Keystone logo
FutureLearn Online lesgeven: cursussen creëren voor lerende volwassenen Cursus - De Open Universiteit
FutureLearn

Online lesgeven: cursussen creëren voor lerende volwassenen Cursus - De Open Universiteit

12 Weeks

Engels

Deeltijd

USD 954

Afstand leren

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Leer de praktische vaardigheden die u nodig hebt om met succes online cursussen te maken en ontwikkel uw vermogen om volwassenen online les te geven.

Krijg de vaardigheden om volwassenen online en op afstand les te geven

UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization) meldt dat meer dan 91% van de studentenpopulatie in de wereld - in totaal 1.576.021.818 leerlingen in 188 landen en in alle sectoren - in het voorjaar van 2020 werd getroffen door de sluiting van onderwijsinstellingen als onderdeel van een bredere 'lockdown'-strategie als reactie op de COVID-19-pandemie.

Veel instellingen hebben zich moeten haasten om hun onderwijs online te zetten, op een ongekende schaal. De beoordeling van studenten is ook aangetast: veel examens zijn geannuleerd en andere zijn online gegaan, waardoor er voor alle betrokkenen onzekerheid is ontstaan.

Ongeacht wanneer de pandemie eindigt, deze 'online spil' in het onderwijs zal waarschijnlijk permanent worden naarmate er steeds meer leermogelijkheden online komen. Weten hoe je boeiende online cursussen voor volwassenen kunt maken, zal een belangrijke vaardigheid zijn om vooruit te komen, nu afstands- en online leren zo veel worden gebruikt.

Op dit microcredential ontdek je hoe volwassenen online - en op afstand - leren op basis van belangrijke theorieën. Je evalueert technologieën voor het ondersteunen van online en afstandsonderwijs in specifieke contexten, waarbij je gebruikmaakt van een reeks ervaringen en onderzoek om te leren hoe je met succes boeiende en inspirerende online cursussen kunt ontwerpen.

Je onderzoekt verschillende online onderwijs- en leermethoden in termen van hun geschiktheid voor specifieke instellingen en leerlingen, en manieren om ervoor te zorgen dat je lessen inclusief en toegankelijk zijn.

Uiteindelijk verken je enkele van de vele mogelijkheden die leren met technologie biedt en onderzoek je de voordelen en uitdagingen van benaderingen van online leren die op de lange termijn meerwaarde hebben dan lockdown en de coronaviruscrisis.

Dit microcredential voldoet aan de standaarden van het Common Microcredential Framework.

Welke vaardigheden leer je?

 • Ontwerpen van online leeractiviteiten
 • Ontwerpen van online assessment
 • Ondersteuning van diverse leerlingen online
 • Online lesgeven
 • Leertechnologieën selecteren
 • Onderzoeksbewijs evalueren
 • Overtuigende argumenten ontwikkelen
 • Ontwerpen van online cursussen

Wanneer wil je beginnen?

We streven ernaar om onze microcredentials om de paar maanden uit te voeren. Schrijf je in op de datum die jou uitkomt of registreer je om van een inschrijvingsadviseur te horen over toekomstige runs en updates.

 • 15 maart 2021

Wat ga je bereiken?

Aan het einde van de cursus kun je:

 • Kennis en begrip tonen van hoe volwassenen online en op afstand leren, op basis van belangrijke theorieën.
 • Identificeer en evalueer een reeks online onderwijs- en leermethoden in termen van hun geschiktheid voor specifieke instellingen en leerlingen.
 • Identificeer en evalueer technologieën ter ondersteuning van online en afstandsonderwijs in specifieke contexten, gebruikmakend van een scala aan ervaringen en onderzoeksverslagen.
 • Ontwerp online onderwijs- en leeractiviteiten, cursussen en beoordelingen die voldoen aan de behoeften van verschillende studenten, waarbij u gebruikmaakt van een reeks bewijzen om uw ontwerpbeslissingen te ondersteunen.
 • Kennis en begrip tonen van hoe online lesgeven, leren en beoordelen veilig, billijk en toegankelijk kan worden gemaakt voor diverse leerlingen.

