Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Invoering

ESCP Business School , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zijn zes stedelijke campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, stelt ESCP's echt Europese identiteit het in staat om een unieke multiculturele onderwijsstijl te bieden op het gebied van zaken en een globale kijk op internationale managementkwesties. Elk jaar verwelkomt ESCP meer dan 6.000 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen, en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (bachelor, master, executive MBA, PhD en Executive Education). www.escp.eu – Volg ons op Twitter @ESCPeurope

Geschiedenis

Hoewel het merk ESCP Business School in zijn bijna 200-jarige geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Beginnend in 1819 onder de naam École Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot École Supérieure de Commerce, ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na de fusie met haar zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, heette de school ongeveer tien jaar lang ESCP-EAP. Ten slotte veranderde de naam van de school in 2009 in ESCP Europe, een expliciete verwijzing naar haar Europese erfgoed en positionering.

De internationale reikwijdte van ESCP Business School is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. De klas van 1824 telde al 30% internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen.

Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat naast Franse grammatica ook cursussen Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden op ESCP in totaal tien talen onderwezen en studenten moesten er minstens drie leren.
Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP opnieuw een pionier door de oprichting van een multi-campus business school. Om tegemoet te komen aan de Europese roeping van de school werden in 1973 campussen geopend in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld is de ambitie van ESCP Business School tegenwoordig om echt Europese managers op te leiden door de koppeling tussen humanistische waarden en managementopleiding te stimuleren. ESCP wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Hoogtepunten van de 21e eeuw

 • 2001: Het Master in Management-programma van ESCP wordt gevalideerd door City University London, wat studenten de mogelijkheid geeft om een Europese MSc in Management te behalen.
 • 2002: ESCP Business School is geaccrediteerd door de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), waardoor het een van de eerste business schools is met Triple Crown-accreditatie: AACSB, EQUIS en AMBA.
 • 2004: Een vijfde campus in Turijn, Italië wordt opgericht. Studenten Master in Management kunnen het Italiaanse diploma Laurea Magistrale behalen, gevalideerd door de Universiteit van Turijn.
 • 2005: De school huldigt haar campus in Londen in na haar verhuizing uit Oxford. ESCP heeft nu stedelijke campussen in vijf grote Europese steden: Parijs, Londen, Berlijn, Madrid en Turijn.
 • 2007: Het Master in Management-programma wordt erkend door de Carlos III Universiteit van Madrid en studenten kunnen het Spaanse diploma Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas behalen. ESCP kan een nationaal diploma toekennen in elk van de vijf implantatielanden.
 • 2015: De School vestigt haar zesde Europese campus via een strategische alliantie met de in Warschau gevestigde Kozminski Universiteit, de enige business school in Midden- en Oost-Europa met drievoudige accreditatie (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: De Paris Campus breidt zich uit tot de wijk Montparnasse (linkeroever van Parijs), om Executive Education-activiteiten te ontwikkelen en de ontwikkeling en groei van de school te ondersteunen.
 • 2018: ESCP Business School wordt autonoom van de Regionale Kamer van Koophandel en Industrie van Parijs Île-de-France, die nu de meerderheidsaandeelhouder van de school is.

Missie

" Het is de missie vanESCP Business Schoolom de bedrijfsleiders van morgen te inspireren en op te leiden."

Onze overtuiging is dat de bedrijfsleiders van morgen internationaal, digitaal en intercultureel effectief moeten zijn. Onze benadering van onderwijs en organisatiestructuur weerspiegelt dit, met sterke internationale programma's die worden geleverd door een geïntegreerde (pan-Europese) faculteit verspreid over campussen in elk van de belangrijkste markten van Europa.

We bevorderen deze missie door onze unieke benadering van internationaal managementonderwijs en -onderzoek, die transnationale ervaring, samenwerking en leren binnen een pan-Europees kader bevordert.

In 2015 formaliseerde de school een unieke aanpak en perspectief onder het C4B-acroniem: Cultures for (4) Business. Dit blijft de leidraad voor ons werk en is nu verankerd in een nieuw Strategisch Plan voor de periode 2018-2022.

Onze visie

(Wat en waar we willen zijn in 2022)

“In 2022 wordt ESCP wereldwijd erkend als de toonaangevende Europese business school voor internationaal gerichte managementopleidingen.Onze visie impliceert

 • het produceren en verspreiden van onderzoek van wereldklasse in internationaal/vergelijkend management dat vorm geeft aan de manier waarop organisaties en leiders denken en zich gedragen;

 • het produceren van cultureel en digitaal slimme afgestudeerden die zijn toegerust om de zakenwereld van morgen vorm te geven en te verbinden;

 • zinvol bezig zijn met het bedrijfsleven, alumni en de overheid om vooruitgang te boeken in de internationale managementpraktijk en interculturele relaties;

 • diversiteit in al zijn vormen benutten als bron van innovatie, kracht en leiderschap

Campusfuncties

Belangrijkste feiten

 • 6 campussen: Berlijn, Londen, Madrid,
  Parijs, Turijn en Warschau
 • 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Drievoudige accreditatie: AACSB – EQUIS – AMBA
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools
 • Europees bestuur dat de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

  Locaties

  • Spain Online

   Spain Online, Spanje

  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Vragen