Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 5 online Masters Opleidingen in Financiële Technologie (Fintech) 2023

5 online Master Opleidingen in Financiële Technologie (Fintech) 2023

Overzicht

Na het behalen van een bachelordiploma hebben studenten de mogelijkheid om hun opleiding verder te ontwikkelen met een masterdiploma. Over het algemeen duurt een masterdiploma tussen de een en twee jaar om te voltooien, afhankelijk van het studiegebied van de student en zijn of haar tempo.

Wat is een Master in Fintech? Fintech of financiële technologie is een relatief nieuw vakgebied dat informatica combineert met financiële dienstverlening. Het doel van fintech is om elementen van de financiële sector, zoals banken, te verbeteren. Mobiel bankieren en cryptocurrency gebruiken bijvoorbeeld technologie om financiële diensten gemakkelijker toegankelijk te maken. Studenten die fintech volgen, kunnen verschillende cursussen volgen, zoals ethiek, gegevensbeveiliging en economie.

Het behalen van een Master in Fintech vergt behoorlijk wat hard werk, zodat studenten hun tijdmanagement- en organisatievaardigheden over het algemeen tijdens hun academische reizen kunnen verbeteren. Bovendien kunnen ze verwachten technologische vaardigheden te verwerven. Deze vaardigheden kunnen niet alleen helpen in de klas, maar ook in het dagelijks leven.

De kosten van een masterdiploma verschillen van student tot student. Prijzen zijn afhankelijk van het opleidingsplan van een individu, hoeveel jaar het duurt en welk soort instelling hij of zij kiest om deel te nemen. Een particuliere instelling kost bijvoorbeeld meer dan een openbare of een online.

Financiële technologie banen zijn over het algemeen veelgevraagd, dus het behalen van een Master in Fintech kan de carrièremogelijkheden van een student aanzienlijk uitbreiden. Een mogelijke carrièreoptie wordt een IT-beveiligingsspecialist. Cyberaanvallen en computerhacken zijn in opkomst, dus bedrijven in de financiële technologie zijn altijd op zoek naar manieren om hun systemen te beveiligen. Een ander mogelijk carrièrepad is een risicomanager worden. Deze essentiële rol is verantwoordelijk voor de analyse en beheersing van de financiële positie van een bedrijf. Bovendien kunnen studenten potentiële loopbanen als SAP-consultants, software-architecten en producteigenaars ook overwegen.

Cursussen in fintech zijn persoonlijk beschikbaar bij zowel lokale als internationale instellingen en online. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

  • Master
  • Economische studies
  • Financiële Technologie (Fintech)
Vakgebieden
  • Economische studies (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat