Keystone logo
The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

Invoering

Over UT Permian Basin Online

Ontdek wat de online programma's van UT Permian Basin onderscheidt van andere.

UT Permian Basin begrijpt de uitdagingen waarmee studenten tegenwoordig worden geconfronteerd. Als gevolg hiervan is de universiteit een leider geworden op het gebied van online onderwijs, bekend om het inspireren van studentensucces door middel van geaccrediteerde online programma's, kosteneffectief onderwijs en een samenwerkende online leeromgeving waar studenten een UT Permian Basin-graad kunnen behalen overal ter wereld.

UT Permian Basin Online biedt u een concurrentievoordeel:

  • Handig - Programma's zijn 100% online en kunnen in uw eigen tempo worden voltooid.
  • Betaalbaar - Onze programma's zijn kosteneffectief, met lagere kosten per krediet dan andere vergelijkbare programma's in het hele land.
  • Flexibel - Programmaspecifieke cursussen duren slechts acht weken met zes startdata gedurende het jaar.
  • Reputatie - Onze online programma's zijn volledig geaccrediteerd.
  • Toegankelijk - De faculteit bestaat uit veelgeprezen zakelijke professionals en PhD's.

Over het Permbekken

Waar het oude westen de nieuwe eeuw ontmoet.

Er is geen plaats zoals het Perm-bekken - een wilde, ongerepte schoonheid bezaaid met zakken met moderne ontwikkeling. Rugged meets West Texas chic.

We houden van onze eindeloze blauwe luchten, maar we weten dat West-Texas zoveel meer is dan een perfecte zonsondergang. In het Permbekken leven vriendelijke, hardwerkende, optimistische mensen die nog nooit een vreemde hebben ontmoet.

Als je op zoek bent naar je eigen toekomst, dan hoor je hier thuis.

Over het bekken

Een 'bekken' is een simpele geologische term voor een dip of depressie in het aardoppervlak - meestal veroorzaakt door erosie bovengronds en aardbevingen diep eronder.

Het Permian Basin strekt zich uit van Oost-New Mexico en beslaat het grootste deel van West-Texas (Lubbock in het noorden, de Rio Grande Valley in het zuiden) en is eigenlijk een verzameling kleinere bassins. In totaal beslaat het Perm-bekken 75.000 vierkante mijlen, waardoor het een van de grotere bekkens in Noord-Amerika is.

Maar dat is geologie. Vanuit het perspectief van de leek is het Perm-bekken eigenlijk een prachtig stuk Amerikaans land met een geheel eigen unieke schoonheid. Je hebt het gevoel dat je de aarde in de verte kunt zien en de lucht kunt zien.

Het Permbekken heeft voor elk wat wils.

Odessa en Midland: Urban Country

Generaties lang hebben mensen van over de hele wereld hun weg gevonden naar West-Texas op zoek naar vrijheid, avontuur en fortuin in de olievelden. De steden die ze hebben gebouwd zijn naar boven en naar buiten gegroeid, waardoor er moderne stedelijke centra zijn ontstaan verspreid over het Perm-bekken, waaronder de twee die UTPB naar huis noemt.

Odessa, de thuisbasis van de hoofdcampus van UT Permian Basin, is een van de grootste steden in West-Texas. Odessa, een diverse stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1880, heeft de afgelopen twee decennia grote transformaties ondergaan. Nog niet zo lang geleden rangschikte het tijdschrift Forbes Odessa als een van de snelst groeiende kleine steden in de Verenigde Staten.

En slechts 15 minuten verder zit de I-20 Midland. Op de Midland-campus van UTPB zijn onze muziek- en technische scholen en het Centrum voor Energie en Economische Diversificatie gevestigd. Als de thuisbasis van de voormalige president George HW Bush en grote internationale bedrijven zoals Chevron en Concho, biedt Odessa een diepte van prestige en kansen die maar weinig steden kunnen evenaren.

Elke dag wordt de cultuur van deze bijzondere steden dieper.

