The London School of Economics and Political Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) is een van de belangrijkste sociale wetenschappenuniversiteiten ter wereld.

LSE werd opgericht in 1895 en was het geesteskind van Sidney Webb (1859-1947), ondersteund door zijn vrouw, de sociaal onderzoeker Beatrice Webb (1858-1943), de politicoloog Graham Wallas (1858-1932) en de schrijver G Bernard Shaw (1856 -1950), alle vier waren ze lid van de Fabian Society. William Hewins (1865-1931), een economisch historicus, werd benoemd tot eerste directeur.

Vanaf het begin stond de school open voor mannen en vrouwen en verwelkomde studenten uit het buitenland. De school was toegewijd om haar studenten te voorzien van "wetenschappelijke training in methoden van onderzoek en onderzoek" en middelen voor onderzoek, en in 1896 richtte zij de bibliotheek op, bekend vanaf 1928 als de Britse bibliotheek voor politieke en economische wetenschappen.

Tegenwoordig is LSE uitgegroeid tot een van de belangrijkste sociale wetenschappenuniversiteiten ter wereld, naast Harvard, UC Berkeley en Stanford. Met 23 academische afdelingen, 22 onderzoekscentra en meer dan 4 miljoen gedrukte bibliotheekitems staat LSE op de tweede plaats in de wereld voor sociale wetenschappen (QS World University Ranking 2017-2018). 50 procent van het onderzoek van LSE, een hoger percentage dan elke andere Britse universiteit, heeft consequent de hoogste 4 * -beoordeling gekregen, geclassificeerd als 'toonaangevend'.

Met meer dan 300 openbare lezingen en lezingen bevat onze openbare evenementenkalender sprekers zoals Nelson Mandela, de Dalai Lama, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Bill Clinton, Juan Manuel Santos, burgemeester van Londen Sadiq Khan, Vivienne Westwood en andere prominente figuren van maatschappij en politiek.

De LSE-ervaring is schaamteloos stedelijk en grootstedelijk; we bevinden ons in het hart van dingen, zowel intellectueel als fysiek. Onze centrale Londense campus ligt naast het Royal Courts of Justice-gebouw, terwijl het financiële district, Westminster en de Houses of Parliament en Covent Garden allemaal gemakkelijk te bereiken zijn.

Een gespecialiseerde universiteit met een internationale instroom, het bereik van LSE strekt zich uit van de centrale Londense campus tot over de hele wereld. De school heeft een kosmopolitisch studentenlichaam, met ongeveer 11.800 voltijdstudenten uit 133 landen en meer dan 100 talen gesproken op de campus. Onze wereldwijde Alumni-gemeenschap telt 148.000 actieve Alumni in 200 landen wereldwijd en 100 landen en speciale belangengroepen die mogelijkheden bieden voor netwerken en professionele ontwikkeling. Bovendien komt ongeveer 46 procent van onze medewerkers van iets meer dan 3.300 uit landen buiten het VK.

Onze leidende principes

Onze visie is duidelijk, maar er zijn uitdagingen die moeten worden overwonnen: onze wereld wordt geconfronteerd met economische onzekerheid, politieke verdeeldheid, sociale transformaties en een vloed van anti-intellectueel sentiment. In deze context zijn onze uitgangspunten cruciaal en zullen deze onze besluitvorming in de komende jaren vormgeven.

Voortreffelijkheid behouden door een inclusieve en diverse gemeenschap

We zullen talent uit alle plaatsen en achtergronden samenbrengen, onze faculteit diversifiëren en de toegang voor studenten verbreden om ervoor te zorgen dat LSE een levendige en stimulerende plek is om te werken en te studeren, waar verschillende perspectieven gedijen door robuust maar respectvol debat.

Vergroot onze impact en bereik

We zullen onze bijeenroepende kracht gebruiken om wereldleiders, innovators en veranderaars samen te brengen om moeilijke problemen aan te pakken en betekenisvol voordeel te leveren aan individuen en gemeenschappen in alle delen van de wereld. We zullen samenwerken met lokale, nationale en internationale partners om nieuwe contacten te leggen en oude manieren van denken uit te dagen, waarbij onze alumni, vrienden en partners bij het debat worden betrokken.

Zorgen voor een duurzame toekomst

We zullen het voortouw nemen bij het opbouwen van een duurzame toekomst voor de sociale wetenschappen, door strikte normen voor onderzoek te handhaven, financiering voor onderzoek en beurzen veilig te stellen, onze inkomsten te diversifiëren en onze middelen zo goed mogelijk te gebruiken.

LSE 2030

Onze strategie legt de leidende principes en verplichtingen vast die ons zullen helpen de toekomst van de wereld vorm te geven en onze ambitie te bereiken om de toonaangevende sociale wetenschapsinstelling te zijn met de grootste wereldwijde impact.

LSE opende zijn deuren in 1895 met drie kamers en 200 studenten. Vandaag studeren meer dan 11.000 studenten voor graden op onze centrale campus in Londen, terwijl meer dan 40.000 meer leren op de campus of op afstand. Maar hoewel er veel is veranderd, blijft één ding constant: onze toewijding aan de oorspronkelijke visie van LSE, als 'een gemeenschap van mensen en ideeën, gegrondvest om de oorzaken van dingen te kennen, voor de verbetering van de samenleving'.

Als we naar de toekomst kijken, doen we het als een internationaal gerenommeerde instelling, met een reputatie voor excellentie in onderwijs, onderzoek en publieke betrokkenheid in de sociale wetenschappen. Wat er op de school gebeurt, heeft het potentieel om wereldveranderend te zijn - en in deze turbulente tijden zijn de sociale wetenschappen meer dan ooit nodig.

Als een trotse LSE-alumna ben ik ontzettend vereerd dat ik de verantwoordelijkheid heb om de school te leiden en mee vorm te geven aan de toekomst. Ik geniet van de mogelijkheid voor LSE om het komende jaar het goede voorbeeld te geven en onze unieke sterke punten te gebruiken om actief bij te dragen aan positieve verandering in de wereld.
Minouche Shafik
LSE directeur

Campus leven

LSE heeft een campus in het centrum van Londen, dicht bij de rivier de Theems, Covent Garden en Theatreland, de Royal Courts of Justice en vele andere bezienswaardigheden in Londen. Al onze gebouwen bevinden zich in dezelfde paar straten, wat betekent dat de campus een echt gemeenschapsgevoel heeft. Er zijn ook tal van ondersteuningsservices om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw LSE-ervaring haalt.

Locaties

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, Engeland, Verenigd Koninkrijk