Een archeologische benadering

Deze online cursus onderzoekt het archeologische bewijs uit het Egeïsche gebied, Cyprus en andere regio's in het oostelijke deel van de Middellandse Zee tijdens de prehistorische / protohistorische tijden, met de nadruk op specifieke onderwerpen. Dit programma bestaat uit vier verschillende modules. Elke module is verdeeld in drie of vier lessen. Elke les zal vergezeld gaan van relevant iconografisch materiaal, selectieve bibliografie en uitgebreide chronologische tabellen. De inhoud van de modules is gericht op het presenteren van:

  • de meest populaire denkbeeldige wezens in Minoïsche iconografie

  • de ziektes en de behandelmethoden / -praktijken in Egypte, Mesopotamië en de Egeïsche zee in de latere Prehistorie

  • De ontwerpmethoden van modellen ontdekt in Kreta en Cyprus met verwijzingen naar respectieve Egyptische producten

en ten slotte de betekenis van de Minoïsche rituelen en hun relatie tot de rituelen van moderne beschavingen.

Deelnemer Profiel

Het programma richt zich niet alleen tot studenten archeologie, maar ook tot het grote publiek, vooral diegenen met een bijzondere belangstelling voor prehistorische / protohistorische tijden in het bredere oostelijke Middellandse-Zeegebied.

Programma Doelstellingen

De onderwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd, waarbij niet alleen rekening is gehouden met de huidige onderzoekstrends, maar ook met wat het algemene publiek interesseert. Het doel van het programma is om archeologische gegevens uit het Egeïsche gebied, Cyprus en andere regio's in het oostelijke deel van de Middellandse Zee te presenteren tijdens prehistorische / protohistorische tijden, met speciale onderwerpen als onderwerp.

Dus, thema's omvatten een. de monsters en andere hybride wezens afgebeeld in de prehistorische kunst en mogelijk verbonden met magische en religieuze overtuigingen, b. de medische en therapeutische praktijken van de prehistorische gemeenschappen in de oostelijke Middellandse Zee, c. de betekenis van het huis en andere kleimodellen afgezet in tombes, heiligdommen en andere soorten sites en d. de presentatie en bespreking van een reeks riten als een integraal onderdeel van de menselijke activiteit die gedocumenteerd is in het archeologische record van de bovengenoemde gebieden.

Programma Beschrijving

  • Module 1: Hybride en monsterlijke wezens in Minoïsche iconografie
  • Module 2: Ziekte en therapie: medische en andere therapeutische methoden in het prehistorische oostelijke Middellandse Zeegebied
  • Module 3: Modelleren van het dagelijks leven in Aegean en Cyprus met verwijzing naar Egypte
  • Module 4: Ritueel optreden op Minoïsch Kreta: archeologisch en iconografisch bewijs
Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 26 andere vakken van E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Duration
15 weken
Prijs
350 EUR