
University of St Andrews - Online
MLitt / PGDip / PGCert in digitale kunstgeschiedenis - OnlineOnline United Kingdom
DUUR
1 max. 3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
01 Sep 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
GBP 18.000 *
STUDIE FORMAAT
Afstand leren
* voor MLitt deeltijd | GBP 12.000 - voor PGDip deeltijd | GBP 6.000 - voor PGCert deeltijd
Invoering
Ontdek de verbanden tussen kunst, geschiedenis en technologie met deze nieuwe online MLitt, ideaal voor wie een carrière nastreeft in digitale kunst, curatie of cultureel erfgoed.
Ontsluit de kracht van digitale tools in kunsthistorisch onderzoek en verbeter je carrière met veelgevraagde vaardigheden die door toonaangevende musea en galerieën wereldwijd worden omarmd.
Waarom deze cursus studeren?
Ontdek de toekomst van de kunstgeschiedenis met onze interdisciplinaire online masteropleiding, waar kunstgeschiedenis en geavanceerde computerwetenschap elkaar ontmoeten.
Dit unieke programma rust je uit met veelgevraagde digitale en analytische vaardigheden op het snijvlak van kunstgeschiedenis en computerwetenschap en bereidt je voor op een loopbaan in musea, cultureel erfgoed, de academische wereld en daarbuiten.
- Eerste opleiding digitale kunstgeschiedenis in Groot-Brittannië
- Gezamenlijk aangeboden door de School voor Kunstgeschiedenis en de School voor Informatica
- Flexibel en volledig online
Of je nu gepassioneerd bent over het behoud van cultureel erfgoed, het analyseren van digitale kunst of het herontwerpen van hoe we geschiedenis beleven, dit masterprogramma bereidt je voor om leiding te geven in een wereld waar technologie en kunst samenkomen.
Ons programma brengt de expertise van de gerenommeerde Britse School of Computer Science en onze wereldberoemde School of Art History samen. Je leert geavanceerde computertechnieken in combinatie met traditionele methoden uit de kunstgeschiedenis, zodat je de grenzen kunt verleggen van hoe we kunsthistorische gegevens analyseren, interpreteren en visualiseren.
Je werkt met live gegevens en live collecties uit universitaire collecties, ArtUK en de McManus Gallery en verkent belangrijke hedendaagse onderwerpen.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Wij zetten ons ervoor in om je tijdens je studie te ondersteunen, ongeacht je financiële situatie. Je komt mogelijk in aanmerking voor beurzen, kortingen of andere ondersteuning:
- Financieringsmogelijkheden van St. Leonard's
- Korting voor afgestudeerden (15% korting op collegegeld)
leerplan
Studenten die voor een MLitt studeren, volgen vijf modules in kunstgeschiedenis, drie modules in computerwetenschappen en schrijven een scriptie of afstudeerproject over een overeengekomen onderwerp.
Studenten die een PGCert volgen, volgen drie modules Kunstgeschiedenis en één module Informatica. Studenten die een PGDip volgen, volgen vijf modules Kunstgeschiedenis en drie modules Informatica.
MLitt
Proefschrift of afstudeerproject
Na succesvolle afronding van de cursus (zie moduledetails onder PGCert en PGDip hieronder), volgen MLitt-studenten een dissertatiemodule van 60 studiepunten (15.000 woorden). De dissertatie moet blijk geven van een element van onafhankelijk denken of originaliteit in de argumentatie en gebaseerd zijn op duidelijk onderbouwd onderzoek, analyse en interpretatie. De dissertatie moet de vereiste organisatorische en presentatiekwaliteiten voor academisch werk aantonen.
Studenten kunnen verwachten dat ze tijdens het onderzoek en schrijven van hun scriptie minimaal drie keer met hun begeleiders spreken. Ook worden er afspraken gemaakt over het inleveren van conceptversies en tijdige feedback.
PGCert en PGDip
Inleiding tot de digitale kunstgeschiedenis en de geesteswetenschappen
Introduceert de belangrijkste kwesties, thema's en ideeën met betrekking tot de geschiedenis van digitale kunst.
Programmeren in Python
Introduceert en herziet modellering, ontwerp en implementatie in Python.
Digitale kunst – van computergegenereerde projecten tot kunstmatige intelligentie
Analyseert de manieren waarop kunstenaars, archivarissen, curatoren en andere museumprofessionals digitale hulpmiddelen, materialen en methodologieën hebben geïmplementeerd.
Digitale hulpmiddelen – Visualisatie, interpretatie en analyse
Maakt kennis met de belangrijkste technieken en digitale platforms die kunsthistorici ter beschikking staan. Ook wordt uitgelegd hoe deze onze analyse, interpretatie en visualisatie van kunsthistorische gegevens kunnen vergemakkelijken (of beperken).
