
Master in
Master's degree in kwaliteit, milieu en veiligheid in bouwinstellingen Structuralia

Invoering
Waarom een masteropleiding in kwaliteit, milieu en veiligheid in de bouwsector volgen?
Kwaliteit, milieu, veiligheid en gezondheid zijn elementaire bedrijfsbeheerelementen die ervoor zorgen dat op adequate wijze wordt voldaan aan alle wettelijke en contractvereisten. Het zijn ook essentiële instrumenten voor efficiëntie, klanttevredenheid en loyaliteit.
Deze masteropleiding is ontworpen om een ruim beeld te geven van al deze concepten en een diep begrip van hun toepassing in ontwerp en implementatie.
Het programma is ontwikkeld door zeer ervaren professionals om het verwerven van de nodige capaciteiten voor het opzetten en beheren van kwaliteits-, milieu-, veiligheids- en gezondheidssystemen te vergemakkelijken. Het is ook bedoeld om bij te dragen aan zakelijke strategische financiering, HHRR, sociale, natuurlijke en reputatiedoelstellingen.
Programma
Module I Kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsverzekering
- Eenheid 1: Kwaliteitsprincipes:
- Eenheid 2: Kwaliteitsmanagementsysteem
- Unit 3: Kwaliteitsgerelateerde activiteiten
- Eenheid 4: Kwaliteitsbewaking en -meting
Module II Kwaliteitscontrole in projectontwerp en -implementatie
- Unit 1: Risico's, het planningsproces en inleiding tot kwaliteitsplanning in bouwprojecten
- Unit 2: Gedetailleerde kwaliteitsplanning en de toepassing ervan tijdens projectimplementatie
- Unit 3: Deel I: Bouw en stadsontwikkeling Kwaliteit en waterbehandeling
- Unit 4: Kwaliteitscontrole in bouwwerkzaamheden
Module III Milieubeheer in bouwprojecten
- Unit 1: Inleiding tot milieubeheersystemen in bouwprojecten
- Eenheid 2: Planning van overheids- en milieubeheer in bouwprojecten
- Unit 3: Ondersteuning en operationele processen in milieubeheersystemen
- Unit 4: Prestatie-evaluatie en verbetering van milieubeheersystemen. Externe certificering
Module IV Milieubeheersing op een bouwplaats
- Unit 1: Basisprincipes van milieubeheer in bouwprojecten
- Unit 2: Preventieve maatregelen voor milieu-impact in bouwprojecten I (diversen)
- Unit 3: Preventieve maatregelen voor milieueffecten bij bouwprojecten II (water en bodem)
- Eenheid 4: Afvalbeheer
Module V Gezondheids- en veiligheidscontrole op een bouwplaats
- Unit 1: Inleiding tot arbeidsrisicopreventie: veiligheid op het werk I
- Unit 2: Veiligheid op het werk II
- Unit 3: Veiligheid op het werk III. Industriële hygiëne, ergonomie en psychosociologie
- Eenheid 4: Beheer van arbeidsrisicopreventie
Module VI Veiligheids- en gezondheidsmanagement
- Unit 1: ISO 45001 – Basisconcepten
- Eenheid 2: Planning en communicatie
- Eenheid 3: Operationele controle
- Eenheid 4: Voortdurende verbetering
Module VII Geïntegreerde kwaliteits-, milieu-, veiligheids- en gezondheidsmanagementsystemen. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
- Unit 1: Inleiding tot Construction Integrated Management System (IMS)
- Eenheid 2: Overheid en planning van een geïntegreerd bouwbeheersysteem (IMS)
- Unit 3: Risico's, doelstellingen en ondersteunende processen. Operationele planning
- Unit 4: Kwaliteit in Operations. Prestatie-evaluatie en verbetering in een IMS
Module VIII Duurzame bouwprojecten
- Unit 1: Inleiding tot duurzaam bouwen
- Unit 2: Milieucertificering voor gebouwen. LEED-BREEAM
- Unit 3: Andere certificeringen voor gebouwen en constructieprojecten
- Unit 4: Infrastructuur Milieucertificering. ZICH VOORSTELLEN
Module IX Maatschappelijk verantwoord ondernemen
- Unit 1: RSE (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) / MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Een nieuwe aanpak voor bedrijfsbeheer
- Unit 2: MVO-belangengroepen en -dimensies - Deel 1
- Unit 3: MVO-dimensies - Deel 2
- Unit 4: Management- en communicatietools
Module X Master Eindproject (MFP)
Het programma is onderhevig aan mogelijke inhoudsupdates en upgrades
Faculteit
Sonia Moreno Landbouwingenieur van de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM); PDD (Project Planning and Design) van Industrial Organization Institute (EOI); Master in engineering en milieubeheer van het Industrial Organization Institute (EOI); Trainer of Trainers (ToT) Masterdiploma van de Autonome Universiteit van Barcelona (UAB); Customer Service Expert van Spa Nish Quality Association (AEC). Sonia Moreno is momenteel partnermanager bij het bedrijf Huella Responsable en adviseur voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en kwaliteit. Ze begon haar professionele ervaring bij de OHL Groep op het gebied van kwaliteits- en milieubeheer en bouwprojectbeheersing gedurende 18 jaar.
