Keystone logo
Università Telematica Pegaso

Università Telematica Pegaso

Università Telematica Pegaso

Invoering

Pegaso Online University, gekozen door meer dan 90.000 studenten , is handig, flexibel en geschikt voor iedereen: jongeren, volwassenen, werknemers en gehandicapten. Dankzij Pegaso Online University kun je studeren waar en wanneer je maar wilt en examens afleggen op een van de 91 beschikbare locaties in Italië.

Onze online cursussen en postdoctorale cursussen vertegenwoordigen een uniek educatief aanbod in Italië. Dankzij de beste didactische methodologieën en de krachtigste technologie ondersteunt Pegaso u op elk moment voor uw professionele doelen en dromen, door u te projecteren in de wereld van het werk of bij het opzetten van uw eigen bedrijf.

Naast hun hoge kwaliteit zijn Pegaso-onderwijsprogramma's erg handig dankzij meer dan 500 overeenkomsten die de universiteit heeft ondertekend met de grootste Italiaanse bedrijven.

155992_pexels-photo-3769021.jpeg

Wie we zijn?

I-University: intelligentie, onafhankelijkheid, integratie. Dit zijn de onderwijscriteria die kenmerkend zijn voor de Pegaso Online University, wiens missie ligt in het bereiken van een volledige interactie tussen de Academie en de studenten, het is gericht op de constante verbetering van de culturele en professionele vaardigheden, en voldoet aan het eigen pedagogische model van de wijk. permanente educatie (de Lifelong Learning) en de “Persoonlijke leeromgeving”, dat maakt leren tot een centrale waarde.

Opgericht door een Ministerieel Besluit op 20 april 2006 (GU n. 118, 23 mei 2006 - Gewone Suppl. N. 125), Pegaso Online University is een Academie gebouwd op moderne en efficiënte technologische standaarden op het gebied van e-learning .

De academische graden die aan het einde van een studie worden afgegeven, hebben dezelfde juridische waarde als de graden die worden afgegeven door de traditionele universiteiten.

Met het vermogen om op een flexibele en efficiënte manier in te spelen op de behoeften van studenten, onderschept Pegaso adequaat de onderwijs- en werkdoeleinden in de gekozen studierichtingen, waardoor een volledige en personaliseringsonafhankelijkheid van het lesgeven wordt gegarandeerd. Zonder enige fysieke aanwezigheid maar voortdurend gemarkeerd, laten de cursussen, ondanks hun eigenaardigheid, toe om tegelijkertijd de student te volgen en zijn continue leerniveau te bewaken, ook door zijn frequente mogelijkheden voor evaluatie en zelfevaluatie.

De experts van de didactische ondersteuning die professoren ondersteunen (de tutor, de mentor en de coach) staan de student bij tijdens zijn hele studie, met als doel een perfecte balans te vinden tussen leren op basis van de bevestiging van zijn eigen potentieel. Hoogtechnologische en interactieve tools, zoals TV Learning en SOCIAL Learning, betrekken de student bij een werkelijk unieke en effectieve educatieve ervaring.

Dit alles - uiteraard - zonder de grote aandacht voor het nationale en internationale onderzoek te negeren, evenals de bevordering van de opleiding van de jonge generatie in onderzoeksactiviteiten.

Op Europees en niet-Europees gebied bevordert Pegaso Online University, in overeenstemming met de algemene principes die door haar eigen statuut worden verwacht, de internationale ontwikkeling van onderwijs, onderzoek en studies, ook en vooral door middel van culturele uitwisselingen tussen verschillende landen en met de samenwerking van andere landen. prestigieuze universiteiten in de Europese ruimte.

Hoe te studeren

De onderwijsmethode van Pegaso Online University omvat het gebruik van onderwijscursussen die bestaan uit leerobjecten (eenheden van leerinhoud), waarin meerdere tools, materialen en diensten samenkomen die op een synergetische manier werken op de educatieve en leertraject van de student. De student heeft inderdaad:

  • De geschreven klassetekst, met bibliografische verwijzingen en notities;
  • Slides (verrijkte teksten, afbeeldingen, grafieken en tabellen) mondeling becommentarieerd door de docent;
  • Lesclips, beschikbaar in een synchrone en asynchrone modaliteit.

155993_pexels-photo-5198252.jpeg

Hoe kunt u uw examens afnemen?

Het eindexamen vindt plaats in onze vestigingen door het hele land en wordt toevertrouwd aan de commissie die door de decaan is voorgedragen en wordt geleid door de docent. De gehanteerde criteria voor de evaluatie worden bepaald door de resultaten van een bepaald aantal tussentijdse tests (de online leerexamen-test, de compositie-ontwikkeling, eventuele laboratoriumactiviteiten, enz.);

  • De deelnemende kwaliteit van de online activiteiten (aanwezigheid en kwaliteit van de interventies die via het platform kunnen worden opgevolgd);
  • De examenresultaten zijn aanwezig op de universitaire structuren.

Centra

Pegaso Online University-centra zijn verspreid over enkele van de meest prestigieuze gebouwen en historische structuren van de stad waarin het zich bevindt; plaatsen met een hoog historisch en cultureel profiel, als bewijs van het universitaire gezag en van de overweging ervan bij de instellingen die de inzet hadden erkend, zoals kwaliteit, het hoge didactische profiel en daarom het gebruik hebben verleend.

De keuze om aanwezig te zijn in zulke prachtige centra werd echter niet genomen om imago-redenen, maar omdat ze als de meest comfortabele worden beschouwd en de student tijdens zijn lange academische excursie de hoogste graad van steun, respect en hartelijkheid garanderen.

De logistieke aandacht, de positie, de verbindingen en de ontvankelijkheid van centra waren de belangrijkste elementen bij de keuze van de universiteit omdat bij Pegaso allemaal de student betrokken is.

Locaties

  • Rome

    Palazzo Bonadies Lancellotti Via di S. Pantaleo, 66 - 00186 - Roma, , Rome

    Vragen