Projectwerk – Theorie
Daagt studenten uit om de methodologische keuzes van digitale kunsthistorici kritisch te analyseren. Een reeks grote onderzoeksprojecten zal dienen als casestudies, waardoor studenten kunnen onderzoeken hoe de theorieën en benaderingen die centraal staan in de disciplines Digital Humanities en Kunstgeschiedenis in de praktijk werken.
Projectwerk – Data-analyse
Vereist dat studenten hun eigen onderzoeksproject ontwerpen en ontwikkelen, op basis van een gegeven set gegevens uit echte collecties.
Data- en informatievisualisatie
Richt zich op de vraag hoe visuele representaties gebruikt kunnen worden om informatie toegankelijk te maken voor onderzoek en analyse.
Algoritmen voor machine learning
Behandelt de essentiële theorie en algoritmen, inclusief wiskundige grondslagen en methodologische benaderingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse regressie-, classificatie- en niet-begeleide benaderingen.
Modellering en simulatie van complexe systemen
Maakt kennis met een reeks technieken en hun toepassingen voor verschillende soorten problemen, met een praktische focus op moderne netwerkgebaseerde modellen en simulatie.
Discrete optimalisatie
Behandelt de theorie, hulpmiddelen en technologieën die zijn ontwikkeld en gebruikt om problemen op te lossen in integer programmeren en combinatorische optimalisatie.
Datagestuurde systemen
Het is een geavanceerde, op onderzoek gerichte module die de basisprincipes van gedistribueerde systemen en technieken voor dataverwerking presenteert.
Numerieke optimalisatie
Neemt lineaire algebra en optimalisatie als de belangrijkste onderwerpen van interesse en oplossingen voor machine learning-problemen als de toepassingen van de resulterende tools, technieken en algoritmen.
Onderzoeksmethoden in datawetenschap
Maakt de vaardigheden bekend die nodig zijn voor de planning, gegevensverzameling, gegevensanalyse en verspreiding van datawetenschappelijk onderzoek.
Kennisontdekking en datamining
Behandelt veel van de methoden die onder de noemer 'data mining' vallen. De cursus is gebaseerd op een theoretisch perspectief, maar leert uiteindelijk over de praktische toepassing ervan.
Programma resultaat
Je leert:
- De mogelijkheden, beperkingen en risico's van digitale technologieën en hun impact op de kunsten en de industrie.
- Hoe digitale hulpmiddelen de manier veranderen waarop mensen omgaan met collecties en artefacten en deze begrijpen.
- Kwesties van ethiek, inclusiviteit en toegankelijkheid: is de digitale kunstgeschiedenis werkelijk eerlijker en toegankelijker?
- Digitale toegang, creatief werken en besluitvorming over collecties, met thema's als de rol van AI en het gebruik van technologie om collecties te dekoloniseren.
U ontwikkelt en onderzoekt uw eigen onderzoeksvragen om uw nieuwe computationele vaardigheden in de praktijk te testen. Daarbij maakt u gebruik van de technieken die nodig zijn om succesvol te zijn in een steeds digitalere wereld, waaronder:
- Data- en tekstmining
- De principes van visualisatie, ontwerp en interactie
- Praktische visualisatietechnieken en -hulpmiddelen
- Digitale kaarttechnieken
- Machine learning
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Deze cursus is ontworpen om u de kennis en vaardigheden te geven die u nodig hebt om een succesvolle carrière te maken, ongeacht of u wilt groeien in een bestaande functie of nieuw bent in de sector.
Onze afgestudeerden in kunstgeschiedenis werken in uiteenlopende functies, bijvoorbeeld aan universiteiten, in musea, galerieën, veilinghuizen, de media en bij kunstdealers. Ze doen onder meer onderzoek, zijn verantwoordelijk voor het cureren van collecties, archieven, tentoonstellingen en leren en betrokkenheid.
Salarissen in de erfgoedsector liggen doorgaans hoger voor mensen met een postdoctorale opleiding. Uit overheidsonderzoek blijkt dat afgestudeerden met een masterdiploma een levenslang salarisvoordeel van £ 61.000 hebben vergeleken met afgestudeerden met een bachelordiploma.
Waarom studeren aan University of St Andrews - Online
Waar je ook bent, je kunt St Andrews met je meenemen. Online masters aan de University of St Andrews combineren alle voordelen van studeren aan een van 's werelds oudste en beste universiteiten, met alle voordelen van flexibel, gepersonaliseerd leren.
Of je je nu online of fysiek bij ons aansluit, na je afstuderen word je lid van de wereldwijde alumnigemeenschap van de universiteit. Profiteer van toegang tot alumniclubs, het Saint Connect netwerk- en mentoringplatform en loopbaanondersteuning.
Programma levering
Onderwijs
Aangeboden in de vorm van lezingen, werkgroepen en praktische opdrachten.
Planning
U krijgt toegang tot modules en onderdelen in een tempo en volgens een tijdschema dat past bij uw werk- en studieomgeving.