Oud als mensen, heilig als oude riten, zo waardevol dat ze werden beschouwd als geschenken van goden aan de mensheid, de olijfboom en olijfolie verschenen in het Middellandse-Zeegebied en werden dominante en permanente kenmerken van het landschap. Deze cursus gaat in op de geschiedenis en cultuur van de olijfboom en olijfolie, terwijl het hun voedingswaarde benadrukt.

In deze online cursus leer je hoe je olijfolie classificeert op basis van de kwaliteitskenmerken en hoe je olijfolie van hoge kwaliteit kunt maken. Je zult ook leren hoe olijfolie een bron van inspiratie is geweest en hoe verschillende kunstenaars het gebruikten om kunstwerken te maken van de oudheid tot vandaag. De inhoud van deze cursus presenteert de variëteiten en kenmerken van olijven en de verschillende soorten olijfolie die bestemd zijn om te worden geconsumeerd en gebruikt in recepten op basis van mediterraan dieet.

Last but not least, deze cursus heeft tot doel om te definiëren hoe belangrijk olijfolie is, hoe het kan profiteren van onze dagelijkse voeding en bovendien hoe het kan bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl. Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur.

Deelnemer Profiel

Deze cursus gaat over personen met een bijzondere interesse in de geschiedenis en cultuur van de olijfboom en olijfolie en de voedingswaarde ervan.

Programma Doelstellingen

Het belangrijkste doel van de cursus is om de onderzoeker in contact te brengen met de olijven en olijfolie, om het belang en de voordelen in hun dagelijks leven te kunnen herkennen.

In het bijzonder richt de cursus zich op:

  • de route van de olijf- en olijfolie door de eeuwen heen en hun belang in het dagelijks leven van oude en moderne Grieken met betrekking tot voeding, gezondheid, kunst, cultuur, traditie en religie.
  • de variëteiten van olijven geteeld in Griekenland, en de kenmerken van de olijven.
  • de verschillende soorten op de markt gebrachte olijfolie (extra vierge, geraffineerd, olijfolie, BOB, biologisch, enz.) afhankelijk van de samenstelling en kwaliteitskenmerken
  • de productie van hoogwaardige olie en de belangrijkste soorten molens
  • de kenmerken van het mediterrane dieet en de rol van olie hierin
  • de voordelen van olijfolie in de dagelijkse voeding en de bijdrage aan de gezondheid

Programma Beschrijving

Olijven groeien is een van de belangrijkste culturen die verband houden met het leven en de evolutie van de mensheid; de aanwezigheid van de olijfboom heeft een belangrijk deel van de dagelijkse voeding sinds het verschijnen van het menselijk leven op onze planeet. Maar hoe kwam de olijf in de Middellandse Zee? Wat is de culturele geschiedenis en het gebruik ervan in de oudheid? Wat is de historische traditie, de banden met religie en kunst? Hoe kunnen we olijfolie classificeren, onderscheiden en hoe we olijfolie van hoge kwaliteit kunnen produceren? Wat is de voedingswaarde van deze producten en hun biologische eigenschappen? Tot slot, hoe is olijfolie een belangrijk onderdeel van het mediterrane dieet en de voordelen van consumptie ervan?

Dit programma wil al deze vragen beantwoorden door middel van informatie op basis van wetenschappelijke en historische feiten, onderzoeksdocumenten, video's en interviews om de student te laten kennismaken met de magische wereld van olijven en olijfolie.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
7 weken
Prijs
150 EUR