Keystone logo
Verenigd Koninkrijk

Studie online in Verenigd Koninkrijk 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  628
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  83
 • Internet abonnement

  35
 • Lokaal vervoer

  79

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  8
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  5

Visumvereisten

Tier 4 (algemeen) studentenvisum is vervangen door de zogenaamde "studentenroute". De Student Route is het nieuwe studentenvisum van het VK, dat ook beschikbaar zal zijn voor EER-onderdanen, die vóór de Brexit geen visum nodig hadden om in het VK te studeren.

Studentenroute (leeftijd 18+)

Child Student Route (leeftijd 4 - 17, die het Tier 4 Child Student Visa heeft vervangen)

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenroute

Prijs en valuta

GBP 348

De huidige visumkosten voor studenten in het VK zijn:

 • £ 348 als u van buiten het VK solliciteert.
 • £ 475 als u een aanvraag indient voor verlenging of overstap naar een studentenvisum vanuit het VK.

Wie kan het visum aanvragen?

Iedereen die het land binnenkomt voor studie moet een studentenvisum aanvragen als hij na 1 januari 2021 binnenkomt. Dit geldt ook voor EU/EER-onderdanen die voorheen geen visum nodig hadden om het VK binnen te komen voor hun studie. Je moet 70 punten behalen op het puntensysteem, dat meet of je voldoet aan de vereisten om in het VK te studeren. Dit bevat:

 • Ben je toegelaten tot een erkende instelling?
 • Beschikt u over de financiële middelen om uw verblijf in het VK te bekostigen?
 • Ben je vaardig in het Engels?
 • Voldoet uw cursus aan de cursuseisen?

Degenen die tegen en na de zomer van 2021 afstuderen aan een Britse onderwijsinstelling, kunnen het postdoctorale visum aanvragen, waardoor ze maximaal 2 jaar in het VK kunnen werken / werk zoeken.

Waar kunt u de aanvraag doen?

VK visumaanvraagcentrum / Online

U kunt een Brits studentenvisum aanvragen bij het Britse visumaanvraagcentrum in uw eigen land. U kunt hier een lijst van Britse visumaanvraagcentra wereldwijd vinden: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

U kunt ook online een Brits studentenvisum aanvragen via de UK Home Office Visas and Immigration Service-website. U kunt hier beginnen: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Website:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Hoe de aanvraag doen?

Om een Brits studentenvisum te krijgen, moet je eerst toegelaten worden tot een cursus. Voor de meeste cursussen moet je ook bewijzen dat je Engels op het vereiste niveau begrijpt.

Het aanvraagproces voor een studentenvisum voor het VK verschilt enigszins, afhankelijk van het type studentenvisum voor het VK dat u aanvraagt.

Voor uw Britse studentenvisumaanvraag moet u het volgende verstrekken:

 • paspoort of reis-ID
 • bewijs dat je je cursus en kosten van levensonderhoud kunt dekken
 • bewijs van toestemming van ouder of voogd als u jonger bent dan 18 jaar
 • bewijs van acceptatie op uw cursus
 • bewijs van betaling zorgtoeslag

Afhankelijk van uw land van herkomst moet u mogelijk ook een tuberculoseonderzoek ondergaan.

Wanneer je in het VK aankomt, moet je mogelijk je Britse studentenvisum bij de politie registreren. U zou informatie moeten ontvangen over of u zich moet registreren in uw Britse studentenvisumsticker of brief van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook als u langer dan 6 maanden in het VK verblijft, moet u een biometrische verblijfsvergunning aanvragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Je kunt een studentenvisum aanvragen tot 6 maanden voordat je cursus begint. De verwerkingstijd van een studentenvisum voor het VK varieert afhankelijk van waar u solliciteert, maar over het algemeen ontvangt u binnen 3 weken een beslissing als u van buiten het VK solliciteert, en binnen 8 weken als u binnen het VK solliciteert.

De lengte van het algemene studentenvisum hangt af van de duur van je cursus en je kunt verlenging aanvragen als je in het VK wilt blijven om te werken of verder te studeren. Het kindstudentenvisum is geldig voor de duur van de cursus, tot een maximum van 6 jaar, en kan worden verlengd. De duur van het kortlopende studentenvisum kan niet langer zijn dan de duur van je cursus en kan niet worden verlengd.

Verwerkingstijd

3 Weeks

Werkmogelijkheden

Internationale studenten mogen onder bepaalde voorwaarden meewerken aan studeren in het VK. Het soort werk dat u kunt doen, hangt af van wat u studeert en of u tijdens de schoolperiode of tijdens pauzes werkt.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

De belangrijkste redenen voor weigeringen van studentenvisa zijn:

 1. Ontbrekende of onjuiste documenten;
 2. Het niet voldoen aan financiële vereisten;
 3. Onjuist documentformaat.