Keystone logo
© Euler-Franeker Memorial University with public domain portrait of J. Euler
The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

Invoering

EULER (korte vorm, lange vorm: The Euler-Franeker Memorial University Institute) is een onafhankelijk academisch instituut dat formeel is opgericht binnen EUCLID (Euclid University), een intergouvernementele, op verdragen gebaseerde organisatie met een universitair charter. EULER heeft ook een afzonderlijk universitair statuut binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor het zowel EUCLID- als EULER graden kan verlenen onder nationaal en internationaal recht.

Dankzij deze strategische geschiedenis en relatie kan EULER ten volle profiteren van de infrastructuur en institutionele erkenning van EUCLID, terwijl de unieke kenmerken en visie behouden blijven.

Op het kruispunt van traditie en moderniteit

De visie van EULER als een “Memorial” universiteit is het voortzetten en nieuw leven inblazen van de traditie van wetenschappelijke nauwkeurigheid, discussie (formeel debat) en sociaal-spirituele betrokkenheid van de grote universiteiten van Europa, met name van de oorspronkelijke Franeker Universiteit, die tussen 1585 buitengewoon onderwijs verzorgde. en 1811. EULER profiteert van de financiële, technologische en academische steun van een intergouvernementele organisatie om een grote traditie van mondiale academische uitmuntendheid te hervatten en te benutten.

Onze geschiedenis

We zijn er trots op deel uit te maken van het Koninkrijk der Nederlanden, omdat onze wortels diep in de geschiedenis liggen, helemaal tot aan het Nederland van de 16e eeuw, 1585 om precies te zijn, het jaar van de oprichting van de Universiteit van Franeker. Deze opmerkelijke universiteit bleef in haar oorspronkelijke vorm bestaan totdat ze in 1811 door de Franse keizer Napoleon werd ontbonden en uiteindelijk haar activiteiten stopte, zelfs haar Athenaeum-vorm in 1843. De 'as van Franeker' bleef echter smeulen als haar blijvende visie om wetenschap en filosofie te harmoniseren. , onderzoek en theologie bleven steeds relevanter.

Honderdtachtig jaar later werd de vlam opnieuw aangewakkerd door middel van een herdenkingsuniversiteitsstatuut goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (Willemstad, Curaçao, Koninkrijk der Nederlanden). Het charter verleende aan The Euler-Franeker Memorial University (Stichting) het wettelijke recht om de erfenis en visie van deze opmerkelijke Nederlandse instelling nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd, voor het eerst in een universiteitsnaam, de diepgaande erfenis van Leonard EULER te herdenken.

Beurzen en financiering

EULER streeft ernaar een uitzonderlijk betaalbare instelling te zijn en toch de uitdaging te begrijpen van het betalen voor de noodzakelijke investeringen in het hoger onderwijs.

EULER verkeert niet in een positie om aanvragers door te verwijzen naar externe financieringsbronnen, maar zal een officiële ontvankelijkheidsbrief afgeven die kan worden gebruikt om financiering van banken en andere financieringsbronnen veilig te stellen.

De volgende EULER beurzen zijn momenteel beschikbaar. Informeer bij het Admissions Office voor aanvullende informatie over kwalificaties en procedures.

Locaties

 • Willemstad

  Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

  • Willemstad

   Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

   • The Hague

    EULER | EU&NL Liaison Office Johan de Wittlaan 7, 2517 JR, The Hague

    Vragen