Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

De University of the Highlands and Islands is een geïntegreerde universiteit die zowel verder als hoger onderwijs omvat.

Wij zijn geen traditionele universiteit. We zijn verschillend. We maken deel uit van een nieuw soort tertiaire instellingen, de enige in Schotland en een van de weinige in Europa.

Ons onderscheidende partnerschap van 13 onafhankelijke hogescholen en onderzoeksinstellingen, gevestigd in de Hooglanden en de eilanden van Schotland, is lokaal gebaseerd en geworteld in gemeenschappen, maar met nationaal en internationaal bereik, als onderdeel van een regionale universitaire structuur.

Onze reputatie is gebaseerd op onze innovatieve benadering van leren en ons onderscheidend onderzoek en leerplan - allemaal verrijkt door de mensen, de natuurlijke omgeving, economie, cultuur en erfgoed van de Hooglanden en eilanden en zijn gemeenschappen.

We hebben 40.000 studenten in het hart van onze universitaire samenwerking en we worden afgemeten aan hun succes. Ons curriculumportfolio voor zowel verder als hoger onderwijs is ontworpen om te voldoen aan de huidige en toekomstige lokale en regionale behoeften en om andere studenten naar de Hooglanden en eilanden te trekken om te studeren.

We zijn een beetje anders ...

De University of the Highlands and Islands geeft je de kans om iets anders te doen, iets speciaals.

We bieden een breed scala aan cursussen, waarvan vele profiteren van de unieke omgeving, het landschap en de cultuur van onze regio.

... maar onze studenten vinden dat leuk

De University of the Highlands and Islands onderscheidt zich van andere universiteiten vanwege de ongelooflijke locaties. Fort William is de thuisbasis van een actieve buitengemeenschap en de universiteit speelt hier rechtstreeks op in. De docenten hebben een grondige kennis van hun vakken en zijn ongelooflijk behulpzaam. Dit heeft me, naast het gezelschap van gelijkgestemde studenten, echt geholpen om me te ontwikkelen en te groeien.

Louise Ferguson, BA (Hons) Student Marine and Coastal Tourism

Ik was onder de indruk van de onderwerpselectie; van professionele training in technieken zoals geofysisch onderzoek tot historische vakspecifieke klassen met onderwerpen zo divers als de materiële cultuur van de Noorse of begrafenispraktijken. Nog groter was de mogelijkheid om deze technieken en onderzoeksmethoden toe te passen op specifieke locaties rond de Orkney-eilanden.

Ian Clements, afgestudeerd aan de MSc Archaeological Practice

118933_pexels-photo-1438072.jpeg

Onze waarden

Het universitaire partnerschap heeft de volgende waarden aangenomen als basis voor onze bedrijfsvoering en interactie met anderen.

Samenwerking - Openheid - Respect - Excellentie

Samenwerking

We zullen het werken over organisatiegrenzen aanmoedigen en proberen samen te werken met anderen om het beste te bieden voor onze studenten en onze gemeenschappen.

Openheid

We zullen open zijn in onze omgang met elkaar.

We zullen open en gastvrij zijn voor iedereen die kan profiteren van wat we te bieden hebben.

We staan open voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren om onze doelen te bereiken.

eerbied

We zullen respect tonen voor elkaar en voor anderen.

Uitmuntendheid

We zullen streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen.

Gespecialiseerd op een van onze campussen

We bieden je de keuze om te studeren aan een van onze 13 hogescholen en onderzoekscentra, meer dan 70 lokale leercentra of online, waar je ook bent.

campussen

Wij zijn de enige universiteit in de Schotse Hooglanden en Eilanden en we zijn een beetje anders - we bieden je de keuze om te studeren aan een van onze 13 hogescholen en onderzoekscentra, meer dan 70 lokale leercentra, of online waar je ook bent . Lees meer over leercentra in uw gemeenschap door onze individuele campuswebsites te bezoeken.

Leer online waar u ook bent

De universiteit heeft een aantal van de beste online leertechnologieën, wat betekent dat je veel van onze cursussen thuis of op het werk kunt studeren, waar ter wereld je ook bent.

