Keystone logo
Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Invoering

Invoering

Het Institute of Advanced Design Studies (ADES) is een onafhankelijke ontwerpschool die studieprogramma's aanbiedt op het gebied van duurzaamheid voor postdoctorale studenten en professionals. Onze programma's zijn gebaseerd op een transdisciplinaire benadering van duurzaamheid en we accepteren studenten van alle achtergronden. We erkennen de complexiteit en multidisciplinaire aard van de uitdagingen waar we vandaag voor staan met klimaatverandering, aantasting van het milieu, werk en de veranderingen in de mondiale samenleving en dat een nieuw soort expertise nodig is om deze uitdagingen aan te pakken.

ADES is gebouwd om een nieuw type ontwerper op te leiden, uitgerust met Design Thinking-tools en ontwerpproces-tools, die vertrouwd zijn met het werken in transdisciplinaire teams, terwijl ze gemachtigd zijn om hun eigen discipline in dienst te nemen, zij het in ontwerp, chemie of bio-engineering, om de multi- disciplinaire problemen van vandaag. In plaats van een traditionele faculteit te hebben, werkt ADES met gastmoderators die wereldwijd toonaangevend zijn uit verschillende disciplines, van ontwerpers tot biologen, ingenieurs en filosofen, om holistische benaderingen te bereiken die geschikt zijn om de hedendaagse problemen op te lossen.

De ADES-ervaring

Bij ADES leert u niet alleen; je werkt samen met onze gastmoderators - invloedrijke leiders van over de hele wereld , die geloven dat het tijd is om Design Thinking aan te gaan om wereldwijde uitdagingen op te lossen en ontwerpen te ontwikkelen die de mensheid en het milieu ten goede komen. Door intensieve interactie met deze experts in de ADES-studio kunt u samenwerken als onderdeel van een meeslepende leerervaring met de gedeelde ambitie om uitgebreide ontwerpgebaseerde oplossingen te vormen.

Wereldwijde trends laten meer co-lab soorten onderwijs zien , voorbij de silotypen die we gewend zijn. In de ADES-studio werken we net als een co-lab. We bieden natuur- en menswaardegedreven ontwerponderwijs, gekoppeld aan technologische en wetenschappelijke vooruitgang van vandaag. We werken om bestaande onderwijsprogramma's aan te vullen en om de educatieve diversiteit voor duurzaamheid binnen alle disciplines te vergroten. De ADES-studio werkt met design als productieve wetenschap, ontwerpfilosofie en methodologie. Onze cursussen brengen theorie in praktijk; om te inspireren en de acties te beïnvloeden die worden ondernomen in traditionele praktijken van ontwerp, architectuur, technologie, engineering, evenals andere gebieden waar materiële output wordt geproduceerd.

onze locatie

Het instituut is gevestigd in Art Quarter Budapest (AQB), een oude brouwerij aan de oevers van de rivier de Donau, die is omgebouwd tot een internationaal centrum voor hedendaagse kunst . Het Art Quarter, gelegen in de levendige stad Boedapest , biedt inspirerende expositieruimtes binnen en buiten, verschillende gebouwen met atelierateliers en residenties. ADES Studio bij AQB functioneert als een open ruimte waar we lezingen en workshops organiseren, evenals groepswerk en privéstudies. De studio is altijd beschikbaar voor onze studenten buiten sessie-uren, voor onderzoek en moduleprojectwerk. De studenten hebben ook toegang tot gemeenschappelijke ruimtes met een keuken en ontspanningsruimtes. De multiculturele en creatieve sfeer van het Art Quarter brengt mensen samen om na te denken, te creëren en samen te werken.

ADES Mensen en netwerk

ADES is een relatief kleine organisatie, maar met sterke relaties binnen de wereldwijde creatieve en milieu-industrie die werkt met een netwerk van partners binnen design, technologie, biotechnologie, kunst en andere disciplines in Europa en wereldwijd. Dit netwerk van onschatbare waarde biedt ADES-studenten samenwerking en werkgelegenheid na hun afstuderen.

Als ADES-afgestudeerde wordt je vaardigheden verrijkt met Design Thinking for Sustainability dat van toepassing is op het oplossen van de multidisciplinaire problemen van vandaag . ADES-afgestudeerden zullen alumni vormen - een wereldwijd netwerk van Thought Leaders in Sustainability, gericht op het werken met op design gebaseerde aard en op menswaarde gebaseerde oplossingen.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Waarom studeren met ADES en waarom NU?

