Gaia Education

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Gaia Onderwijs is opgericht door een groep van opvoeders genaamd "GANZEN" - Global Ecovillage Opvoeders voor een Duurzame Earth- die zijn vergadering over een reeks van workshops om hun transdisciplinaire benadering van onderwijs voor duurzaamheid te formuleren.

De ganzen het eerst ontmoette in 1998 in Fjorvang, Denemarken, waar de gemeenschappelijke basis voor de ontwikkeling van het ecodorp ontwerp curriculum werd opgericht. De eerste mijlpaal in de ontwikkeling van Gaia Onderwijs was de lancering van de innovatieve curriculum Ecovillage Ontwerp Onderwijs, tijdens de 10e verjaardag conferentie van het Global Ecovillage Network op de Findhorn Ecovillage in oktober 2005.

In 2008, Gaia Education Design for Sustainability (GEDs) online programma werd gelanceerd in samenwerking met de Open Universiteit van Catalonië (UOC). In eerste instantie aangeboden in het Spaans en het Engels, de cursus trok studenten uit zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden, landelijke en stedelijke regio's, op alle vijf continenten.

In 2011, de Spaanse Gaia Education Design for Sustainability werd een formele postdoctorale opleiding, het aantrekken van vooral de Spaanse en Latijns-Amerikaanse studenten. Sindsdien heeft Gaia Onderwijs de GEDs postdoctorale cursus Spaans omgezet in een masterdiploma.

In 2013, Gaia Onderwijs begon te GEDs bieden in het Portugees, in zijn online leerplatform, waarbij het ook mogelijk is om de GEDs cursus in het Engels sinds 2014.

In 2014 ontwikkelde Gaia Onderwijs de nieuwe stroom van activiteit Project-Based Learning, het ondersteunen van de gemeenschap geleide uitvoering van de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling.

Sinds 2006 Gaia Onderwijs succes heeft gesteund de levering van meer dan 180 programma's op zes continenten. Internationaal gezien zijn het aantal van vier weken lang intensives en andere natuurlijk formaten gestaag toe samen met een sterke toename van het aantal aanvragers en deelnemers van deze cursussen. Deze beroepsgerichte cursussen zijn toegankelijk voor een diverse groep van mensen met een breed scala van professionele en academische achtergronden die geïnteresseerd zijn in het nemen van een actieve rol in de duurzame transitie zijn.

Missie

Gaia Onderwijs is een toonaangevende leverancier van duurzaamheid onderwijs dat bloeiende gemeenschappen binnen planetaire grenzen bevordert.

Gaia Onderwijs beheert drie stromen van de activiteiten

  1. Face-to-Face

Ecodorp Ontwerp Onderwijs (EDE) programma's die plaatsvinden in 42 landen met meer dan 70 instellingen

  1. E-Learning

Design for Sustainability wereldwijde klaslokalen in het Engels, Spaans en Portugees

3.-Project Based Learning

Activiteiten die plaatsvinden in het Zuiden ondersteuning van de uitvoering van de Post-2015 ontwikkelingsagenda

Onze visie

We werken aan een veerkrachtige toekomst binnen planetaire grenzen waar niemand wordt achtergelaten. Een wereld van veilig en voedzaam voedsel; van schoon drinkwater; universele toegang tot duurzaamheid onderwijs; van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Een wereld waarin energie en materialen gebruikt met een grotere efficiency, verdeelt rijkdom eerlijk en streeft ernaar om het concept van afval te elimineren. Een wereld van de universele eerbiediging van de mensenrechten en de menselijke waardigheid; van rechtvaardigheid en gelijkheid; respect voor ras en etniciteit; en gelijke kansen waardoor de volledige realisatie van het menselijk potentieel terwijl het bevorderen van gedeelde welvaart.

Locaties

Forres

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Forres, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Telefoonnr.
+44(0) 131 2850783

Shawnigan Lake

Address
V0R Shawnigan Lake, British Columbia, Canada

Prachuap Khiri Khan

Address
Prachuap Khiri Khan, Prachuap Khiri Khan, Thailand

Rio de Janeiro

Address
Rio de Janeiro, Staat van Rio de Janeiro, Brazilië