Master of Science in geografische informatiewetenschappen en systemen – UNIGIS
Salzburg, Oostenrijk
DUUR
2 Years
TALEN
Engels, Duits, Spaans
TEMPO
Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 12.500 *
STUDIE FORMAAT
Afstand leren
* + 1 jaar gratis verlenging mogelijk
Invoering
UNIGIS Salzburg maakt deel uit van de afdeling Geo-informatica van de Lodron Universiteit Salzburg in Parijs. Daar is UNIGIS verantwoordelijk voor de remote study-programma's UNIGIS MSc (CE) (2-jarige opleiding) en UNIGIS professional (1-jarige opleiding). Als stichtend lid van de UNIGIS International Association heeft UNIGIS Salzburg 30 jaar ervaring in afstandsonderwijs/onderwijs en telt meer dan 3000 alumni. Met gekwalificeerde docenten uit onderzoek en industrie, toegewijde medewerkers en individuele ondersteuning voor studenten biedt UNIGIS hoogwaardig onderwijs aan geo-informaticaprofessionals uit verschillende vakgebieden, van A – zoals in de archeologie, tot Z – zoals in de zoölogie – omdat ruimtelijke gegevens en hun gebruik kent geen disciplinaire grenzen.
Doelstellingen en voordelen
Het doel van het programma is om diepgaande kennis te verschaffen van theoretische benaderingen en de praktische toepassing van geo-informatica. Het studieprogramma UNIGIS MSc (CE) bestaat uit 12 vakken, waarbij de eerste 9 vakken zijn aangemerkt als (verplichte) modules. De vakken "Academische Studieondersteuning", de "Keuzevakken", evenals de "Masterproef" en het "Defensio (Masterexamen)" kunnen individueel worden gepland, in afstemming met de opleidingsdirecteur. De wekelijkse werklast bedraagt circa 12-15 uur, afhankelijk van de module-inhoud en persoonlijke voorkennis. Tijdflexibiliteit en persoonlijke ondersteuning garanderen de compatibiliteit van de studies met werk en gezin. Om tijdsknelpunten als gevolg van bijzondere professionele lasten tegen te gaan, kan de duur van de cursus individueel en zonder extra kosten worden verlengd tot in totaal 3 jaar. Profiteer van het internationale netwerk van de alumni "Club UNIGIS ", evenals geselecteerde kortingen, zelfs na het voltooien van je studie.
Credits: ECTS 120
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
<span translate="no">UNIGIS</span> info webinar on 25 June 2024
At 4pm (CEST). Join us online and learn about the online programmes. Ask your questions in a Q&A part.
leerplan
Het UNIGIS MSc-opleidingsprogramma is gebaseerd op een modulaire structuur, inclusief
- 9 kernmodules (elk 6 ECTS),
- Keuzevakken (24 ECTS),
- de studiefase “Academische Begeleiding en Ondersteuning” (9 ECTS),
- de masterproef (30 ECTS), en
- de Defensie (3 sp.)
In totaal bedraagt het programma 120 ECTS-credits.
Het programma is ontworpen om in twee jaar te worden voltooid, maar kan zonder extra kosten met een extra jaar worden verlengd.
Core Modules
- Inleiding tot geo-informatica
- Datamodellering en datastructuren
- Gegevensbronnen en gegevensverzameling
- Geodatabasebeheer
- Applicatie ontwikkeling
- Spatiële analyse
- Visualisatie en cartografie
- Ruimtelijke statistieken
- OpenGIS en gedistribueerde GI-infrastructuren
Keuzevakken
Keuzevakken bevorderen en/of vullen de vaardigheden en kennis aan die zijn verworven in UNIGIS kernmodules voor gespecialiseerde onderwerpen. Er moeten in totaal 24 ECTS worden geselecteerd voor keuzevakken.
Er zijn verschillende manieren om de keuzevakken te behandelen. Het belangrijkste is dat UNIGIS een verscheidenheid aan optionele modules biedt die een breed scala aan conceptuele en toepassingsgerichte onderwerpen in de geo-informatica bestrijken. Studenten kunnen echter wel studiepunten krijgen voor tal van andere cursussen en prestaties, succesvolle deelname aan een Summer School, wetenschappelijke publicaties, enz.
Academische begeleiding en ondersteuning
Deze module omvat de gehele opleiding. Als studiebegeleidende module dient het enerzijds als introductie op het curriculum en ter oriëntatie op individuele specialisatie en keuzeaanbod, maar ook voor het leggen van accenten om de aandacht te vestigen op nieuwe ontwikkelingen en trends. Anderzijds dient het als kennismaking met wetenschappelijke werkmethoden. Specifieke module-inhoud omvat:
- Inhoudelijk, organisatorisch en bestuurlijk kader binnen het Universitair Programma voor Voortgezet Onderwijs
- Klassieke technieken van wetenschappelijk werk, zoals literatuuronderzoek, citeren en schrijven van wetenschappelijke teksten
- Nieuwe vormen van vakspecifieke communicatie en samenwerking in Web 2.0
- Introductie en ondersteuning bij de uitvoering van een wetenschappelijk project
- Vakspecifieke accenten en suggesties voor wetenschappelijke onderwerpen voor de implementatie in de masterproeven van studenten
- Presentatie en bespreking van het voorgestelde onderwerp van de masterproef
Master Thesis
In de Master Thesis toont een student het vermogen om zelfstandig onderzoek te doen in een geselecteerd onderwerp op het gebied van “Geographical Information Science & Systems”. Als zodanig is het een ‘visitekaartje’ voor loopbaanontwikkeling. Studenten moeten voldoen aan de principes van wetenschappelijk werk in termen van formele presentatie, methodologische aanpak en de inhoud ervan volgens de huidige wetenschappelijke normen.
Het definiëren van een scriptieonderwerp – scriptievoorstel – vindt doorgaans midden in de studie plaats. De online masterproefworkshop richt zich op de diepgaande bespreking van het scriptieonderwerp met het UNIGIS team. Aanvullende scriptiebegeleiding door een externe deskundige op het betreffende vakgebied wordt aanbevolen.
Masterscripties die met succes zijn ingediend om af te studeren aan het UNIGIS MSc-programma zijn online te vinden ( href="https://unigis.at/en/master-thesis/ ).
Verdediging
De universitaire opleiding UNIGIS MSc (CE) wordt afgerond met het Masterexamen (3 ECTS credits), waarin studenten hun Master Thesis verdedigen in een online bijeenkomst. Voorwaarde voor de verdediging is de positieve beoordeling van alle overige studieonderdelen, inclusief de masterproef.