De focus op duurzaamheid vandaag is enorm. De inspanningen over de hele wereld komen op het juiste moment, aangezien de klimaatverandering en de menselijke voetafdruk in het milieu zich manifesteren op een schaal waarop we eenvoudigweg niet zijn voorbereid. De oproep om "nu te handelen" is inderdaad dringend. ADES is gebouwd om op deze urgentie te reageren. Maar niet met meer groene producten, systemen en diensten, maar met het idee dat we 'frontaal voor onze handen' moeten zijn om tot echt radicale oplossingen te komen. Het idee dat we onze problemen niet kunnen oplossen met dezelfde tools die ze hebben gecreëerd. Nieuw ontwerp Denken voor duurzaamheid is nodig dat de actie die zo dringend wordt gevraagd, informeert.

Voordelen van studeren met ADES

1. Midden-Europese locatie

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een historische en eclectische stad met een rijk en gevarieerd cultureel leven. U vindt architecturale schatten, talloze musea, een scala aan helende thermale wateren en een nachtleven dat ongeëvenaard is in Oost- en Midden-Europa. Het is ook een studentgerichte en betaalbare stad, vooral in West-Europese termen.

2. Specialisten in Design for Sustainability Studies

Wij zijn een baanbrekende, onafhankelijke ontwerpschool die is gericht op het begeleiden van onze studenten om Thought Leaders in Sustainability te worden.

3. Gastmoderators van wereldklasse

ADES-studenten werken met algemeen erkende wetenschappers, wetenschappers, ontwerpers en innovators die vooroplopen in het veranderen van onze samenleving door hun werk.

4. Creatieve, inclusieve leeromgeving

Als een echt transdisciplinair onderwijs, maakt de ADES-leeromgeving experimenteren, creativiteit en radicale innovatie mogelijk binnen de studiemethoden en output, terwijl ze openstaat voor culturele en disciplinaire diversiteit die multidisciplinaire groepen vergezelt.

5. Eén op één begeleiding

ADES ervaren docenten zijn altijd beschikbaar voor discussies en voor begeleiding van individuele studenten en groepen. De ADES-studio werkt vergelijkbaar met kleine productontwerpstudio's, co-labs of denktanks waar studenten, moderators en docenten gelijke toegang hebben tot activiteiten voor het genereren van kennis en waarbij het doel is het gezamenlijk genereren van kennis.

6. Op de realiteit gerichte cursussen

Onze rol in wereldwijd onderwijs is pionieren in ontwerponderwijs voor duurzaamheid voor multidisciplinaire studenten. We werken om bestaande onderwijsprogramma's aan te vullen en om de educatieve diversiteit voor duurzaamheid binnen alle disciplines te vergroten. In onze cursussen leren studenten verder dan het groener maken van ontwerpen; ze onderzoeken hoe we onze huidige organisaties en systemen kunnen aanpassen aan een wereld die wordt geleid door principes van ecologie, duurzaamheid en veerkracht.

7. Internationale studentengemeenschap

Onze studenten zijn creatief en nieuwsgierig, hebben al een vaardigheidsbasis en een diploma in een discipline en willen hun vaardigheden verbeteren en zijn gespecialiseerd in duurzaamheid. Onze lessen worden gevormd door individuen van alle culturele en disciplinaire achtergronden, bijvoorbeeld in product-service design, architectuur, technologie engineering, ook afgestudeerden van natuurwetenschappen, evenals kunstenaars, antropologen en filosofen.

8. Co-lab type onderwijs

In plaats van alleen een nieuwe vaardigheid te leren, werken ADES-studenten in groepen en samen als een team, om samen nieuwe denkmethoden te ontwikkelen die kunnen worden toegepast op toekomstige praktijken in ontwerp, architectuur, technologie en sociale ontwikkeling. De gastmoderators en -docenten brengen de nieuwste kennis van hun vakgebied en behouden daarom altijd de relevantie van ADES-werk voor het oplossen van de meest urgente problemen van die tijd. Daarnaast bieden ADES extra curricula workshops, zomerscholen en studiereizen nieuwe culturele en disciplinaire perspectieven buiten de ADES-studio.

11. Ontwerp denkvaardigheden voor radicale duurzaamheid

ADES studenten zullen in staat zijn om verder te gaan dan het toepassen van business-as-usual ontwerpoplossingen voor menselijke wenselijkheid en denken niet op mens-, product- of bedrijfsgerichte manieren, maar ze zullen begrijpen dat de meest kritische beperking in alle ontwerpinspanningen voortkomt uit radicale duurzaamheid, zoals het ondersteunen van ons bestaan samen met het bestaan van onze planeet. Onze missie is om een transdisciplinair ontwerponderwijs door te geven, zodat onze studenten kunnen bijdragen aan een bloeiende omgeving.

12. Studiereizen

Het cursusprogramma omvat studiereizen waar de studenten externe culturele en disciplinaire ervaringen kunnen opdoen.

Plaats

Budapest, Hongarije. ADES Studio is gevestigd in Art Quarter Boedapest.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

Website

https://ades.design/

Locaties

  • Budapest

    Institute of Advanced Design Budapest Nagytétényi út 48-50 Budapest, Hungary, 1222, Budapest

Vragen