Zitten bovenop de toekomst van energie

Aan het begin van de 21e eeuw leek het Perm-bekken - dat ooit de bron was geweest van enorme olievoorraden - steeds minder belangrijk.

Maar nieuwe technologieën onthulden precies het tegenovergestelde: er zat meer aardolie vast in de grond onder het Permbekken dan iemand had kunnen vermoeden. Dankzij de vooruitgang in energie-exploratie werd het Perm-bekken al snel uitgeroepen tot het grootste oliereservaat ter wereld. Onze achtertuin zal naar verwachting de komende twee decennia de Amerikaanse en mondiale economieën van brandstof voorzien.

Met deze ontdekking heeft onze nek van het bos een explosie van economische activiteit gezien. Omdat steeds meer energie wordt gewonnen, zijn er andere industrieën naast verschenen - waaronder bedrijven en financiën, gezondheidszorg, onderwijs, bouw, digitale technologie, transport en banen in de publieke sector.

Met andere woorden, de laatste 'olieboom' heeft geleid tot een grotere 'economische boom' die nu al grote voordelen oplevert voor de studenten en professionals die deze unieke kans grijpen.

Het academische hart van West-Texas

We scheppen niet op als we UT Permian Basin het 'academische hart van West-Texas' noemen. Maar we zijn zeker trots op het werk dat we elke dag doen.

Omdat we elke dag enkele van 's werelds beste studenten helpen hun passies aan te boren en hun lucratieve carrière te plannen. We kunnen tegen een betaalbare prijs modern onderwijs geven. En we vinden innovatieve manieren om de meest complete, diverse en ronduit leuke universiteitservaring waar dan ook te bieden.

We hopen dat je je bij ons aansluit.

Missie, visie en geschiedenis

Waar we vandaan komen, waar we heen gaan.

Onze missie

Als een regionale, uitgebreide instelling bedient de Permian Basin van de Universiteit van Texas een diverse gemeenschap van studenten uit de regio, de staat en daarbuiten. Door excellentie in studentgericht onderwijs, leren, onderzoek en openbare dienstverlening, cultiveert de universiteit betrokken burgers en beïnvloedt ze levens terwijl ze de technologie en publieke belangen van West-Texas bevordert.

De geschiedenis van UT Perm Basin

We zijn begonnen als een experiment. In 1969 besloot de wetgevende macht van Texas om in Odessa een universiteit op het hoogste niveau te creëren - een universiteit die alleen junioren, senioren en afgestudeerde studenten accepteerde.

Maar voordat de bouw van de nieuwe school volledig van start kon gaan, onderbrak een rechtszaak de zaken. De eiser betwistte de geldigheid van de eigendomsakte van de universiteit. Werk stopgezet.

Uiteindelijk kwam het Hooggerechtshof van Texas tussenbeide en besliste in het voordeel van de universiteit. De bulldozers schoten weer omhoog en in april 1972 brak de nieuwe campus van UT Permian Basin terrein.

Iets meer dan een jaar later - op 4 september 1973 - opende de universiteit voor lessen. De bouw was echter niet voltooid, dus de 1.112 studenten in die eerste klas studeerden in tijdelijke gebouwen en trailers. Het zou nog bijna een jaar duren voordat de permanente faciliteiten van UT Permian Basin klaar waren.

18 jaar snel vooruit: de wetgevende macht van Texas besloot opnieuw om het traject van UTPB te veranderen door een wet aan te nemen die de school in een vierjarige instelling veranderde. De eerste eerstejaars klas - in de campus bekend als de Pioneer Freshmen - trad in het najaar van 1991 toe.

Vanaf ons bescheiden, experimentele begin is UT Permian Basin in bijna alle richtingen gegroeid.

Geen enkele school is zoals UT Permian Basin. Misschien heeft daarom geen school zo'n verhaal als het onze.

Samen zijn we valken.

Locaties

Locaties
  • 4901 East University, 79762, Odessa

  • 1310 North F.M. 1788, 79707, Midland

Vragen