Een reisplan van klassiek verleden naar toekomst

Deze online cursus richt zich op het presenteren van de evolutie van het oude Griekse theater vanaf de 5de eeuw tot de 20e tot de 21e eeuw. Grieks theater, meestal ontwikkeld in Athene, is de wortel van de westerse traditie, terwijl de wortel van het woord ook als Grieks is ontstaan. Het maakte deel uit van een performancecultuur die zich ontwikkelde in het klassieke Griekenland en omvatte festivals, religieuze rituelen, politiek, begrafenissen en nog veel meer.

Tragedie is ook een woord afkomstig uit Griekenland en het blijkt dat de dramatische uitvoeringen echt belangrijk waren voor de Atheners.

De cursus beantwoordt vragen zoals: In welke context was het oude Griekse drama geschreven en geproduceerd in het klassieke Athene? Hoe zag een tragedie en een komedie eruit? Welke factoren droegen bij tot het overleven van een klein aantal antieke toneelstukken tot nu toe? Wanneer vond de eerste moderne openbare productie plaats? Wat zijn de belangrijkste trends en tendensen die zijn waargenomen in de enscenering van het oude Griekse drama in de moderne tijd?

Bovendien krijgt de deelnemer de gelegenheid om te leren waarom de klassieke periode wordt beschouwd als de Gouden Eeuw van het Griekse drama plus hoe het oude drama in moderne tijden en in hedendaagse Europese producties kan worden uitgevoerd. Zodra je je inschrijft, begin je een fascinerende reis van het oude Griekse drama van de tijd en plaats van zijn creatie tot zijn hedendaagse bekendheid.

Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een unieke ervaring opdoet in de wondere wereld van het theater.

Deelnemer Profiel

Deze cursus is niet alleen gericht aan diegenen die geïnteresseerd zijn in het oude Griekse drama en die het schilderachtige besef door de tijd willen onderzoeken, maar ook aan diegenen die geïnteresseerd zijn in de uitvoeringsgeschiedenis in het algemeen, aangezien het oude Griekse drama altijd een intrinsiek onderdeel is geweest van de West-Europese theatrale cultuur , en kan dus worden beschouwd als een barometer van theatrale ontwikkelingen.

Programma Doelstellingen

Deze cursus beoogt een overzicht te geven van de enscenering van oud Grieks drama in het Griekse en Europese theater.

De cursus zal:
• Zoeken naar kennis van de context en conventies van de oude Griekse drama-uitvoering in het Athene van de vijfde eeuw
• Identificeer de sleutelfactoren die het opnieuw verschijnen van het oude Griekse drama in het moderne tijdperk mogelijk hebben gemaakt en daarna zijn voorrang hebben gevestigd in het Europese repertoire
• Poging om de belangrijkste artistieke, culturele en ideologische parameters te presenteren die leiden tot de proliferatie van oude Griekse drama-voorstellingen in moderne tijden en hun impact in het hedendaagse Griekse en Europese theater te beoordelen

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
6 weken
Prijs
200 EUR