Lees de Officiële Beschrijving

Gaia Onderwijs is opgericht door een groep van opvoeders genaamd "GANZEN" - Global Ecovillage Opvoeders voor een Duurzame Earth- die zijn vergadering over een reeks van workshops om hun transdisciplinaire benadering van onderwijs voor duurzaamheid te formuleren.

De ganzen het eerst ontmoette in 1998 in Fjorvang, Denemarken, waar de gemeenschappelijke basis voor de ontwikkeling van het ecodorp ontwerp curriculum werd opgericht. De eerste mijlpaal in de ontwikkeling van Gaia Onderwijs was de lancering van de innovatieve curriculum Ecovillage Ontwerp Onderwijs, tijdens de 10e verjaardag conferentie van het Global Ecovillage Network op de Findhorn Ecovillage in oktober 2005.

In 2008, Gaia Education Design for Sustainability (GEDs) online programma werd gelanceerd in samenwerking met de Open Universiteit van Catalonië (UOC). In eerste instantie aangeboden in het Spaans en het Engels, de cursus trok studenten uit zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden, landelijke en stedelijke regio's, op alle vijf continenten.

In 2011, de Spaanse Gaia Education Design for Sustainability werd een formele postdoctorale opleiding, het aantrekken van vooral de Spaanse en Latijns-Amerikaanse studenten. Sindsdien heeft Gaia Onderwijs de GEDs postdoctorale cursus Spaans omgezet in een masterdiploma.

In 2013, Gaia Onderwijs begon te GEDs bieden in het Portugees, in zijn online leerplatform, waarbij het ook mogelijk is om de GEDs cursus in het Engels sinds 2014.

In 2014 ontwikkelde Gaia Onderwijs de nieuwe stroom van activiteit Project-Based Learning, het ondersteunen van de gemeenschap geleide uitvoering van de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling.

Sinds 2006 Gaia Onderwijs succes heeft gesteund de levering van meer dan 180 programma's op zes continenten. Internationaal gezien zijn het aantal van vier weken lang intensives en andere natuurlijk formaten gestaag toe samen met een sterke toename van het aantal aanvragers en deelnemers van deze cursussen. Deze beroepsgerichte cursussen zijn toegankelijk voor een diverse groep van mensen met een breed scala van professionele en academische achtergronden die geïnteresseerd zijn in het nemen van een actieve rol in de duurzame transitie zijn.

Missie

Gaia Onderwijs is een toonaangevende leverancier van duurzaamheid onderwijs dat bloeiende gemeenschappen binnen planetaire grenzen bevordert.

Gaia Onderwijs beheert drie stromen van de activiteiten

  1. Face-to-Face

Ecodorp Ontwerp Onderwijs (EDE) programma's die plaatsvinden in 42 landen met meer dan 70 instellingen

  1. E-Learning

Design for Sustainability wereldwijde klaslokalen in het Engels, Spaans en Portugees

3.-Project Based Learning

Activiteiten die plaatsvinden in het Zuiden ondersteuning van de uitvoering van de Post-2015 ontwikkelingsagenda

Onze visie

We werken aan een veerkrachtige toekomst binnen planetaire grenzen waar niemand wordt achtergelaten. Een wereld van veilig en voedzaam voedsel; van schoon drinkwater; universele toegang tot duurzaamheid onderwijs; van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Een wereld waarin energie en materialen gebruikt met een grotere efficiency, verdeelt rijkdom eerlijk en streeft ernaar om het concept van afval te elimineren. Een wereld van de universele eerbiediging van de mensenrechten en de menselijke waardigheid; van rechtvaardigheid en gelijkheid; respect voor ras en etniciteit; en gelijke kansen waardoor de volledige realisatie van het menselijk potentieel terwijl het bevorderen van gedeelde welvaart.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Spaans
  • Portuguese (Brazil)

Deze school biedt ook:

Cursus

Gaia Education

Nooit is er een betere tijd en een meer urgente behoefte geweest om een ​​veerkrachtiger en meer participerende toekomst te creëren door onze aandacht te richten op alter ... [+]

Nooit is er een betere tijd en een dringende behoefte geweest om een ​​veerkrachtiger en meer participerende toekomst te creëren door onze aandacht te richten op het herontwerp van onze economische systemen. Als u het gevoel heeft vast te zitten of onzeker bent over wat u kunt doen en wilt deelnemen aan dit herontwerp, is ons e-learningprogramma iets voor u.

