
University of St Andrews - Online
MSc / PGDip / PGCert in Datawijsheid voor Justitie - OnlineOnline United Kingdom
DUUR
1 max. 3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
31 Aug 2025
EERSTE STARTDATUM
Aug 2025
COLLEGEGELD
GBP 18.000 *
STUDIE FORMAAT
Afstand leren
* voor MSc deeltijd | GBP 12.000 - voor PGDip deeltijd | GBP 6.000 - voor PGCert deeltijd
Invoering
Pak 's werelds meest urgente sociale, milieu- en duurzaamheidsuitdagingen aan door datagestuurde benaderingen te gebruiken om positieve, door rechtvaardigheid geleide verandering te stimuleren.
Waarom deze cursus studeren?
Dit volledig online programma biedt je vaardigheden op het gebied van kritisch denken, statistische modellering, ruimtelijke gegevens, datavisualisatie en wetenschapscommunicatie, zodat je een aantal van de grootste maatschappelijke uitdagingen kunt aanpakken. We leren je hoe je gegevens effectief kunt interpreteren en gebruiken om zinvolle veranderingen teweeg te brengen, die we relateren aan de drie pijlers hieronder:
- Sociale rechtvaardigheid: het creëren van een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarin alle individuen gelijke toegang hebben tot kansen, middelen en rechten.
- Milieurechtvaardigheid: geen enkele groep mensen mag een oneerlijk deel van de negatieve milieueffecten dragen.
- Duurzaamheid: voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.
Eerst introduceren onze experts de conceptuele grondslagen van duurzaamheid en de theorieën die ten grondslag liggen aan sociale en ecologische rechtvaardigheid, die als basis dienen voor onze praktische casestudies.
Ten tweede ontwikkel je vaardigheden op het gebied van statistische en ruimtelijke datawetenschap, met de nadruk op het genereren van overtuigend bewijs uit data. Dit omvat kritische betrokkenheid bij het gebruik en misbruik van gegevens, de inherente vooroordelen in big data en gegevensethiek, naast training in een reeks statistische benaderingen, van fundamenteel tot geavanceerd, voor het analyseren van uiteenlopende datasets.
Tot slot maakt het programma gebruik van technieken voor wetenschapscommunicatie en datavisualisatie, zodat je gegevens duidelijk en effectief kunt presenteren voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers en het grote publiek.
Deze MSc is ontworpen voor studenten met verschillende achtergronden, vaardigheden en interesses. Dankzij de ingebouwde flexibiliteit kun je het pad kiezen dat het beste bij je past, zodat je kunt werken met de soorten gegevens die het meest relevant zijn voor je huidige of toekomstige werkveld.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Wij streven ernaar je tijdens je studie te ondersteunen, ongeacht je financiële situatie.
Succesvolle deelnemers die met een online masteropleiding beginnen, kunnen een beurs van maximaal £ 6000 aanvragen voor de cursuskosten.
- Commonwealth Distance Learning Scholarships Data For Justice (deadline dinsdag 20 mei 2025)
- Financieringsmogelijkheden van St. Leonard's
- Korting voor afgestudeerden (15% korting op collegegeld)
leerplan
MSc
Studenten die studeren voor een MSc moeten twee verplichte modules en minimaal zes keuzemodules volgen.
Verplichte modules
Theoretische grondslagen van sociale en milieurechtvaardigheid
Maakt theorieën en hedendaagse debatten op het gebied van sociale en milieurechtvaardigheid bekend - van klimaat en ecologische rechtvaardigheid tot gezondheids- en reproductieve rechtvaardigheid - waardoor leerlingen inzicht kunnen ontwikkelen in hoe ze een rechtvaardigheidscampagne kunnen opzetten die hen interesseert.
Wetenschapscommunicatie en maatschappelijke betrokkenheid
Ontwikkelt een scala aan vaardigheden om wetenschap om te zetten in actie. Dit varieert van het vinden en evalueren van informatiebronnen tot het gebruiken van sociale media om wetenschap te communiceren en verschillende doelgroepen te betrekken.
Optionele modules
Er moeten twee tot vijf modules uit de volgende opties worden gekozen:
Welkom bij Data: Afval erin, afval eruit
Stimuleert kritische reflectie op data, inclusief bronnen, soorten data, steekproefontwerp en hoe data gebruikt en misbruikt kan worden. Het introduceert ook open-source statistische software, zoals R, en de principes van reproduceerbare data-analyse.