Wat je zult ontvangen

15 UK-studiepunten op postdoctoraal niveau van The Open University

Je ontvangt een Open Universiteit-certificaat dat bevestigt dat je 15 studiepunten hebt behaald op postdoctoraal niveau 7. Credits worden toegekend bij het behalen van de eindbeoordeling. Voor de beoordeling moet u uw eigen plan ontwikkelen om online les te geven en te leren. Het plan, vergezeld van een reflecterend commentaar, vormt het summatieve beoordelingsonderdeel van de cursus, dat in de laatste week wordt ingediend.

Kom je in aanmerking voor dit microcredential?

Om deel te nemen aan deze microcredential heb je idealiter:

 • Een bachelordiploma of een gelijkwaardige kwalificatie.
 • Ervaring met werken in het onderwijs.
 • Een sterke interesse in lesgeven en leren.

De plaatsen zijn beperkt voor dit microcredential, en we raden je aan om je vroeg te registreren om je plaats veilig te stellen.

Dit microcredential maakt deel uit van een geplande reeks cursussen over aspecten van online onderwijs. Deze cursus bevat inhoud van een bestaande OE-module, Technology-Enhanced Learning: Foundations and Futures (H880). Als je H880 hebt voltooid of momenteel studeert, neem dan contact met ons op voordat je je registreert.

Is dit microcredential geschikt voor jou?

Dit microcredential heeft een wereldwijde focus en de vaardigheden die je leert, zijn relevant voor studenten van over de hele wereld.

Het microcredential zou ten goede komen aan iedereen die momenteel werkt of wil werken aan universiteiten, hogescholen of bredere leeromgevingen voor volwassenen als:

 • Leraar
 • Trainer
 • Leren ontwerper
 • Educatieve technoloog
 • Hoofd van de afdeling
 • Instellingsleider

Vanwege Covid-19 en de dringende noodzaak om het lesgeven en leren online te verplaatsen, verlaagt de Open Universiteit tijdelijk de prijs van dit microcredential van £ 675 naar £ 475.

Met wie ga je leren?

Rebecca Ferguson

Ik ben senior docent bij The Open University, gericht op onderwijsfutures, learning analytics, MOOC's, innoverende pedagogiek en online sociaal leren.


Leigh-Anne Perryman

Ik leid het programma voor online en afstandsonderwijs van de Open Universiteit. Mijn onderzoeksspecialismen omvatten de impact van open pedagogieën op leren en welzijn en gendergelijkheid in ontwikkelingslanden.

Martin Weller

Ik ben hoogleraar onderwijstechnologie aan de OU. Mijn interesses liggen bij digital scholarship, open education, OER en MOOC's.


Carrièregericht leren door

De Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de grootste academische instelling in het VK en een wereldleider in flexibel afstandsonderwijs, met als missie open te staan voor mensen, plaatsen, methoden en ideeën.

Dit microcredential wordt onderschreven door de Association for Learning Technology (ALT)

De Association for Learning Technology is de toonaangevende professionele organisatie voor Learning Technology in het VK.

Wat is een microcredential?

Microcredentials zijn ontworpen om u bij te scholen voor werk in snelgroeiende industrieën, zonder de tijd en kosten van een volledige opleiding. Je microcredential kan op zichzelf staan als een onafhankelijke referentie, en sommige bieden ook academisch krediet om te gebruiken voor een diploma.

Leer online met deskundige instructeurs

Voltooi online cursussen onder leiding van experts gedurende 12-16 weken met een toegewijde groep professionals.

+

Voltooi projectgebaseerde beoordelingen

Test uw begrip met online beoordelingen en oefeningen met een tutor.

+

Verdien een professionele referentie

Rond uw opleiding af en slaag voor uw beoordelingen om een geaccrediteerde referentie te behalen.

=

Ga verder in je carrière

Gebruik uw microcredential als bewijs van uw gespecialiseerde vaardigheden en maak vorderingen in uw branche.

Programma resultaat

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Onderwijscertificaat hoger onderwijs online korte cursus
  • Cambridge, Verenigde Staten
 • MA in het onderwijs
  • Hull, Verenigd Koninkrijk
 • Doctor in de wijsbegeerte (Ph.D.) in ELT - Engelse taalonderwijs
  • London, Verenigd Koninkrijk
  • Bologna, Italië