Natuurlijk kruiden en honing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kruiden! Smaakvolle planten gebruikt als medicijn, smaakmaker of smaakmaker. Ze voegen een snufje opwinding toe aan de kookkunst. Kruiden zitten vervat in talloze producten die we dagelijks gebruiken. Laten we een paar etiketten lezen: mint tandpasta, shampoo met kamille, aloëcrème, hoestsiroop met echinacea, etc. Als plantaardige of organische ingrediënten zijn ze te vinden in warme dranken, gebak, insectenwerende middelen en haarkleurmiddelen. Vanwege hun veelvuldig gebruik en gunstige eigenschappen worden ze vaak opgenomen in koken, medicijnen, cosmetica en tuinieren. Stel je voor hoe het leven zou zijn als kruiden niet zouden bestaan. Geurloos? Kleurloos?

Schat, voedsel voor Goden, medicijnen voor mensen! Hoe zit het met honing? Is het een superfood? Door de eeuwen heen heeft honing filosofen, intellectuelen, dichters, auteurs en wetenschappers geïntrigeerd. Het werd opgenomen in het dieet en vervat in de remedies van de oude Grieken, terwijl het ook een belangrijke rol speelde in belangrijke sociale gelegenheden zoals feesten, offers en atletische spelletjes.

Deze online cursus wil inzicht bieden in hoe kruiden en honing een belangrijke rol spelen in het menselijk leven. Volg hun opwindende geschiedenis door de jaren heen. Legenden, mythen en tradities zijn de belangrijkste stops van deze reis. Misschien wil je zelfs je eigen moderne kruidentuin maken! Al het bovenstaande zal verder en in detail worden geanalyseerd in dit online cursusgedeelte van de categorie Kunst en Cultuur. Nu, na het voltooien van deze cursus, zult u in staat zijn om alle heilzame kruiden handig te gebruiken en tegelijkertijd een trainingsbewijs te ontvangen.

Deelnemer Profiel

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis, het gebruik of de gunstige eigenschappen van zowel kruiden als honing? Vervolgens wordt dit e-learningprogramma voor u gemaakt.

Dit programma heeft betrekking op iedereen die graag:

 • Griekse kruiden identificeren
 • waarderen de betekenis van hun rol in het menselijk leven
 • begrijpen hoe ze bij verschillende gelegenheden worden gebruikt
 • begrijp de karakteristieke eigenschappen van kruiden
 • weet hoe je ze in hun dagelijks leven kunt opnemen
 • ken de geschiedenis van honing van de oudheid tot het heden
 • begrijp hoe honing werd opgenomen in het dagelijks leven en dieet van oude Grieken
 • vertel mythen en tradities over honing
 • beschrijf hoe een bijenkorf is georganiseerd
 • omschrijf bijenproducten (honing, pollen, koninklijke jelly, propolis, bijenbrood, bijengif, bijenwas)
 • begrijpen hoe honing en bijenproducten werden gebruikt voor hun heilzame eigenschappen van de tijd van Hippocrates en Galen tot vandaag
 • hun meervoudig gebruik en eigenschappen begrijpen

Programma Doelstellingen

Na voltooiing van het programma zullen de deelnemers kennis hebben gemaakt met:

 • de termen kruid en kruidengeneeskunde
 • het belang van kruiden en honing van de oudheid tot heden,
 • de culturele geschiedenis van kruiden en honing,
 • mythes, legendes, tradities over kruiden en honing,
 • de manier waarop onze voorouders ze gebruikten.

Programma Beschrijving

Kruiden maken deel uit van ons dagelijks leven en zijn essentieel voor een natuurlijke, gezonde levensstijl. Eeuwenlang hebben mensen ze voor culinaire, cosmetische en medicinale doeleinden gebruikt om zichzelf en hun dieren ten goede te komen.

Er is een toenemende belangstelling voor kruiden vanwege hun meervoudige gebruik en gunstige en helende eigenschappen. In deze cursus presenteren we de culturele geschiedenis van kruiden vanaf de oudheid tot heden door mythes, folklore en legendes. We zullen melding maken van Hippocrates, Theophrastus, Dioscorides en Galen, die allemaal in de diepte plantkunde hebben bestudeerd om ziekten te genezen. Daarnaast zullen we in het algemeen holistische kruidengeneesmiddelen en kruidengeneeskunde onderzoeken.

We zullen ons ook concentreren op het gebruik van kruiden en hun meervoudige eigenschappen ontdekken. We zullen de cultivatiepraktijken beschrijven die nodig zijn voor de creatie en verzorging van een gezonde kruidentuin. Deze cursus behandelt ook bijenproducten zoals honing, bijenwas, propolis, koninklijke gelei, bijenbrood, stuifmeel en bijengif dat wordt gebruikt in cosmetica, medicijnen, koken, zoetwaren en zelfs decoratieve kunstvoorwerpen. Bijen zijn inderdaad een goddelijk geschenk.

Les 1 De geschiedenis van kruiden
Deze eenheid traceert de historische en culturele achtergrond van Griekse kruiden, hun toepassingen en eigenschappen van de oudheid tot heden. Archeologische vondsten, legendes, mythen en tradities zijn de belangrijkste stops van onze reis. We bespreken holistische kruidengeneesmiddelen en kruidengeneeskunde, en leren over Hippocrates, Theophrastus, Galen en anderen. We zullen de veelvoudige eigenschappen en gebruiken van kruiden analyseren, die hun belang voor ons dagelijks leven aantonen; ze kunnen worden gebruikt in koken, medicijnen, cosmetica en tuinieren.

Les 2 Griekse kruiden
In deze unit zullen we enkele van de belangrijkste Griekse kruiden bespreken, met als uitgangspunt hun uitgebreide aanwezigheid in Griekenland. We hebben ervoor gekozen om de kenmerken en eigenschappen te presenteren die elk kruid onderscheiden van de rest van de Griekse flora.

Les 3 De geschiedenis van honing
Deze eenheid traceert de culturele geschiedenis van honing van de oudheid tot de middeleeuwen tot heden, inclusief verwijzingen naar de mythologie. Het richt zich ook op de sociale structuur van bijen en op bijenproducten zoals honing, bijenwas, propolis, koninginnengelei, bijenbrood, stuifmeel en bijengif dat wordt gebruikt in cosmetica, medicijnen, koken, zoetwaren en zelfs worden gebruikt als decoratieve kunstvoorwerpen.

Laatst bijgewerkt op December 2017

Over de school

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Lees meer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Lees Minder