Stof tot nadenken: de relatie tussen voedsel, darm en hersencursus - EIT Food
FutureLearn
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Online Belgium
Talen
Engels
Studieformaat
Afstand leren
Duur
5 weken
Tempo
Deeltijd
Collegegeld
USD 59 / per course *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* je kunt het gratis leren of de cursus upgraden en krijgt extra voordelen voor $ 59
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
De darmen en de hersenen zijn nauw met elkaar verbonden. Ontdek hoe neurologie, het microbioom en meer op elkaar inwerken om de gezondheid te beïnvloeden.
Ontdek hoe uw dieet uw hersenen beïnvloedt en uw hersenen uw dieet
Let op: deze cursus verloopt zonder begeleiding.
De afgelopen jaren is het belang van de link tussen darm en hersenen duidelijk geworden. Tijdens deze cursus onderzoek je deze complexe relatie.
Je leert hoe de hersenen werken en worden beïnvloed door voeding en voedingstekorten. Je ontdekt ook minder bekende, baanbrekende onderwerpen zoals de darm-hersen-as, het microbioom en de relatie tussen voedsel en reproductieve gezondheid.
Welke onderwerpen ga je bespreken?
De cursus richt zich op de relatie tussen voeding, hersenen en geest:
- Hoe werken de hersenen?
- Hoe beïnvloeden emoties en gedachten onze voedselkeuzes?
- Hoe beïnvloeden diëten en voedingstekorten onze hersenen?
- Beloningssystemen en hun relatie met voedsel.
- De link tussen het microbioom en de hersenen.
Wanneer wil je beginnen?
De meeste FutureLearn cursussen worden meerdere keren uitgevoerd. Elke run van een cursus heeft een vaste startdatum, maar u kunt eraan deelnemen en deze doorlopen nadat deze is gestart.
- Nu beschikbaar
Wat ga je bereiken?
Aan het einde van de cursus kun je:
- Verklaar de rol van ons dieet op de hersenfunctie.
- Denk na over de rol van psychologische en neurobiologische factoren bij onze voedselkeuzes.
- Denk na over de mogelijke oorzaken (biologisch, sociaal, psychologisch) van ongezond en pathologisch eetgedrag.
- Beschrijf de verbinding tussen de hersenen en ons spijsverteringssysteem (darm).
- Bespreek de onderwerpen van de cursus en hun relatie met het dagelijks leven.
Voor wie is de koers bedoeld?
Deze cursus staat open voor iedereen, maar kan met name interessant zijn voor psychologen of mensen die werkzaam zijn in gezondheid en welzijn. Er is geen eerdere ervaring vereist, hoewel een achtergrondkennis van biologie of psychologie kan helpen.
De docenten kunnen niet zelf deelnemen aan de discussies of reageren op individuele opmerkingen, maar de cursus moedigt een sterke leergemeenschap aan. Het leren is gericht op debat en discussie - het ondersteunen van andere leerlingen, het delen van uw eigen ervaring en kennis en luisteren naar nieuwe perspectieven. We hopen dat je het leuk vindt om op deze manier met elkaar om te gaan en van elkaar te leren. Vergeet niet om commentaar te geven, op andere studenten te reageren en opmerkingen te 'liken'.
Met wie ga je leren?
Alessandro Cicerale Ik ben een research fellow en docent aan de Universiteit van Torino, Italië. Mijn onderzoeksactiviteiten omvatten neuroimaging van eetstoornissen en neurostimulatie met therapeutische en revalidatiedoelen. | Monika M. Kaczmarek Ik ben een professor aan het Institute of Animal Reproduction & Food Research Polish Academy of Sciences in Polen. Ik ben geïnteresseerd in moleculaire aspecten van reproductie, inclusief dieet-gemedieerd programmeren. | Nanette Stroebele-Benschop Ik ben professor en docent voedingspsychologie aan de universiteit van Hohenheim in Duitsland. Ik ben geïnteresseerd in de psychologische aspecten van ons eet- en consumentengedrag. |
Wie heeft de cursus ontwikkeld?
EIT Food
EIT Food is Europa's toonaangevende voedselinnovatie-initiatief, met als doel een duurzame en toekomstbestendige voedingssector te creëren.
Universiteit van Turijn
De Universiteit van Turijn is een van de grootste en meest prestigieuze Italiaanse universiteiten, met ongeveer 70.000 studenten, 4.000 medewerkers en 1.800 onderzoekers, die alle academische sectoren omvat.
Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT)
Deze activiteit is gefinancierd door EIT Food, de innovatiegemeenschap voor voedsel van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT), een orgaan van de EU, in het kader van Horizon 2020, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.
Doe mee met deze cursus
Vrij | Upgrade | Onbeperkt |
Word gratis lid en je krijgt:
| Upgrade deze cursus en je krijgt:
| Koop Unlimited en je krijgt:
|
Programma collegegeld
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Wereldwijde voedselzekerheid en voeding MSc, PgDip, PgCert (online leren)
- Online
Master of Science in de regelgeving voor voedselveiligheid
- Online USA
Doctor of Philosophy (Ph.D) in Food Science
- London, Verenigd Koninkrijk
- Bologna, Italië