Steeds meer mensen weten dat ons huidige economische systeem niet langer duurzaam is, maar het besef van haalbare alternatieven verspreidt zich langzaam. Ons doel is om u een beter begrip te geven van die alternatieven en de ware betekenis van economie en rijkdom. Deelnemers zullen leren over bestaande systemen en hulpmiddelen die nuttig zijn en zullen onderzoeken wat er nodig is om de systemen die bewezen disfunctioneel zijn opnieuw te ontwerpen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Vraag informatie aan
Engels,Spaans,Portuguese (Brazil)
Voltijd
Deeltijd
8 weken
Online
Lees meer in Nederlands
Gaia Education

Wil je deel uitmaken van de oplossing in plaats van een deel van het probleem? Wilt u leren om elegante oplossingen te creëren die zorgvuldig zijn aangepast aan de unieke ... [+]

Wil je deel uitmaken van de oplossing in plaats van een deel van het probleem?

Wilt u leren om elegante oplossingen te creëren die zorgvuldig zijn aangepast aan de unieke bioculturele ligging?

Als je dat doet, dan is het een ecologische ontwerper om voor jou te zijn.

De ecologische dimensie van de online cursus van Gaia Education geeft je de vaardigheden om een ​​ecologische ontwerper te worden en zelfherstellende duurzame nederzettingen te creëren.

Wereldleiders hebben het doel gesteld om drie buitengewone dingen te bereiken in de komende 15 jaar:

extreme armoede beëindigenongelijkheid en onrecht bestrijdenfixeer klimaatverandering... [-]
Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Vraag informatie aan
Engels,Spaans,Portuguese (Brazil)
Voltijd
Deeltijd
8 weken
Online
Lees meer in Nederlands
Gaia Education

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om coöperatief en harmonieus samen te leven en samen te werken? Zo ja, hoe ontwerpen we voor groepsontwikkeling, leiderschap, confli ... [+]

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om coöperatief en harmonieus samen te leven en samen te werken?

Zo ja, hoe ontwerpen we voor groepsontwikkeling, leiderschap, conflictoplossing, besluitvorming, creativiteit, sociale rechtvaardigheid en communicatie?

Sluit je aan bij de cursus Social Design for Sustainability van Gaia Education en leer praktische, effectieve manieren om de verandering te creëren die we allemaal zoeken. Ons onderscheiden programma is jouw kans om te leren over de verschillende manieren om deel te nemen aan deze (r) evolutionaire verschuiving in paradigma's.

Ons doel is om u een beter begrip te geven van de ware betekenis van sociale rechtvaardigheid en participerende actie en om deelnemers in staat te stellen transformatieve tools toe te passen die ons afstemmen op veerkrachtiger sociale systemen. Onze relatie met anderen is te dierbaar om het te laten mislukken op oude dominante paradigma's.... [-]

Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Augustus 2020
Engels,Spaans,Portuguese (Brazil)
Voltijd
Deeltijd
8 weken
Online
Lees meer in Nederlands
Gaia Education

We moeten leren om onze basisaannames in vraag te stellen en leren diepere vragen te stellen die ons helpen te transcenderen en meerdere perspectieven te omvatten als we ... [+]

We moeten leren om onze basisaannames in vraag te stellen en leren diepere vragen te stellen die ons helpen te transcenderen en meerdere perspectieven te omvatten als we de mensheid willen sturen naar een onzekere toekomst met wijsheid, vooruitziendheid en voorzorg.

