Natuurlijk in ziekte en therapie: medische en andere therapeutische praktijken in de prehistorische oostelijke Middellandse Zee

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Medische en andere therapeutische praktijken in de prehistorische oostelijke Middellandse Zee

Deze online cursus behandelt de kwestie van gezondheid, medische behandeling en andere therapeutische praktijken in de oostelijke Middellandse Zee tijdens de latere Prehistorie, namelijk het 3e en 2e millennium voor Christus.

Het programma presenteert de ziekten - voornamelijk lichamelijk en zelden mentaal - en de geneesmethoden / -methoden in Egypte, Mesopotamië en de Egeïsche Zee.

Op dat punt hebben we de kans om het bereik en de diepgang van kennis te realiseren van mensen die in die tijd leefden.

Elke geografische regio biedt ons verschillende soorten informatie uit verschillende bronnen - direct of niet-direct - met betrekking tot ziekten en hun genezing.

Het is ook onvermijdelijk voor deze periode dat de oorzaken en genezing van een ziekte in verband worden gebracht met magie / religie.

Is dat niet iets - in mindere mate - dat tegenwoordig ook gebeurt, tenminste als het gaat om religieuze overtuigingen?

Het behoud van een goede fysieke en mentale gezondheid is immers bewezen dat het tijdloos is.

Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en cultuur.

Na het succesvol afronden van de lessen, ontvangt de deelnemer een trainingsbewijs terwijl hij een geweldige eenmalige ervaring opdoet.

Deelnemer Profiel

Het programma is niet alleen bedoeld voor studenten archeologie, maar ook voor een breder publiek, vooral diegenen met een bijzondere interesse in prehistorische / protohistorische tijden in het bredere oostelijke Middellandse Zeegebied.

Programma Doelstellingen

Het programma heeft tot doel drie kerngebieden te onderzoeken: Egypte, Mesopotamië en de Egeïsche Zee. Hoewel Egypte het meest gedetailleerde beeld biedt van ziekten en hun therapie, kunnen belangrijke inzichten worden verkregen met betrekking tot de andere twee gebieden. De behandeling van wonden en andere externe verwondingen (benen, voeten, armen en hoofd) suggereert dus een geavanceerde kennis van orthopedie en chirurgie.

Er zijn ook aanwijzingen voor infectieziekten, veroorzaakt door virussen en / of bacteriën. Vandaar dat ziekte en verwonding een belangrijke rol zouden hebben gespeeld in leven en dood in het prehistorische oosten van de Middellandse Zee. Er wordt beargumenteerd dat genezing en medicijnen waarschijnlijk begonnen zijn in nauw verband met magische en andere rituele praktijken.

Programma Beschrijving

Les 1: Egyptische geneeskunde
In deze les zal de casus van de Egyptische geneeskunde worden onderzocht.

Les 2: De voorstelling: artsen - goochelaars - Mesopotamië - Ziekten genoemd in Mesopotamische Teksten
In deze les wordt het geval van Egypte verder geanalyseerd (artsen - goochelaars) en het gebied van Mesopotamië.

Les 3: Zeldzame ziekten - Egeïsche culturen - Remedies - Peak Sanctuaries
In deze les worden zeldzame ziekten van het tijdperk besproken, evenals de Egeïsche culturen, remedies en piekreservaten van het bredere Egeïsche gebied.

Les 4: Restanten van het skelet
Ten slotte zullen bevindingen van de studie van skeletresten in het bredere Egeïsche gebied worden gepresenteerd.

Laatst bijgewerkt op December 2017

Over de school

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Lees meer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Lees Minder