Statistische stichtingen
Introduceert basisstatistische concepten, methoden om patronen in data te ontdekken en vaardigheden in het interpreteren van statistische resultaten. De module is opgebouwd rond het gebruik van statistieken om sociale of milieuprocessen te begrijpen, met behulp van echte datasets en enquêtes. Studenten worden ondersteund door een zelfgestuurde praktische oefening.
Kwantitatieve methoden
De nadruk ligt op analytische technieken en benaderingen, de grondgedachte achter datamodellen en de onderliggende aannames van die modellen, evenals de voor- en nadelen van hun gebruik. De colleges behandelen kwantitatieve modellen zoals regressiemodellen, event history-modellen, tijdreeksmodellen en causale gevolgtrekkingen.
Geavanceerde datavisualisatie
Introduceert de theoretische basis van datavisualisatie en gaat dieper in op de principes van het communiceren van grote en complexe data. Via interactieve practica biedt deze module de vaardigheden en tools om wetenschappelijke figuren en kaarten van publicatiekwaliteit te produceren.
Inleiding tot ruimtelijke datawetenschap
Introduceert Spatial Data Science (SDS), inclusief waarom we SDS nodig hebben voor dagelijkse activiteiten. Tools en methoden voor ruimtelijke puntpatroonanalyse ter ondersteuning van besluitvorming in de ruimte maken deel uit van deze module.
Geavanceerde ruimtelijke datawetenschap
Bouwt voort op de kennis en vaardigheden die aan bod zijn gekomen in de Inleiding tot SDS en breidt dit uit naar onderwerpen zoals ruimtelijke autocorrelatie, interpolatie en geografisch gewogen regressie (GWR) om te begrijpen hoe relaties variëren door de ruimte heen.
En er moet minimaal één module uit de volgende opties worden gekozen:
Geavanceerde wetenschapscommunicatie en publieke betrokkenheid
De module onderzoekt hoe je kwesties als rechtvaardigheid, gelijkheid, diversiteit en inclusie, inclusief toegankelijkheid, kunt overwegen en integreren in wetenschapscommunicatie voor publieksbetrokkenheid. Onderwerpen variëren van stop-motionanimatie tot het plannen van een succesvolle socialmediacampagne en het organiseren van meer traditionele maatschappelijke outreach en -betrokkenheid.
Hulpmiddelen voor het evalueren van impact
De module biedt u de kennis over de basisbeginselen van: theorieën over maatschappelijke verandering, inzicht in impactonderzoeksontwerpen, het betrekken van belanghebbenden, participatieve benaderingen en het kritisch lezen van effectbeoordelingsrapporten.
Visuele middelen voor beleid en publiek
In deze module komen de kernbeginselen aan bod van het maken en evalueren van visuele content, het begrijpen van auteursrechtwetgeving en het ontwerpen van informatieve en boeiende datavisualisaties en infographics.
Tot slot moeten MSc-studenten een individueel onderzoeksproject inleveren in drie delen (ter waarde van 60 studiepunten), dat in overleg met hun begeleider en de modulecoördinator is ontwikkeld en dat bestaat uit:
- een literatuuronderzoek (limiet van 5.000 woorden) (40%)
- een passend toegepast stuk, zoals een beleidsnota, in welk geval maximaal 3000 woorden (40%)
- een reflectie van 1000 woorden over hun ervaringen met het vertalen van academisch onderzoek naar de praktijk (20%).
Op MSc-niveau kan het nodig zijn dat u bepaalde optionele modules in combinatie met elkaar volgt.
PGCert of PGDip
Studenten die studeren voor een PGCert en een PGDip volgen de volgende verplichte modules:
Theoretische grondslagen van sociale en milieurechtvaardigheid
Geeft een inleiding op theorieën en hedendaagse debatten op het gebied van sociale en ecologische rechtvaardigheid.
Wetenschapscommunicatie en maatschappelijke betrokkenheid
Ontwikkelt een scala aan vaardigheden om wetenschap om te zetten in actie. Dit varieert van het vinden en evalueren van informatiebronnen tot het gebruiken van sociale media om wetenschap te communiceren en verschillende doelgroepen te betrekken.
En twee tot vier optionele modules uit het volgende.
Welkom bij Data: Afval erin, afval eruit
Deze module stimuleert reflectie op het gebruik van statistieken in de maatschappij en het sociale/milieudebat. Ook introduceert het verkennende kwantitatieve data-analyse via een open-sourceplatform (bijvoorbeeld R).