Ga door met het bereiken van geweldige dingen

Onze nauwe banden met lokale bedrijven helpen u om in de branche te komen waar u gepassioneerd over bent. We werken nauw samen met werkgevers (inclusief SSE en NHS Schotland) om cursussen te ontwikkelen om uw toekomstige succes veilig te stellen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MSc

University of the Highlands and Islands

Als je echt een verschil wilt maken in de richting van de duurzaamheid van berggebieden, is deze postacademische cursus voor duurzame bergontwikkeling iets voor jou. Het ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Als je echt een verschil wilt maken in de richting van de duurzaamheid van berggebieden, is deze postacademische cursus voor duurzame bergontwikkeling iets voor jou. Het wordt wereldwijd erkend als een belangrijke activiteit van de UNESCO-leerstoel voor duurzame bergontwikkeling.

Je krijgt toegang tot de nieuwste ideeën over complexe bergkwesties door modules te bestuderen met een focus op geavanceerde theorie en praktijk met betrekking tot milieu-, sociale, economische en professionele ontwikkeling. Aan het einde van je studie zul je worden uitgerust met de praktische vaardigheden en kennis om je te helpen de echte uitdagingen te begrijpen en te beheren waarmee mensen tegenwoordig in bergachtige gebieden leven.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Deeltijd
2 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

Als je wilt doorgroeien naar een leidinggevende rol in plattelandsontwikkeling, dan is deze postdoctorale cursus duurzame plattelandsontwikkeling iets voor jou. ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Als je wilt doorgroeien naar een leidinggevende rol in plattelandsontwikkeling, dan is deze postdoctorale cursus duurzame plattelandsontwikkeling iets voor jou.

Je zult sociale, ecologische, economische en professionele ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid bestuderen in de context van het beheer van plattelandsontwikkeling.

De MSc Sustainable Rural Development kan overal ter wereld online worden bestudeerd.

Speciale functiesPraktische ervaring opdoen in het begrijpen van actuele problemen met plattelandsontwikkeling en het werken met gemeenschappenOntwikkel belangrijke onderzoeks- en beleidsvaardighedenBestudeer individuele modules voor persoonlijke of professionele ontwikkeling, of werk toe naar de PgCert, PgDip of de volledige masterStudeer online, fulltime of parttime wanneer en waar het u uitkomt, binnen het VK en internationaalToelatingseisenHonours degree of gewone graad in een relevant onderwerpPostdoctoraal diploma of beroepskwalificatie in een relevant onderwerpAndere kwalificaties zullen worden overwogen indien vergezeld van een minimum van drie jaar relevante beroepservaringEen brugmodule is beschikbaar voor mensen met substantiële professionele ervaring, maar geen bachelordiploma... [-]
Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
2 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

Dit baanbrekende, internationaal geprezen masterprogramma biedt u een unieke kans om de Gaelische cultuur te onderzoeken - geheel via de taal van de Gaels zelf. ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Dit baanbrekende, internationaal geprezen masterprogramma biedt u een unieke kans om de Gaelische cultuur te onderzoeken - geheel via de taal van de Gaels zelf.

De cursus geeft je de kans om de buitengewone transformaties die de Gaelische wereld in de afgelopen eeuwen tot op de dag van vandaag hebben beïnvloed, diepgaand te bestuderen, op basis van de rijkdom aan materiële cultuur, literatuur, traditie en taal van de mensen van de Hooglanden.

Je hebt misschien al kennis van de traditie, materiële cultuur en geschiedenis van verschillende Highland-districten. Door ze in je bredere regionale context te plaatsen door middel van je studies, met een specifieke focus op materiële cultuur - de vele objecten die in de Hooglanden worden gemaakt en gebruikt - zul je een dieper inzicht in de wereld van de Gaels krijgen, zowel in het verleden als in het heden.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Deeltijd
3 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands

Masters

University of the Highlands and Islands

Met MLitt Archaeological Studies kunt u kritisch omgaan met actuele thema's en debatten in archeologische praktijk, theorie en methode. ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Deze cursus is uniek in zijn focus op de Schotse Hooglanden en Eilanden. Het biedt de mogelijkheid om bredere archeologische concepten en theoretische kwesties te overwegen, met behulp van sites van wereldklasse in Orkney en de Noord-Atlantische regio.

Met MLitt Archaeological Studies kunt u kritisch omgaan met actuele thema's en debatten in archeologische praktijk, theorie en methode.

