Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Invoering

School voor geïntegreerde klimaat- en aardsysteemwetenschappen

SICSS is in 2008 opgericht als graduate school van het Cluster of Excellence 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)', dat loopt van 2007-2018. Onze eerste promovendi begonnen hun projecten als SICSS-lid in 2008 en onze eerste MSc-studenten schreven zich in in oktober 2009. Sindsdien groeide SICSS razendsnel!

Vandaag ontvangen we permanent ongeveer 75 promovendi en ongeveer 45 MSc-studenten. Sinds de zomer van 2019 verzorgt SICSS alle vroege loopbaanfasen. Naast de MSc en het doctoraatsprogramma zijn we ook verantwoordelijk voor een Post-Doc programma en alle genderkwesties, gerelateerd aan vroege loopbaanondersteuning.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek in SICSS

SICSS staat voor interdisciplinair en onderzoeksgericht onderwijs in Earth and Climate System Science. SICSS verbindt studenten en kandidaten met verschillende wetenschappelijke achtergronden en expertises en maakt geïntegreerd, innovatief onderwijs mogelijk. SICSS bereidt je voor op het werken als expert op verschillende gebieden van klimaatverandering: als onderzoeker op het gebied van natuur-, sociale en economische wetenschappen, als adviseur of als expert in nationale en internationale organisaties. Het hoge niveau van disciplinair en interdisciplinair onderzoek, de individuele ondersteuning en supervisie en de internationale sfeer bij SICSS is de inspirerende achtergrond van ons programma.

UHH / SICSS / Gottschalk

Al onze programma's beginnen met een introductiecursus die een deskundig overzicht geeft van de disciplines die te maken hebben met klimaatwetenschappen. De interdisciplinaire kennis die is opgedaan in deze cursussen wordt aangevuld met cursussen over specifieke onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor een carrière in de aard- en klimaatsysteemwetenschappen. Dit omvat vaardigheden in wetenschappelijk schrijven, presenteren of leiderschap. Andere cursussen voor onderzoeksvaardigheden zijn gewijd aan programmeren, computertalen, modelleertools of visualisatie. De cursussen onderzoeksvaardigheden worden aangevuld met cursussen over goede wetenschappelijke praktijk en interculturele vorming.

UHH / SICSS

Locaties

  • School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Vragen