Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk meerdere online Masters Opleidingen in Olie en Gas 2023

1 online Master Opleidingen in Olie en Gas 2023

Overzicht

Na een bachelordiploma kunnen studenten een master volgen in hetzelfde vakgebied om hun carrièreperspectieven te verbeteren. Het behalen van deze graad vereist ongeveer twee jaar gerichte cursussen, onderzoek en labwerk, meestal uitmondend in het schrijven van een proefschrift.

Wat is een master in olie en gas? Hoewel het specifieke materiaal dat wordt bestreken, kan variëren, hebben deze programma's betrekking op het beheer van het extraheren, raffineren en transporteren van olie en aardgas. Studenten kunnen deelnemen aan cursussen en onderzoek naar de mechanica achter, en gemeenschappelijke processen en normen die worden gebruikt in de olie-industrie. Meerdere technische velden overlappen hiermee - cursussen kunnen betrekking hebben op onderwerpen als geologische engineering, petrofysica en vloeistofdynamica, en een focus in management kan ook zakelijke cursussen omvatten.

Studenten die een master in olie en gas voltooien, verwerven zowel technische als academische expertise en overdraagbare vaardigheden die nuttig zijn in andere loopbanen. Een vaardigheid in het interpreteren en analyseren van statistische gegevens is waardevol voor veel technische gebieden. Effectieve communicatie en interpersoonlijke vaardigheden zijn ook gewenst, waardoor competentie in teamwerk mogelijk wordt.

De kosten voor het volgen van een Master in olie en gas zijn voornamelijk gebaseerd op collegegeld voor cursussen, die afhankelijk zijn van de school en de programmastructuur. Andere vergoedingen, zoals voor het in licentie geven van examens of noodzakelijke handboeken, kunnen ook van toepassing zijn; studenten moeten om verdere informatie vragen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Er zijn talloze loopbaantrajecten beschikbaar voor afgestudeerden met een masterdiploma in olie en gas, omdat de industrie verschillende potentiële gebieden omvat om na te streven. Veldtechnici die de apparatuur en infrastructuur voor extractie beheren, omvatten doorgaans mijnbouw- en booringenieurs, terwijl aardolietechnici toezicht houden op de verfijning van onbewerkte bronnen. Landmeters en aardolie-geologen bepalen waar te mijnen, en verschillende geochemisten en milieuwetenschappers verrichten onderzoek en ontwikkeling die de hele operatie begeleiden.

Veel technische en bedrijfscolleges over de hele wereld bieden master-programma's in olie en gas. Voor studenten die afstandsonderwijs nodig hebben, zijn online programma's vaak beschikbaar. Zoek voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

  • Master
  • Energiestudies
  • Energie
  • Olie en Gas
Vakgebieden
  • Energiestudies (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Gerelateerde vakgebieden