Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Invoering

Wij geloven dat rente de hoofdoorzaak is van de meeste wereldproblemen.

Als we geen samengestelde rente hadden, zouden we geen samengestelde groei nodig hebben. En als we geen samengestelde groei nodig hadden, zouden we het grootste deel van de door schulden veroorzaakte armoede, oorlogen met veel hulpbronnen en op hol geslagen klimaatverandering die we nu zien, niet hebben. Experts zeggen dat zelfs onze huidige pandemie het resultaat is van een afnemende biodiversiteit, grotendeels gedreven door een roofzuchtige groeimindset. Alle rente - of het nu enkelvoudige rente of samengestelde rente is, of het nu tegen zeer lage of zeer hoge rente is - groeit zo snel dat we het gewoon niet kunnen bijhouden.

Voorbeeld nodig? Brazilië is de thuisbasis van het prachtige Amazone-regenwoud. Dit weelderige wonder voorziet ons van een kwart van de zuurstof in de wereld. Helaas zal dit bos tijdens ons leven verdwijnen. Waarom? Dus Brazilië kan $ 200 miljard aan schulden afbetalen. Hoe? Met hout.

Of neem een voorbeeld dichter bij huis. Bent u of iemand die u kent verpletterd onder groeiende persoonlijke schulden? 43% van alle Amerikaanse gezinnen geeft nu elk jaar meer uit dan ze verdienen. En dit probleem wordt elk jaar erger voor miljoenen gezinnen over de hele wereld.

Wij geloven dat er een verband bestaat tussen belangen en veel van de wereldproblemen. En we geloven dat islamitische financiering een aantal van deze problemen kan helpen oplossen.

Maar om dit te laten gebeuren hebben we twee dingen nodig: de letter van de wet en de geest van de wet. Om de letter van de wet te laten werken, moet islamitisch financieren aan een aantal fundamentele minimumnormen voldoen. Normen die niet serieus worden genomen, tenzij centrale banken vergunningen gaan intrekken.

De beste standaard in de branche - de facto in meer dan 90% van 's werelds islamitische financiële rechtsgebieden - is AAOIFI (uitgesproken als "ao-fee"), wat staat voor de Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions. AAOIFI brengt geleerden van over de hele wereld samen die het eens zijn over de Sharia-normen. En omdat AAOIFI minimumnormen biedt, als het niet AAOIFI compatibel is, is het waarschijnlijk niet Sharia-conform. Zoals een geleerde het AAOIFI : "Wat we het dichtst bij Ijma (wetenschappelijke consensus) in islamitische financiën hebben, is AAOIFI ." Ijma , zoals je weet, de hoogste bewijsbron na de koran en hadith in de traditionele islamitische jurisprudentie. Wij zijn van mening dat het volgen van de AAOIFI Shariah-normen - en de vraag of uw bank, geleerde of trainer deze volgt - een goed uitgangspunt is om de letter van de wet te volgen.

Maar daar kunnen we niet stoppen. Islamitische financiering moet ook de geest van de wet volgen.

We moeten op gelijkheid gebaseerde structuren zoals Musharakah en Mudarabah promoten en onze afhankelijkheid van geschikte structuren zoals Murabaha verminderen. We moeten Tawarruq elimineren . En op een breder niveau moeten we het grotere probleem van fractioneel bankieren met schuldenreserve aanpakken. Waarom mogen banken geld lenen dat ze niet hebben? En geld verdienen met geld dat niet bestaat? Is dit zinvol?

Hoewel de realiteit is dat banken niet snel zullen verdwijnen, is een eerste stap om het fractioneel bankieren met schuldenreserve uit te dagen het opzetten van een wereldwijd erkende op goud gebaseerde valuta. Dit dwingt de markt onmiddellijk om transacties aan activa te koppelen in plaats van ze alleen te baseren op cijfers in computers.

Dus waar beginnen we met het promoten van de wet naar letter en geest?

We geloven dat het begint bij jou en mij.

Als u een rekening heeft bij een conventionele bank, verplaats uw geld dan naar een islamitische bank. Als er in uw land geen islamitische banken zijn, open dan een buitenlandse rekening in een land dat dat wel doet.

Als u bankier bent, kunt u bij uw bank twee dingen gaan doen: 1) controleren of de producten van uw bank voldoen aan AAOIFI . De nieuwste standaarden zijn beschikbaar op www. AAOIFI .com ; en 2) overschakelen naar Musharakah en Mudarabah voor een verscheidenheid aan activiteiten, variërend van liquiditeitsbeheer tot handelsfinanciering. En als uw bank geen islamitische financiering aanbiedt, vraag dan waarom.

Als u een toezichthouder bent en islamitisch financieren wordt al beoefend in uw rechtsgebied, AAOIFI banken onder druk om AAOIFI te volgen of riskeert u dat hun licenties worden opgeschort. Ondersteun op een breder niveau de islamitische microfinancieringssector. Als islamitische financiën uw rechtsgebied nog niet hebben bereikt, bevorder dan het bewustzijn met trainings- en educatieve initiatieven.

Als je een ondernemer bent, heb je waarschijnlijk een vaardigheid die de islamitische financiële sector zou kunnen gebruiken. Droom groots: creëer een bedrijf, een gemeenschapsinstelling, een lokale munteenheid, een ecologisch dorp of een innovatief product. In de meeste landen hebben mensen nog steeds geen renteloze alternatieven voor financiering van huis, onderwijs en gezondheidszorg. Waarom is het gemakkelijker om een Sukuk van een miljard dollar uit te geven dan om een enkele cent in te zamelen voor een sharia-conforme onderwijsfinanciering? Hoe kunnen we Zakah beter operationaliseren? Hoe bouwen we Waqf-gebaseerde vertrouwensmodellen in eigendom van de gemeenschap?

Als je een student bent, leer dan islamitische financiën. Denk verder dan het standaard carrièrepad en overweeg serieus om zelf iets te beginnen. Doe waar je van houdt en succes zal volgen.

En als je een opvoeder bent die - zoals wij - probeert om de islamitische financiën ten goede te veranderen, wees dan geduldig. Blijvende verandering duurt jaren, vaak decennia. Weersta de verleiding om "de baby met het badwater weg te gooien" en verwerp alle islamitische financiering. De industrie is nog een werk in uitvoering en er is nog een lange weg te gaan. Maak deel uit van deze vooruitgang in plaats van aan een oogverblindende nieuwe economische theorie te beginnen, waarbij de gemiddelde klant zich achter het hoofd krabt en zich afvraagt hoe hij een klein huis voor zijn gezin kan financieren. Promoot bijvoorbeeld gewoon Afnemende Musharakah . De diepere, structurele omgeving die islamitische financiën erft - fractioneel schuldreserve-bankieren, fiatvaluta - wordt niet opgelost door producten te vervangen. Ze worden opgelost door systemen te vervangen: op goud gebaseerde valuta's uitgegeven door islamitische centrale banken.

Wij geloven dat deze eeuw - inderdaad, de komende jaren - zal zijn zoals nooit tevoren. Globale opwarming betekent minder voedsel en water. Piekolie betekent minder energie. En herhaalde financiële crises zullen minder zekerheid betekenen. We kunnen onze handen opsteken en berustend weglopen. Of we kunnen de basisproblemen identificeren en er iets aan doen. God maakt ons alleen verantwoordelijk voor onze daden. Hij zorgt voor de uitkomsten.

Wij zijn van mening dat het tijd is om het op rente gebaseerde paradigma openlijk in twijfel te trekken en renteloze financiering te promoten als het bewezen alternatief. De tijd is gekomen. Maar de eerste stap om een paradigma in twijfel te trekken en een alternatief aan te bieden, is door jezelf te onderwijzen.

Alleen dan zul je geloven. Want als u gelooft, dan zal iedereen dat ook doen.

Locaties

  • Dubai

    Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

    Vragen