Keystone logo
Illinois College Online

Illinois College Online

Illinois College Online

Invoering

In 1829 brachten onze oprichters een ondernemende visie naar de prairie en veranderden ze het gezicht van het onderwijs in de regio. Presbyteriaanse missionaris ds. John H. Ellis trok de aandacht van congregationele studenten aan de Yale University met plannen voor het College, wat een van de beroemde "Yale Bands" ertoe aanzette om naar het westen te verhuizen om te helpen bij het oprichten van het College. De eerste twee afgestudeerden van de staat behaalden in 1835 graden van Illinois College.

Met name Illinois College was een centrum van de abolitionistische beweging. Een grote jury klaagde een groep studenten aan voor het herbergen van weggelopen slaven, en twee campuswoningen zouden deel hebben uitgemaakt van de Underground Railroad. Bovendien was de eerste president van Illinois College, Edward Beecher, een uitgesproken tegenstander van de slavernij en broer van de invloedrijke anti-slavernij-auteur Harriet Beecher Stowe.

Onder de bezoekers en docenten op de campus tijdens de vroege jaren van het College waren Abraham Lincoln, Ralph Waldo Emerson, Bronson Alcott, Mark Twain, Horace Greeley en Wendell Phillips. De bekendste alumnus, William Jennings Bryan, klas van 1881, was driemaal kandidaat voor de Amerikaanse president, staatssecretaris en congreslid. Amerikaanse senatoren, leden van het Congres, gouverneurs van de staat en federale rechters behoren tot de vele afgestudeerden van het Illinois College die invloedrijke carrières in openbare dienst hebben geleid.

Het College werd in 1903 co-educatief door de Jacksonville Female Academy op te nemen. In 1932 richtte de vereniging van Phi Beta Kappa een afdeling op aan het Illinois College, en het blijft een van de slechts elf in de staat.

Al meer dan 180 jaar zet Illinois College de traditie van uitmuntendheid in het vrije kunstenonderwijs voort. De rijke geschiedenis en het gevoel voor erfgoed worden alom gevierd en zijn een gevoel van trots bij studenten en alumni.

Locaties

 • Jacksonville

  1101 west college avenue, Illinois 62650, , Jacksonville

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen