Keystone logo
Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Invoering

Wie we zijn

Bij Universidad Panamericana hebben we een compleet hoger onderwijssysteem . We dragen bij aan de ontwikkeling van het land , door middel van innovatieve trainings- en professionaliseringsopties met hoge normen van academische kwaliteit.

Vandaag hebben we zeven Metropolitan Campus en 106 locaties, gelegen in Guatemala City en in het binnenland van het land. We hebben meer dan 17.000 studenten ingeschreven en onderwijzen meer dan 75 carrières tussen technici, leraren, bachelor's degree, masters en doctoraten, in face-to-face, semi-face en virtuele modaliteiten.

121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

uitzicht

Een relevante optie voor hoger onderwijs zijn op nationaal en internationaal niveau met christelijke kwaliteit, principes en waarden.

missie

Draag bij aan duurzame integrale ontwikkeling door competente professionals te vormen met christelijke principes en waarden .

Rechtsgrond

De Pan American University werd op 2 oktober 1998 door de CEPS Higher Private Education Council gemachtigd volgens de burgerlijke stand van Guatemala City, onder post driehonderddrieëntachtig (383). Geregistreerd met wettelijke status nr. Negenenveertig (49).

Hij begon zijn academische activiteiten in januari 1999.

121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

geschiedenis

Universidad Panamericana begint zijn werkzaamheden als een voorlopig project in 1993 onder leiding van de raad van bestuur van de Christian Foundation for the Development of Education in Latin America (FUNDACEDE). Tijdens dat eerste jaar wordt het schema van activiteiten vastgesteld en wordt het eerste ontwerp genaamd "Ontwerp voor de oprichting van de Christelijke Universiteit van Guatemala" gepresenteerd. De eerste raadpleging van professionals is gemaakt voor de presentatie van de visie op 7 januari 1994 en daarna gaan we over tot het integreren van werkcommissies voor de voorbereiding van het project, hun loopbaan en faculteiten met de deelname van meer dan 50 professionals aan verschillende specialiteiten.

Naar aanleiding van verschillende raadplegingen wordt een voorontwerp opgesteld en op 2 augustus 1996 aan de Raad voor hoger privaat onderwijs gepresenteerd. Het project was op dat moment niet goedgekeurd, wat aangeeft dat, hoewel het academische project was voltooid, de commissie voor formele en juridische zaken geen goedkeuring heeft gegeven, die op 11 februari 1997 werd aangemeld. Na een reeks technische en juridische onderhandelingen wordt het voor de tweede keer gepresenteerd onder de naam van het Creation Project van de " Universidad Panamericana de Guatemala " op 12 december 1997.

Uiteindelijk besluit de Raad van Hoger Privaat Onderwijs in een sessie op 2 oktober 1998 de oprichting van de Pan American University goed te keuren, waarmee de beheersfase wordt beëindigd. De uitvoeringsfase wordt uitgevoerd vanaf 17 november 1998 , de datum waarop de Creation Agreement wordt gepubliceerd in het Journal of Central America in overeenstemming met de wetgeving van het land.

121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

Op 25 januari 1999 vindt de oratie van de Pan American University, voorgezeten door de Raad van Bestuur van de universiteit, plaats. Het werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de universiteiten van San Carlos de Guatemala, Mariano Gálvez, Rafael Landívar, Francisco Marroquín, del Valle en Rural de Guatemala, evenals leden van de CEPS Higher Education Council, overheidsinstanties en gasten van andere instellingen.

Tijdens de openingsceremonie was er een speciale vermelding van erkenning voor drie oprichters van dit project, die stierven zonder het te zien gebeuren: de heer Rafael Pantoja Herrera, de heer Renan Quiñónez en Dr. Guillermo Forno.

Universidad Panamericana neemt als hoofdkantoor de aanvang van haar academische werkzaamheden met de faciliteiten op de weg naar San Isidro, Aldea Acatan zone 16, eigendom van FUNDACEDE en afgestaan in vruchtgebruik aan de universiteit. In deze gebouwen werkt het Christian Verbo College sinds 1990 aan de ochtend. Voor het begin van haar activiteiten had Universidad Panamericana de infrastructuur, meubels en uitrusting van het Verbo Christian College, evenals de Verbo Christian Church.

De inaugurele les, door dhr. Rector Ing. Abel Girón, wordt op 13 februari 1999 gehouden in het auditorium van de universiteitscampus. Universidad Panamericana begint met het aanbieden van educatieve diensten in zijn vijf faculteiten: theologie, communicatiewetenschappen, juridische wetenschappen, onderwijswetenschappen en bedrijfskunde.

Locaties

 • Guatemala City

  8a. Avenida, zona 8 de Mixco Guatemala, , Guatemala City

  • Cahabon

   Instituto Básico por Cooperativa Barrio San Pablo, Santa María Cahabón, Alta Verapaz (frente a Ermita de Colonia El Rosario), , Cahabon

   • Rabinal

    1a. Av. y 3a. Calle esquina Zona 3, Escuela Urbana para Varones No. 1, Rabinal, Baja Verapaz, , Rabinal

    • Chimaltenango

     4a. Avenida 7-48, Zona 1, Quinta Los Aposentos (Edificio Nuevo) Alameda Chimaltenango, , Chimaltenango

     • Chiquimula

      Colegio Sagrada Familia, , Chiquimula

      • San Agustín Acasaguastlán

       Asocociacion moises Lira serafin., , San Agustín Acasaguastlán

       • San Antonio Huista

        Canton Central, Colegio Evangélico Bethel., , San Antonio Huista

        • Puerto Barrios

         4a. calle y 15 avenida, colonia san agustín, aldea santo tomás de castilla, Puerto barrios, Izabal., , Puerto Barrios

         • San Luis Jilotepeque

          Instituto Mixto de Educación Básica por Cooperativa Barrio el Centro, San Luis Jilotepeque., , San Luis Jilotepeque

          • Jutiapa

           Campus Universitario Jutiapa, Calle 15 de Septiembre 8-13 zona uno bo. Latino Jutiapa (Media cuadra arriba del Hospital Nacional de Jutiapa)., , Jutiapa

           • Sayaxché

            Escuela Oficial Rural Mixta Xé chevex Cantón Ilom Municipio de Chajul, , Sayaxché

            • Sibilia

             Instituto Imprimisi 5ta. Calle 2-22 Zona 1. Barrio el Progreso, , Sibilia

             • Playa Grande Ixcan

              IMEBCI 1a. Calle 1a. Avenida colonia La Paz zona 1 Playa Grande., , Playa Grande Ixcan

              • Retalhuleu

               Colegio Centro Americano, en la colonia el Pedregal, 5a. calle 5-05 zona 6, Reu., , Retalhuleu

               • Antigua Guatemala

                Colegio Americano Superior Calle de Los Nazarenos No. 28, Antigua Guatemala., , Antigua Guatemala

                • Pajapita

                 Colegio Evangelico Nueva Vida 4ta. Av. Zona 2., , Pajapita

                 • Santiago Atitlán

                  Cantón Pachicaj, Centro Integral Santiaguito, frente al campo de futbol de Santiago Atitlán., , Santiago Atitlán

                  • Mazatenango

                   Colegio Nueva Familia ubicado en el Km. 1 carretera a San Francisco Zapotitlán, departamento de Suchitepequez., , Mazatenango

                   • Totonicapán

                    Colegio Centro de Estudios Avanzados Totonicapán 9na Calle A 08-043 zona 3, Totonicapán., , Totonicapán

                    • Zacapa

                     Instituto Mixto de Educ. Básica por Cooperativa Prof. Victor Manuel Juarez Obando Barrio El Centro El Chal, Petén., , Zacapa

                     Opleidingen

                     Vragen