Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Invoering

De Universiteit van Zambia heeft meer dan 100.000 afgestudeerden voortgebracht en bijgedragen aan onderzoek en technologische ontwikkeling voor lokale en internationale gemeenschappen. Het heeft meer dan 100 samenwerkingsovereenkomsten met gerenommeerde universiteiten over de hele wereld.

academici

Undergraduate graden

De niet-gegradueerde programma's zijn in de eerste plaats bedoeld voor werkende volwassenen die hun andere verplichtingen niet kunnen nakomen.

Master-opleidingen

Klaar om je carrière naar een hoger niveau te tillen? UNZA biedt momenteel masteropleidingen aan, variërend van zakelijke tot educatieve onderwerpen.

Executive Education

De Executive Education-certificaten zijn bedoeld om professionals te helpen nieuwe vaardigheden te verwerven met de nadruk op toepassingen in de echte wereld.

UNZA's geschiedenis

De Universiteit van Zambia (UNZA) werd opgericht bij wet nr. 66 van 1965. De eerste instroom van studenten vond plaats op 17 maart 1966. Het motto van de universiteit, service en excellentie heeft de ontwikkeling van de universiteit geleid sinds haar oprichting .

UNZA is gelegen in Lusaka op twee campussen. De hoofdcampus is de Great East Road Campus en is gelegen aan de Great East Road, 6 km van het stadscentrum. De andere campus is de Ridgeway Campus voor de medische school. Het is gelegen aan John Mbita Road, 4 km ten zuidoosten van Lusaka, tegenover het University Teaching Hospital.

In oktober 1965 gaf Zijne Excellentie, de President van de Republiek Zambia, zijn instemming met wet nr. 66 van 1965, en de inwerkingtreding ervan op 12 november 1965 van hetzelfde jaar bracht de Universiteit van Zambia juridisch tot stand.

Onder een opnieuw samengestelde voorlopige raad verliep de werving van personeel in een stroomversnelling tegen de deadline die was gesteld voor de eerste instroom van studenten, namelijk 17 maart 1966. Op die dag begon de eerste academische sessie op de Ridgeway Campus.

De president, dr. Kaunda, werd op 12 juli 1966 als kanselier aangesteld, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van meer dan vijftig andere universiteiten en zo'n tweeduizend gasten. De volgende dag. De bondskanselier legde de eerste steen voor de Universiteit van Zambia op de Great East Road Campus.

Management filosofie

De universiteit zal een participatieve managementstijl omarmen die medewerkers motiveert, een werkomgeving biedt die bevorderlijk is voor hoge productiviteit, teamwork waarin leiderschap het goede voorbeeld is, effectieve communicatie en begeleiding biedt, die voor iedereen toegankelijk zal zijn, en individuele groei bevordert.

Onze kernwaarden

 • Academische vrijheid
 • Verantwoording
 • Eigen vermogen
 • Uitmuntendheid
 • Groene omgeving
 • Innovatie
 • Integriteit

Onze missie en visie

 • Visie: een vooraanstaande universiteit gedreven door het nastreven van kennis, innovatie en sociale responsiviteit
 • Missie: relevant, innovatief en vraaggestuurd hoger onderwijs bieden voor sociaaleconomische ontwikkeling.

Locaties

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Vragen