Keystone logo
University of Limassol

University of Limassol

University of Limassol

Invoering

De Universiteit van Limassol is een voortzetting van het Cyprus International Institute of Management (CIIM), een gerenommeerde business school die in Cyprus actief is sinds 1990, toen het werd opgericht als een particuliere school voor hoger onderwijs, door een groep vooraanstaande leidinggevenden van de Cypriotische economie en gerenommeerde academici van toonaangevende universiteiten in het buitenland.

Honderden internationaal gerenommeerde wetenschappers van buitenlandse universiteiten en vooraanstaande Cypriotische academici hebben lesgegeven aan CIIM. In de 33 jaar dat CIIM actief is, hebben ongeveer 3.000 Cypriotische en internationale studenten gestudeerd in de tien aangeboden postdoctorale programma's. Een aanzienlijk aantal van onze afgestudeerden ontving studiebeurzen van de Republiek Cyprus en regeringen van over de hele wereld, evenals van Cypriotische en buitenlandse organisaties en bedrijven. Meer dan 500 CIIM-afgestudeerden hebben managementposities vervuld en blijven dit vervullen bij de overheidsdiensten, parastatale organisaties, de onderwijsdiensten en de lokale overheid, terwijl vele honderden afgestudeerden organisaties en bedrijven runnen, niet alleen op Cyprus maar ook in het buitenland.

CIIM Innovations Ltd., de eigenaar van CIIM, heeft bij de autoriteiten een aanvraag ingediend voor de transformatie van CIIM tot een universiteit als erkenning voor haar meer dan 30 jaar succesvolle activiteiten als postdoctorale school met internationale erkenning en haar geleidelijke uitbreiding in disciplines buiten het bedrijfsleven, waaronder computerwetenschappen en technologie, economie en financiën. Na een rigoureuze beoordeling door CYQAA is CIIM opgewaardeerd tot een universiteit, de Universiteit van Limassol (UoL). De startdatum van de universitaire werking is 1 september 2023.

Locaties

 • Aglantzia

  21 Akademias Avenue, 2107, Aglantzia

  • Limassol

   3-5 Chaidariou Street, 3020, Limassol

   Vragen