Gonzalo Oliveros García is een plattelandsingenieur met ervaring in milieubeheer in de bouwsector. De afgelopen 10 jaar heeft Gonzalo met de kwaliteitsborging van kernenergie gewerkt als hoofdauditor die verantwoordelijk is voor het controleren van kritieke leveranciers voor de beveiliging van kerncentrales. Hij blijft dispositie die hem voorziet van een continue leerervaring te houden. Naast zijn kwalificaties op het gebied van kwaliteit, is hij ook lid van de Codes and Standards Committee van de American Society of Mechanical Engineers (ASME) met actieve deelname aan de verbetering van de kwaliteitsnormen bij nucleaire faciliteiten NQA-1.
Juan José Rosado heeft een bachelor in biologie met een specialiteit in biochemie van de Autonome Universiteit van Madrid (UAM); Hij heeft ook een expertdiploma op het gebied van engineering en milieubeheer van het Industrial Organization Institute (EOI), evenals een specialistisch diploma op territoriale planning en milieu van de Autonome Universiteit van Valencia (UPV). Juan José Rosado heeft meer dan 30 jaar ervaring in milieubeheer in de bouwsector, evenals een milieudocent aan verschillende Spaanse universiteiten. Hij werkt sinds 2000 ook als Environmental Service Manager bij een van de belangrijkste bouwbedrijven in Spanje met een aanzienlijke internationale uitstraling.
Alfonso Cortés Pérez is gepromoveerd op Construction Advanced Techniques van de Europese Universiteit; een masterdiploma in geavanceerde experimentele technieken civiele techniek van de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM); een masterdiploma arbeidsrisicopreventie van de Universidad San Pablo-CEU University; Civiele techniek van de Universiteit van Extremadura. Hij heeft meer dan 20 jaar professionele ervaring in de techniek- en constructiesector en uitgebreide onderwijservaring op het gebied van arbeidsrisicopreventie aan verschillende openbare en particuliere universiteiten. Hij is momenteel een faculteitslid aan de Isabel I-universiteit voor arbeidsrisicopreventie, de masteropleiding.
Alfonso is de oprichter en directeur van AC2 Systems Consultancy, gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van managementmodellen voor preventie van beroepsrisico's volgens ISO 45001; en van AC2 Innovation, dat gespecialiseerd is in onderzoek en technologische innovatie van BIM-methodologie toegepast op engineering- en constructieprocessen.
Manuel Macías Miranda is gepromoveerd in de natuurkunde; een professor aan de Technische Architectuurschool van de Autonome Universiteit van Madrid (UAM); lid van de Adviescommissie Bouwenergiecertificering van het Ministerie van Industrie; Directeur innovatie en technologieontwikkeling bij GBCe LEED RT-groep (VERDE Building Council Spanje); Technisch Directeur bij iiSBE (Internationaal Initiatief voor een Duurzame Gebouwde Omgeving); en voorzitter van IBPSA (International Building Performance Simulation Association) in Spanje.
Manuel is een van de oprichters van GBCe en ontwikkelaar van de VERDE-tool voor duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen. Hij is ook lid van de CTN 198 en CEN-TC350 Standaardisatiecommissies voor duurzaam bouwen en ISO/TC 59/SC 17 die het duurzaamheidsstandaardpakket voor bouwprojecten heeft ontwikkeld. Hij is ook lid van de Spaanse adviescommissie voor energiecertificering van het ministerie van Industrie.
Ana García is een Master Arquitect van de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM) en de Technische Universiteit van München. Ana werkt als professor aan de Technische School voor Havens, Kanalen en Wegen van de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM). Ze is lid van LEED International Round Table en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van LEED in Europa. Ze heeft ook ervaring als duurzaamheidsadviseur voor certificeringsbeheer van verschillende LEED- en VERDE-gebouwen, evenals voor verschillende BREEAM-certificeringen. Ana heeft gewerkt als coördinator van de technische groep op de VI Passivhaus Spanish Conference en heeft samengewerkt met de technologie-innovatie- en ontwikkelingsgroep GBCe bij de ontwikkeling van het materiaalplatform van de GBCe. Ze is ook lid van het wetenschappelijk comité van MAT-COAM. In 2016 creëert ze Architectural VERDE Method, die door middel van consultancy en training bijdraagt aan de integratie van duurzame praktijken in de bouwsector.
Ana heeft in Madrid, Duitsland en Paraguay gewerkt en heeft meer dan 15 jaar ervaring op verschillende gebieden van architectuur, van het schrijven van projectvoorstellen tot de implementatie van duurzame bouwpraktijken, passieve architectuur, energie-efficiëntie, NEZB, efficiëntie in het gebruik van water en energie certificering. ze zet zich sterk in voor duurzaamheidsbewustzijn, heeft samengewerkt met verenigingen zoals VERDE Building Council Spain, Passivhaus Building Platform, COAM, Sustainability and Architecture Association.
Sonia Gómez heeft een MBA-diploma van de Autonome Universiteit van Madrid (UAM); een master in Marketing Management en een graduaat in online marketing en digitale strategie van de Business School and Higher Education Center (ESIC); CSR Expert University diploma van National Distance Education University (UNED). Sonia is een marketing- en communicatieprofessional met meer dan 18 jaar ervaring in hernieuwbare energie en de industriële sector, en met NGO's op het gebied van marketing en communicatie. Momenteel werkt zij als adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Communicatie en Marketing in projecten met maatschappelijke en/of milieubetrokkenheid en is zij managing partner van het bureau Huella Responsable, gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en kwaliteitsdiensten