Keystone logo

online Opleidingen in Fotojournalistiek 2024

Filters

Filters

 • Journalistiek en Massacommunicatie
 • Journalistiek
Vakgebieden
 • Journalistiek en Massacommunicatie (0)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Popular education type

  online Opleidingen in Fotojournalistiek

  Wat is fotojournalistiek?
  Fotojournalistiek is een vorm van journalistiek die zich richt op het vertellen van verhalen door middel van beeld. Fotojournalisten leggen momenten in de tijd vast die anders onopgemerkt zouden blijven, en ze gebruiken hun foto's om de verhalen te vertellen van de mensen en gebeurtenissen die ze verslaan. Soms werken fotojournalisten in gevaarlijke of moeilijke situaties om de best mogelijke foto's te maken.

  Wat kan ik doen met een diploma fotojournalistiek?
  Een diploma fotojournalistiek kan leiden tot een carrière als professionele fotograaf of fotojournalist. Fotojournalisten werken vaak voor kranten, tijdschriften of online nieuwsuitzendingen. Ze kunnen ook freelance werken en hun diensten aan meerdere klanten leveren. Sommige fotojournalisten geven ook les in fotografie of volgen andere gerelateerde carrières, zoals grafisch ontwerp of webontwikkeling.

  Waarom fotojournalistiek studeren?
  Fotojournalistiek is een belangrijk studiegebied omdat het studenten unieke vaardigheden en kennis biedt om een carrière in de journalistiek na te streven en verhalen te delen en momenten in de tijd vast te leggen via afbeeldingen. Fotojournalisten kunnen hun foto's gebruiken om het bewustzijn over belangrijke kwesties te vergroten en om een stem te geven aan de mensen en gebeurtenissen die ze verslaan. Fotojournalistiek kan een veeleisend vakgebied zijn en het vereist veel vaardigheid en toewijding om kwaliteitswerk te produceren. De voordelen van het nastreven van een carrière in de fotojournalistiek zijn echter groot. Fotojournalisten kunnen de kans krijgen om naar interessante plaatsen te reizen, interessante mensen te ontmoeten en belangrijke verhalen te vertellen

  Soorten fotojournalistiek graden
  Er zijn een aantal verschillende soorten fotojournalistiek graden. Associate's degree-programma's in fotojournalistiek duren doorgaans twee jaar, terwijl bachelor-opleidingen vier jaar kunnen duren. Sommige scholen bieden ook masteropleidingen in fotojournalistiek aan. Deze geavanceerde programma's duren meestal twee jaar en vereisen mogelijk dat studenten een afstudeerproject voltooien.

  Programma's voor fotojournalistiek hebben doorgaans betrekking op onderwerpen als fotografie, fotobewerking en digitale beeldvorming. Studenten leren ook over de geschiedenis van de fotojournalistiek en de ethische overwegingen die bij dit soort werk komen kijken.