Keystone logo
SupBiotech Paris

SupBiotech Paris

SupBiotech Paris

Invoering

Sup'Biotech is een particuliere biotechnologische technische school in het grootstedelijk gebied van Parijs. Sup'Biotech-studenten volgen technische en wetenschappelijke cursussen, waaronder lezingen, laboratoriumwerk en langdurige creatieve projecten. In tegenstelling tot veel andere STEM-georiënteerde scholen, legt Sup'Biotech ook de nadruk op industriële knowhow en biedt het een echt preprofessioneel curriculum. De afgestudeerden van Sup'Biotech worden gerekruteerd door topbedrijven in de biotechsector zoals L'Oreal, Sanofi, Watchfrog, Nestlé en talloze anderen. Vrijwel alle afgestudeerden van Sup'Biotech vinden werk of gaan door naar hogere studies, en de unieke mix van wetenschap en managementvaardigheden van Sup'Biotech is buitengewoon waardevol voor allerlei soorten werkgevers.

We bieden niet-gegradueerde, afgestudeerde, studeren in het buitenland en zomerprogrammacursussen voor internationale studenten. Studenten kunnen beginnen in jaar 1, 2, 3, 4 of 5; eerste- en tweedejaarscursussen worden in het Engels of in het Frans gegeven, terwijl het derde, vierde en vijfde jaar in het Engels worden gegeven. Afgestudeerden krijgen snel toegang tot hogere functies, zowel in Frankrijk als in het buitenland, op gebieden als gezondheid en farmaceutica, voedselverwerkende innovatie, cosmetica, bio-informatica of het milieu. Het programma is opgebouwd rond het model van French Schools of Engineering geaccrediteerd door de CTI: de Foundation-cyclus (2 jaar), gevolgd door de Engineering-cyclus (3 jaar).

Het curriculum van Sup'Biotech is een multidisciplinair evenwicht tussen wetenschappelijke en technische cursussen (lezingen, praktisch laboratoriumwerk en projecten), managementvaardigheden, industriële knowhow. Onze studenten leren ook over de binnenlandse en internationale biotechnologiemarkten. De professoren van Sup'Biotech hebben verschillende opleidings- en opleidingsachtergronden, zoals universiteiten, onderzoekscentra en de industrie. In ons hele programma wordt Engels gebruikt; onze afstudeercursussen worden in het Engels gegeven en vanaf het derde jaar zijn de lessen uitsluitend in het Engels beschikbaar. De studenten van Sup'Biotech zijn voorbereid op een breed scala aan verantwoordelijkheden in verschillende biotechnologische en internationale bedrijven, die werken op gebieden als gezondheid, cosmetica, het milieu, farmaceutica en agribusiness.

Zoals hierboven vermeld, omvat het vijfjarige programma van Sup'Biotech twee opleidingen die beantwoorden aan de nieuwe Europese normen. Ons driejarige undergraduate-programma leidt tot een bachelordiploma van Sup'Biotech. In ons afstudeerprogramma kiezen studenten een optie zoals onderzoek en ontwikkeling, productie of verkoop en marketing. Na afronding van ons tweejarige afstudeerprogramma ontvangen studenten een ingenieursdiploma in biotechnologie, wat overeenkomt met een masterdiploma.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Sup'Biotech heeft geen beurzen beschikbaar.

We ondersteunen echter graag alle aanvragen voor openbare beurzen die onze studenten willen indienen bij de Franse overheid of liefdadigheidsinstellingen.

Beurzen en financiering

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Sup'Biotech heeft geen beurzen beschikbaar.

We ondersteunen echter graag alle aanvragen voor openbare beurzen die onze studenten willen indienen bij de Franse overheid of liefdadigheidsinstellingen.

Locaties

  • Paris, Frankrijk

Vragen