Voeding als medicijncursus - Monash University
FutureLearn
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Talen
Engels
Studieformaat
Afstand leren
Duur
3 weken
Tempo
Deeltijd
Collegegeld
USD 89 / per course *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* je kunt het gratis leren of de cursus upgraden en krijgt extra voordelen voor $ 94
Invoering
Ontdek de rol van voedsel in de gezondheid, pas voedingswetenschap toe en ontdek hoe voedsel kan worden gebruikt als medicijn voor jou en je gezin.
Hoe kunnen we voedsel als medicijn gebruiken?
Benieuwd hoe voedsel als medicijn kan worden gebruikt? Als je de kracht van voeding wilt begrijpen, leer je in deze 3-weekse cursus over de rol van voeding bij het verbeteren van de gezondheid.
Je gaat onderzoeken hoe voedsel belangrijk kan zijn, zowel voor de preventieve gezondheid als als hulpmiddel bij de behandeling van bepaalde chronische ziekten, vandaag, in het verleden en in de toekomst.
Waarom macronutriënten en antioxidanten zo bijzonder zijn
Om te beginnen leer je wat voedsel bevat en wat het speciaal maakt. Van macronutriënten en micronutriënten tot antioxidanten, u zult ontdekken hoe elk element bijdraagt aan uw algehele gezondheid en welzijn.
We zullen onderzoeken hoe voedsel in het verleden als medicijn werd gebruikt en welke rol voedsel speelt bij ziektepreventie en -behandeling. Je leert ook hoe we voedsel in de toekomst een onderdeel van de geneeskunde kunnen maken.
Het belang van voeding voor je hersenen en darmen
In je tweede week onderzoek je de verschillende relaties tussen voedsel en de darmen, hersenen, eetlust en genen. Je krijgt ook inzicht in hoe voedsel de vruchtbaarheid en zwangerschap beïnvloedt.
Je bestudeert voorbeelden van voeding als medicijn, waaronder het FODMAP-dieet voor IBS en probiotica voor de darmgezondheid. Ontdek hoe uw lichaam uw eetlust onder controle houdt en leer meer over het eetpatroon dat bekend staat als 'voedselverslaving'.
Mindful eten en de toekomst van eten
Ten slotte bespreken we de complexiteit van voedingswetenschap, hoe deze evolueert en hoe verkeerde informatie over voeding als een feit kan eindigen. Vervolgens leer je mindfulness toe te passen op de manier waarop je met je eten omgaat.
De toekomst van voedsel is opwindend, dus we zullen onderzoeken hoe voedsel in de toekomst als medicijn kan worden gebruikt en welke rol voedsel kan spelen in uw gezondheid en welzijn.
Welke onderwerpen ga je bespreken?
- Geschiedenis van voedsel als medicijn
- Voedsel en zijn rol bij preventie en behandeling
- Macronutriënten, micronutriënten, fytochemicaliën en antioxidanten
- Voedingscomplexiteit en controverses, en het belang van bewijs
- Voedsel en de darmen
- Voedsel en de hersenen
- Voedsel, vruchtbaarheid en zwangerschap
- Voedsel en gewicht
- Voedsel en ons genoom
- Voedingsrichtlijnen voor de volksgezondheid
Wanneer wil je beginnen?
De meeste FutureLearn cursussen worden meerdere keren uitgevoerd. Elke run van een cursus heeft een vaste startdatum, maar u kunt eraan deelnemen en deze doorlopen nadat deze is gestart.
- Nu beschikbaar
Wat ga je bereiken?
Aan het einde van de cursus kun je:
- Beschrijf wat wordt bedoeld met de term 'voedsel als medicijn' en noem een aantal voorbeelden van hoe voedingsmiddelen in het verleden als medicijn werden gebruikt.
- Identificeer hoe en welke soorten voedsel essentieel zijn voor gezondheid en welzijn, en spelen een belangrijke rol bij het behandelen / voorkomen van ziekten.
- Identificeer de huidige evidence-based, voedingsgerelateerde volksgezondheidsrichtlijnen en pas deze toe om persoonlijke eetgewoonten en voedingsinname te verbeteren.
- Identificeer voedingsmiddelen / voedselcomponenten die een effect hebben op verschillende lichaamssystemen, gewicht en eetlust, vruchtbaarheid en zwangerschap, en het genoom.
Voor wie is de koers bedoeld?
Deze cursus zal een brede algemene belangstelling hebben voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding, voeding en gezondheid. Maar het zal met name van belang zijn voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die op zoek zijn naar meer evidence-based informatie, om hen te helpen bij het verstrekken van op voedsel gebaseerde aanbevelingen aan hun patiënten.
AfN gecertificeerde cursus
Deze cursus is gecertificeerd door de Association for Nutrition. Het voldoet aan de AfN-normen voor voedingstraining van personen die werken op niveau 1 op het kwalificatie- en kredietraamwerk (QCF).
Wat zegt AfN-certificering over deze cursus - bezoek de website van de Association for Nutrition.
Houd er rekening mee dat het afronden van deze cursus niet leidt tot registratie in het UK Voluntary Register of Nutritionists, noch iemand toerust om ethisch te oefenen als voedingsdeskundige.
BDA onderschreven cursus
BDA-goedkeuring is alleen van toepassing op de educatieve inhoud van de leeractiviteit. Het voltooien van deze cursus geeft je geen kwalificaties om te oefenen als voedingsdeskundige of diëtist.
Met wie ga je leren?
Gary Williamson
Gary is professor en hoofd van de afdeling Voeding, Diëtetiek en Voeding aan de Monash University. Hij is geïnteresseerd in fytochemicaliën in de voeding en gezondheid.
Melissa Adamski
Melissa is een geaccrediteerde praktiserende diëtist en voedingsdeskundige die betrokken is bij onderzoek en onderwijs bij Monash, en daarnaast werkzaam is in de privépraktijk. Ze is gespecialiseerd in nutritionele genomica.
Wie heeft de cursus ontwikkeld?
Monash universiteit
Monash University is een van de toonaangevende universiteiten van Australië, gerangschikt in 's werelds top 1% volgens de Times Higher Education World University Rankings. Het werd in 1958 in Melbourne opgericht.
Leer op FutureLearn
Jouw leren, jouw regels
| Word lid van een wereldwijd klaslokaal
| Breng uw voortgang in kaart
|
Doe mee met deze cursus
Vrij | Upgrade | Onbeperkt |
Word gratis lid en je krijgt:
| Upgrade deze cursus en je krijgt:
| Koop Unlimited en je krijgt:
|