De dimensie Worldview nodigt u uit om meer bewust te worden van hoe uw eigen wereldbeeld en waardesysteem van invloed is op uw waargenomen behoeften en de manier waarop u in een bepaalde situatie oplossingen kunt voorstellen en ontwerpen.

Deze dimensie kan worden opgevat als een op zichzelf staand programma of als startpunt voor onze 10-maanden durende online cursus Design For Sustainability. De kosten van deze dimensie zijn £ 350 GBP. De cursus, die een oriëntatieperiode omvat, duurt acht weken. We raden u aan ten minste 10 uur per week aan de cursus te wijden om er maximaal van te profiteren.... [-]

Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Vraag informatie aan
Engels,Spaans,Portuguese (Brazil)
Voltijd
Deeltijd
8 weken
Online
Lees meer in Nederlands
Gaia Education

Dit online programma geeft een uitgebreid overzicht van hernieuwbare energie als middel om duurzame ontwikkeling op wereldschaal mogelijk te maken. Hierin wordt uiteengez ... [+]

Energie is de gouden draad die economische groei verbindt, sociale gelijkheid vergroot en een omgeving die de wereld laat floreren. Ontwikkeling is niet mogelijk zonder energie en duurzame ontwikkeling is niet mogelijk zonder duurzame energie.

Dit online programma geeft een uitgebreid overzicht van hernieuwbare energie als middel om duurzame ontwikkeling op wereldschaal mogelijk te maken. Hierin wordt uiteengezet hoe hernieuwbare energiebronnen zowel een milieu-noodzakelijkheid als een economische kans vormen.

Het programma ondersteunt het VN Sustainable Energy for All-initiatief (SE4ALL), dat universele toegang tot moderne energiediensten moet bieden en het wereldwijde tempo van verbetering van energie-efficiëntie en het aandeel van hernieuwbare energie in de wereldwijde energiemix verdubbelt. Energie ondersteunt alle Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN, waarmee deze cursus ook nauw aansluit.... [-]

Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Augustus 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
8 weken
Online
Lees meer in Nederlands
Gaia Education

Wereldwijde experts adviseren om de mensheid naar duurzaamheid te brengen, we moeten alles opnieuw ontwerpen, van onze huizen tot onze voedsel-, energie-, transport- en e ... [+]

Wereldwijde experts adviseren dat om de mensheid op duurzaamheid te brengen, we alles opnieuw moeten ontwerpen, van onze huizen tot onze voedsel-, energie-, transport- en economische systemen. Deze transformatie moet op grote schaal plaatsvinden en rekening houden met mensen, de planeet en het levensonderhoud om tot een holistisch evenwicht te komen terwijl we nederig proberen de menselijke aanwezigheid op aarde te herontwerpen.

Wat betekent het om alles opnieuw te ontwerpen?

Geworteld in de internationale ervaring van Gaia Education het gebied van gemeenschapsontwerponderwijs en duurzaam systeemdenken gedurende meer dan tien jaar, bieden wij u deze korte cursus die belicht wat mogelijk is, wat er wordt gedaan en wat nog moet gebeuren, om de samenleving te transformeren, terwijl we de meest urgente kwesties van onze tijd behandelen. Ontwerpen voor duurzaamheid nodigt uit tot een generativeringsproces van kritisch denken, het verkennen van innovatieve oplossingen en sociaal ondernemerschap, en is geïnspireerd door wat Thich Nhat Hanh 'interbeing' heeft genoemd - de verbinding die we delen met alle levende wezens.... [-]

Verenigd Koninkrijk Forres Canada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brazilië Rio de Janeiro  + 4 Meer
Open Inschrijving
Engels
Deeltijd
12 - 15 uur
Online
Lees meer in Nederlands