Natuurlijk in mediterraan voedsel en dieet: een multidisciplinair historisch, cultureel, milieu- en dieetoverzicht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een multidisciplinair Historisch, Cultureel, Milieu- en Dieetoverzicht

Het mediterrane dieet is gericht op het eten van voedsel dat voornamelijk uit planten komt, zoals volle granen, peulvruchten, noten, fruit en groenten. Het suggereert ook het eten van gezonde vetten zoals olijfolie in plaats van boter, het vervangen van zout door kruiden en specerijen en het consumeren van voornamelijk wit vlees zoals vis en kip, in plaats van rood vlees.

Deze online cursus is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met en kennis te laten maken met de typische mediterrane voedingsproducten en voeding, en met het immaterieel cultureel erfgoed en de goederen die verband houden met eten: gebruiken, tradities, sociale status, culinaire praktijken en hulpmiddelen, ceremonies, en waarden. Deze cursus is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en zijn multiculturele dimensies.

Verder biedt de cursus je een spannende reis om culturen en tradities van de mediterrane landen te verkennen en hoe ze verschillen als het gaat om recepten, voedselproductie en manieren van koken. Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusdeel van de categorie Immaterieel cultureel erfgoed. Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs.

Deelnemer Profiel

Dit e-learningprogramma richt zich op iedereen die meer wil weten over de mediterrane voedingsproducten en -voeding, hun historische evolutie en aanverwante "immateriële" cultuurgoederen en de centrale rol van voedsel in duurzame ontwikkeling.

Programma Doelstellingen

De doelstellingen van het programma zijn:

  • De banden leggen tussen de mediterrane landschappen en hulpbronnen voor de productie van voedsel en de vorming van het mediterrane dieet.
  • De culturen en tradities van de mediterrane landen met betrekking tot voedselproductie en -gerechten verkennen en overeenkomsten en verschillen tussen mediterrane landen traceren.
  • De invloed van het mediterrane dieet op de rest van de wereld traceren.
  • Het belang van het mediterrane dieet voor de menselijke gezondheid waarderen.
  • Zich bewust zijn van duurzame productie van voedsel en de banden realiseren met de traditionele praktijken van voedselproductie - landbouw, visserij, vee, enz.
  • Zich bewust zijn van de rol en verantwoordelijkheden van consumenten binnen de levenscyclus van voedsel.
  • De kwaliteit van mediterrane gerechten erkennen als een waardevolle bron van inkomsten.
  • Positief gedrag en attitudes tegenover de mediterrane voedingsproducten en keuken aannemen.

Programma Beschrijving

MODULE 1 Introductie
In dit gedeelte worden de elementaire Mediterrane voedingsdimensies gepresenteerd, samen met de reikwijdte van de e-cursus, de hoofddoelen van de e-cursus en de inhoudsstructuur van de e-cursus.

MODULE 2 Voedsel, biodiversiteit en de mediterrane landschappen
Hoe het landschap en de omgeving (het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen, water, biodiversiteit) de productie van voedsel in het Middellandse Zeegebied "vormden" en "definieerden" (op basis van specifieke gevallen uit de landbouw, het vee en de visserij).

MODULE 3 Evolutie van voedsel en voeding in de Middellandse Zee
Een historisch overzicht van de evolutie van voedsel en voeding van de oudheid tot onze dagen, met een bijzondere focus op de oprichting van de beroemde mediterrane "triade": wijnstok & wijn, olijven en olie, brood en granen.

MODULE 4 Belang van het mediterrane dieet voor de menselijke gezondheid
De principes van een gezond voedingspatroon. De mediterrane dieetpiramide. Het belang van het mediterrane dieet voor de menselijke gezondheid.

MODULE 5 Voedselzekerheid binnen duurzame ontwikkeling
De 'nexus' van voedsel, energie, water en ecosysteembeveiliging. De milieu-impact van voedselproductie. De duurzame productie van voedsel. De impact van keuzes van consumenten als het gaat om voeding en voeding.

Laatst bijgewerkt op December 2017

Over de school

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Lees meer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Lees Minder