijden in het bredere oostelijke Middellandse Zeegebied.

Programma Doelstellingen

Tijdens het lange tijdperk van de prehistorie zijn verschillende soorten modellen, gemaakt van klei, opgegraven op verschillende locaties op de eilanden Kreta en Cyprus . Deze sites omvatten tombes, nederzettingen, heiligdommen en andere.

Deze lezing verwijst naar deze modellen, beschrijft ze op een gedetailleerde manier en bespreekt hun mogelijke betekenis (ken) en de impact die ze hadden in de prehistorische gemeenschappen die ze produceerden. Het lijkt erop dat op Kreta de kleimodellen een zeer lange tijdsperiode bestrijken, gaande van Prepalatiaal tot Postpalatiaal tijdperk en hun karakter is divers.

In Cyprus daarentegen zijn dergelijke modellen beperkt in de tijdspanne en zijn ze gedateerd in de Chalcolithische periode en de vroege Bronstijd III tot Midden-Bronstijd I. Bij het onderzoek van Cypriotische modellen is een reeks open en gesloten vazen ​​op de rand en / of schouder kleine menselijke en dierlijke beeldjes, samen met modellen van structuren, hetzij in reliëf en / of in de ronde, is ook opgenomen.

Bovendien wordt een selectief samenstel van Egyptische modellen gemaakt van stucwerk en hout en zelden van klei besproken als een vergelijkend materiaal. Egypte had een lange traditie in het deponeren van modellen van grote verscheidenheid en schoonheid in de graven van farao's, edelen en gewone mensen.

Het programma probeert een fascinerende reis naar het dagelijks leven van het oude Kreta, Cyprus en Egypte.

Programma Beschrijving

Les 1: Introductie - Modellen van Minoan Kreta
In deze les zullen we het termmodel definiëren en zullen we modellen van Minoïsch Kreta onderzoeken.

Les 2: Cyprus: aardewerk versierd met figuren (I)
In onze tweede les zullen we het geval van Cyprus onderzoeken.

Les 3: Cyprus: aardewerk versierd met figuren (II) - Autonome modellen
Hier zullen we het geval van Cyprus verder analyseren met de nadruk op autonome modellen.

Les 4: Egyptische modellen - Conclusies
Ten slotte zullen Egyptische modellen en verdere conclusies worden besproken.

Laatst bijgewerkt op December 2017

Over de school

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Lees meer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Lees Minder