Statistische stichtingen
Introduceert basisstatistische concepten, methoden om patronen in data te ontdekken en vaardigheden in het interpreteren van statistische resultaten. De module is opgebouwd rond het gebruik van statistieken om sociale, fysieke en omgevingsprocessen te begrijpen, met behulp van echte datasets en enquêtes.
Kwantitatieve methoden
Richt zich op analytische technieken en benaderingen, de grondgedachte achter datamodellen en de onderliggende aannames van die modellen, evenals de voor- en nadelen van hun gebruik.
Geavanceerde datavisualisatie
Beschrijft de principes voor het produceren van wetenschappelijke figuren van publicatiekwaliteit, het verbeteren van grafieken en diagrammen en het genereren van kaarten in R.
Inleiding tot ruimtelijke datawetenschap
Introduceert Spatial Data Science (SDS) en legt uit waarom we SDS nodig hebben.
Geavanceerde ruimtelijke datawetenschap
Bouwt voort op de kennis en vaardigheden die in de inleiding tot SDS aan bod zijn gekomen, waaronder bijvoorbeeld Geografisch Gewogen Regressie (GWR).
Naast het bovenstaande zullen studenten die studeren voor een PGDip minimaal één module volgen uit de volgende lijst:
Geavanceerde wetenschapscommunicatie en publieke betrokkenheid
Onderzoekt de integratie van thema's als rechtvaardigheid, gelijkheid, diversiteit en inclusie (JEDI), inclusief toegankelijkheid, in wetenschapscommunicatie ten behoeve van publieke betrokkenheid. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, variëren van stop-motionanimatie tot het organiseren van meer traditionele maatschappelijke outreach en -betrokkenheid.
Hulpmiddelen voor het evalueren van impact
De module biedt u de kennis over de basisbeginselen van: theorieën over maatschappelijke verandering, inzicht in impactonderzoeksontwerpen, het betrekken van belanghebbenden, participatieve benaderingen en het kritisch lezen van effectbeoordelingsrapporten.
Visuele middelen voor beleid en publiek: creatieve visuele kunst voor de wetenschap
Behandelt de kernbeginselen van het evalueren en creëren van content, het begrijpen van auteursrechten en het ontwerpen van datavisualisaties en infographics.
Op zowel PGCert- als PGDip-niveau kan het nodig zijn dat u bepaalde optionele modules in combinatie met elkaar volgt.
Programma resultaat
- Ontwikkel uw begrip van belangrijke kwesties op het gebied van sociale en ecologische rechtvaardigheid en hun sociaal-politieke contexten, en theorieën over maatschappelijke verandering.
- Vergroot uw zelfvertrouwen bij het op verantwoorde wijze verzamelen van kwaliteitsgegevens, inclusief kernconcepten voor gegevensanalyse, ruimtelijke datawetenschap, gegevensmodellering met behulp van echte datasets en het gebruik van open-sourceplatformen.
- Maak boeiende en toegankelijke verhalen met data, inclusief datavisualisaties voor leken en deskundigen.
- Pas effectieve strategieën toe om het publiek te betrekken, waaronder het gebruik van journalistieke kanalen en sociale media voor impactvolle communicatie.
- Profiteer van de flexibiliteit om helemaal opnieuw te beginnen als u geen achtergrond in statistiek hebt, of volg een gevorderdere cursus om uw bestaande vaardigheden uit te breiden.
- Vergroot uw impactpotentieel door uw toolsbox voor wetenschapscommunicatie en datavisualisatie te diversifiëren.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Onze afgestudeerden werken in uiteenlopende organisaties binnen de publieke en private sector, in functies als data-analist of -wetenschapper, onderzoeksmedewerker, investerings- of ontwikkelingsmanager, consultant, beleidsadviseur, milieu-economie, fondsenwerving en communicatie, hoger onderwijs, consultancy en onderzoek.
Getuigenissen van studenten
Waarom studeren aan University of St Andrews - Online
Waar je ook bent, je kunt St Andrews met je meenemen. Online masters aan de University of St Andrews combineren alle voordelen van studeren aan een van 's werelds oudste en beste universiteiten, met alle voordelen van flexibel, gepersonaliseerd leren.
Programma levering
Onderwijs
Een mix van opgenomen lezingen, live vraag- en antwoordsessies, peer-to-peer-leren, digitale bronnen zoals podcasts en online forums.
Flexibel rooster
U krijgt toegang tot modules en onderdelen in een tempo en volgens een tijdschema dat past bij uw werk- en studieomgeving.