Online MA in de journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

127538_forLP196.jpg

In een snel evoluerend digitaal tijdperk veranderen modellen van journalistieke productie en distributie voortdurend. De journalisten van vandaag moeten radicaal denken, leren nieuwe vormen van nieuwsmedia aan te passen en te exploiteren en vloeiend zijn met de belangrijkste creatieve tools die worden gebruikt om boeiende nieuwsinhoud in verschillende formaten te produceren - tekst, video, foto LIVE nieuws.

Tijdens deze masteropleiding zul je kritisch omgaan met 'disruptors' in de media, begrip ontwikkelen voor de veranderende relatie tussen journalist en publiek en inzicht krijgen in de uitdagingen van kunstmatige intelligentie, big data en 'churnalism'. Je zou moeten worden getest en gevraagd worden om hoog te mikken als je uitgerust wordt om onafhankelijk van overal ter wereld te werken.

Award Titel: MA Journalistiek
Toekenningsorgaan: Falmouth University
Niveau: 7
Wijze van studeren: online, parttime
Duur: twee jaar

Masters degree samenvatting

Deze cursus wordt gegeven door vooraanstaande journalisten die ervaring hebben met het omgaan met de voordelen en uitdagingen van het werken in een internationale context, en biedt u de mogelijkheid om een innovatieve en ondernemende mentaliteit te cultiveren. Terwijl u zich richt op datajournalistiek, sociale media en impactvolle verhalen, wil dit programma innovators faciliteren die zijn gebaseerd op de beste journalistieke normen.

Je zal:

 • Ontwikkel je vaardigheden als een creatieve en technisch behendige non-fictie verhalenverteller om zelfstandig als journalist te werken
 • Leer hoe u boeiend nieuws kunt maken voor verspreiding over meerdere inhoudplatforms met een wereldwijd publiek in gedachten
 • Ontdek hoe u kunt gedijen en innoveren in de internationale digitale nieuws- en communicatie-industrie
 • Benut sociale media en datajournalistiektools en ontwikkel een kritisch inzicht in de veranderende politieke, sociale en industriële omgevingen waarin journalisten over de hele wereld moeten opereren.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Jij zal zijn:

 • Geïnteresseerd in nieuws, actualiteiten, politiek, schrijven, creatieve inhoud, rapportage, redactie, inhoudproductie, mediaplatforms, communicatie
 • Gedreven, disruptief, een wereldwijde denker, een onderzoeker, innovatief, in technologie, collaboratief, analytisch, een kritische denker, nieuwsgierig, ethisch, een verhalenverteller.

U kunt zijn:

 • De markten voor nieuwsjournalistiek willen begrijpen om als een effectieve zelfstandige te opereren
 • Werken in contentmarketing, contentproductie of een mid-career journalist in nieuwspublicaties en je carrière naar nieuwe hoogten willen tillen
 • Wil je nieuwe ideeën testen, de traditionele vormen van journalistiek uitdagen en de effectiviteit van huidige media-disruptors kritisch beoordelen
 • Op zoek naar het ontwikkelen van het vertrouwen en de vaardigheden om te werken aan echte, grensoverschrijdende nieuwsprojecten
 • Geïnteresseerd in communicatie en PR en wil de processen van nieuwsjournalistiek begrijpen
 • Afgestudeerd aan een bachelorsdiploma in een ander vakgebied en wil filmen in de journalistiek
 • Als u uw bestaande vaardigheden wilt consolideren, uw huidige praktijk wilt begrijpen en de onderzoeks-, verhalen- en zakelijke vaardigheden wilt ontwikkelen om een creatieve en reflectieve beoefenaar te worden.

Cursusinhoud

Je moet vier modules met 30 studiepunten en één project met 60 credits voltooien (180 credits in totaal). Alle modules op de cursus zijn verplicht en moeten worden goedgekeurd om de prijs te behalen.

Kernmodules
Creatieve professionele praktijk 30
De mobiele journalist 30
Journalistiek Innovatie en Enterprise 30
Audiovisuele verhalen 30
Enorm project 60

Assessments

Alle beoordelingen worden online gedaan en ingediend.

Beoordelingsmethoden voor de MA-journalistiek kunnen doorgaans zijn:

 • Schriftelijke opdrachten (geen examens)
 • Portfolio's van redactioneel werk, presentaties, projecten, reflecterende tijdschriften, kritische essays, rapporten en een eindproject.

Toelatingseisen

 • Een honours diploma of gelijkwaardige kwalificatie niveau 6
 • Bewijs van bekwaamheid in het Engels (minimale algemene score van IELTS 6.5 met ten minste 6.0 in lezen, schrijven, spreken en luisteren of TOEFL IBT (internetgebaseerde test) met een minimum van 88 in totaal en ten minste 21 in alle 4 componenten).

We accepteren ook een reeks gelijkwaardige erkende Engelse taalkwalificaties. Kandidaten zonder diploma of formele kwalificatie worden nog steeds aangemoedigd om te solliciteren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Lees Minder