Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Invoering

Wij geven leerzin.

Op de School of Business Administration ontmoet geavanceerd onderzoek de familiale sfeer van een regionale openbare universiteit. Onze campussen liggen in de regio, maar onze ideeën worden niet beperkt door de plaats. Met bijna 3.000 studenten behoren we tot wat kleinere instellingen voor hoger onderwijs. Toch stelt de student-leraarverhouding van 15:1 onze studenten in staat om gezonde een-op-een mentorrelaties met hun docenten op te bouwen, waardoor ze inzicht en hulp krijgen op manieren die in een groter klaslokaal onmogelijk zouden zijn. Binnen de Business Gate Academy krijgen studenten waardevolle praktische en probleemoplossende vaardigheden bij het werken aan echte businesscases. Bij de Silezische Universiteit inspireren we je om te groeien en je natuurlijke creativiteit te ontwikkelen. Uw succesvolle toekomst is onze drijfveer!

De Silezische Universiteit in Opava (SU), opgericht in 1991, heeft drie faculteiten en twee universitaire instituten:

 • de Faculteit der Wijsbegeerte en Wetenschap in Opava
 • de School of Business Administration in Karviná
 • de Faculteit van Openbaar Beleid in Opava
 • het Mathematisch Instituut in Opava
 • het Instituut voor Natuurkunde in Opava

De Silezische Universiteit is een legitiem lid van de European University Association en is houder van een prestigieuze HR Excellence in Research Award. In 2022 rangschikte de SU 231-240 in de QS EECA University Rankings. Alle aangeboden studieprogramma's zijn volledig geaccrediteerd door het ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van de Tsjechische Republiek.

We staan open voor de wereld.

Wil je in het buitenland studeren, werken of je onderzoek doen? Internationalisering is een van de kernstenen van onze missie en de SU SBA werkt samen met meer dan 60 universiteiten, voornamelijk in Europa, maar ook in de Verenigde Staten, Rusland, Japan of China en biedt voldoende kansen voor haar studenten en medewerkers, of het nu via Erasmus+ is, Horizon 2020 of een aantal andere uitwisselingsprogramma's en individuele beurzen.

Kan wetenschap leuk zijn?

De jongeren die aan onze universiteit studeren met interesse, energie en gretigheid om mysteries te ontrafelen en nieuwe dingen te ontdekken, geven een bevestigend antwoord op de vraag. Studenten van zowel postdoctorale masteropleidingen als doctoraatsprogramma's kunnen deelnemen aan onderzoeksactiviteiten en een studiebeurs van een jaar aanvragen in de Student Grant Competition.

Campusfuncties

Onze campus biedt het beste van twee werelden, zowel studeren als sociaal leven. De studenten kunnen profiteren van onze moderne universiteitsgebouwen inclusief slaapzalen, bibliotheek of sportfaciliteiten.

Studentenhuisvesting

Al onze internationale studenten hebben een gegarandeerde plaats in onze studentenflat Na Vyhlídce, op slechts 10 minuten met de bus van het hoofdgebouw van de faculteit. Studenten kunnen tweepersoonskamers huren die volledig zijn uitgerust met eduroam wifi, meubels, beddengoed of keukengerei. De gedeelde, volledig uitgeruste keuken is beschikbaar op elke verdieping, evenals een wasservice. De receptie is 24/7 geopend. Naast accommodatie is de campus Na Vyhlídce de thuisbasis van onze Universiteitsbibliotheek, Professioneel Centrum voor Toerisme, Afdeling Toerisme en Vrijetijdsactiviteiten, Bureau Internationale Betrekkingen, Gym en zelfs enkele klaslokalen. Accommodatie voor de studenten is zeer redelijk vanaf € 133 per maand.

  toelatingen

  Een aanvraag voor een masteropleiding Economics and Management (volledig Engelstalig) kan binnen enkele minuten online worden ingediend. Er zijn geen verplichte documenten zoals Engelse taalcertificaten vereist om bij de aanvraag te voegen. Zo simpel is het! Binnen een week na een geslaagd toelatingsexamen, dat online wordt afgenomen, wordt een acceptatiebrief afgegeven.

  Verplichte documenten (bij fysieke inschrijving in Karviná, CZE):

  • Officieel gewaarmerkte afschriften van een diploma waaruit blijkt dat je bent geslaagd voor een bachelor- of vervolgmasteropleiding of een masteropleiding.
  • Aanvragers die een studieprogramma in het buitenland hebben voltooid, dienen de gewaarmerkte kopie of het origineel van het besluit over de erkenning van buitenlands hoger onderwijs in de Tsjechische Republiek te staven, tenzij anders bepaald in een internationale overeenkomst.

  Visum vereisten

  Beurzen en financiering

  Studiebeurzen

  Om uitstekende prestaties te belonen en studenten van het hoogste kaliber van over de hele wereld aan te trekken, biedt de School of Business Administration met genoegen een systeem van beurzen aan voor studenten die zijn ingeschreven voor de masteropleiding Economie en Management. Elk academisch jaar kan de decaan van de SU SBA een eenmalige beurs van maximaal CZK 50.000 (ongeveer EUR 2.000) toekennen aan maximaal 8 getalenteerde buitenlandse studenten. Masterstudenten kunnen ook een op verdiensten gebaseerde beurs ontvangen voor de studieresultaten van hun eerste jaar, variërend van CZK 10.000 tot CZK 50.000 (ongeveer EUR 400 - EUR 2.000), afhankelijk van hun gewogen studiegemiddelde van niet meer dan 1,70.

  Overheidsbeurzen

  De regering van de Tsjechische Republiek biedt jaarlijks beurzen aan in het kader van haar buitenlandse ontwikkelingshulp. Deze zogenaamde overheidsbeurzen ondersteunen studenten uit Bosnië en Herzegovina, Ethiopië, Georgië, Cambodja, Moldavië, Oekraïne en Zambia die willen studeren aan openbare universiteiten in Tsjechië. Tsjechië verstrekt beurzen voor studies die zowel in het Tsjechisch als in het Engels worden gevolgd (in vervolgmaster- en doctoraatsprogramma's). De deadline voor het indienen van aanvragen voor het studiejaar 2023/2024 is 30 september 2022 . Meer informatie is hier beschikbaar.

  Visegrad-beurzen

  Burgers van V4-landen ( Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije ) en burgers van Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië, Moldavië, Montenegro, Servië en Oekraïne komen in aanmerking voor maximaal 4 semesters -beurs onder het Visegrad Fonds. Visegrad-beurzen ondersteunen bachelor-, master- en PhD-studenten en onderzoekers aan universiteiten in de landen van de Visegrad-groep, waaronder Tsjechië. Aanvragen zijn open sinds februari en de deadline is elk jaar 15 maart. Meer informatie over deze beurs is hier beschikbaar.

  Ranglijsten

  De Silesian University is een legitiem lid van de European University Association en houder van een prestigieuze HR Excellence in Research Award . In 2022 stond de SU op plaats 231-240 in QS EECA University Rankings . Alle aangeboden studieprogramma's zijn volledig geaccrediteerd door het Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van de Tsjechische Republiek.

  Locaties

  • Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Vragen