Er is een breed scala aan module-opties die voortbouwen op de onderzoeksspecialismen van de medewerkers van het Archeology Institute en deze bieden u de flexibiliteit om aangeleerde modules en proefschriftonderzoek te combineren op basis van uw eigen onderzoeksinteresses.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

De MLitt British Studies is de enige interdisciplinaire masteropleiding in British Studies in het VK. Het brengt vier belangrijke disciplines uit de hele geesteswetenscha ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

De MLitt British Studies is de enige interdisciplinaire masteropleiding in British Studies in het VK. Het brengt vier belangrijke disciplines uit de hele geesteswetenschappen samen - geschiedenis, literatuur, filosofie en archeologie. Het stelt studenten in staat om hun interesse te ontwikkelen in elk aspect van Britse identiteiten, in alle disciplines en eeuwen, en biedt een uitstekende basis voor onafhankelijk onderzoek.

Je zult de verschuivende betekenissen van Britishness verkennen, van het Romeinse tijdperk tot heden, met experts die zeer actief onderzoek doen. Je zult een verscheidenheid aan representaties en articulaties van Britishness onderzoeken, onderzoeken hoe Britse mentaliteiten en identiteiten zijn ervaren door mensen van alle achtergronden - zowel in het VK als in het buitenland - en het idee van Britishness in twijfel trekken.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

Dit online programma biedt een bredere geschiedenisprijs, zowel thematisch als geografisch dan onze MLitt History of the Highlands and Islands. ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Dit online programma biedt een bredere geschiedenisprijs, zowel thematisch als geografisch dan onze MLitt History of the Highlands and Islands.

De MLitt-geschiedenis is ontwikkeld in reactie op de vraag van potentiële studenten voor een breed onderwezen postgraduaatsprogramma in de geschiedenis en bevat modules in bijvoorbeeld maritieme, sport- en Britse geschiedenis, imperiale geschiedenis, paleografie en talen van de Noord-Atlantische Oceaan, evenals historiografie. De MLitt History is beschikbaar vanuit het Centre for History in the Highlands en is overal ter wereld beschikbaar.

Speciale functiesDe cursus wordt gegeven door een onderzoeksactief en dynamisch team van historici, dat de expertise van het personeel weerspiegeltSuccesvolle studenten zullen in staat zijn om van bachelorstudie van geschiedenis, via de MLitt, over te gaan naar begeleide postgraduaat historisch promotieonderzoekJe krijgt tijdens je studie ondersteuning van de deskundige medewerkers van het Centre for HistoryJe kunt online op afstand studeren via de virtuele leeromgeving van de universiteit (ELO), wat betekent dat je je studies kunt afstemmen op je persoonlijke en professionele verplichtingenJe kunt individuele modules bestuderen voor persoonlijke of professionele ontwikkeling, of werken aan de PgCert, PgDip of volledige masteropleiding... [-]
Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

Deze Masters in the History of the Highlands and Islands is de eerste die de postdoctorale cursus ooit heeft geleerd om zich te concentreren op de kleurrijke en vaak conf ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

Deze Masters in the History of the Highlands and Islands is de eerste die de postdoctorale cursus ooit heeft geleerd om zich te concentreren op de kleurrijke en vaak conflictgedreven geschiedenis van de Highlands and Islands of Scotland, van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Het is een echt interactieve cursus waarbij uitgebreid gebruik wordt gemaakt van primair bronnenmateriaal, waaronder getuigenissen uit de mondelinge geschiedenis, materiaal uit fysieke en online archieven en kranten. Kritisch denken is essentieel voor de behandelde onderwerpen, evenals een gevoeligheid voor de manier waarop geschiedenis in wisselwerking staat met geheugen. Je zult een reeks onderwerpen bestuderen die niet alleen je interesse en emoties zullen opwekken, maar er ook voor kunnen zorgen dat je stereotypen en gekoesterde mythen in twijfel trekt.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

De zee heeft vaak dienst gedaan als snelweg voor mensen die langs aangrenzende kusten en op eilanden wonen; dergelijke gemeenschappen hebben vaak nauwere banden met elkaa ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

De zee heeft vaak dienst gedaan als snelweg voor mensen die langs aangrenzende kusten en op eilanden wonen; dergelijke gemeenschappen hebben vaak nauwere banden met elkaar ervaren dan met plaatsen verder landinwaarts. De MLitt Coastal and Maritime Society and Cultures verkennen deze omgevingen vanuit een interdisciplinair perspectief.

Deze cursus is gebaseerd op het internationaal belangrijke onderzoek van wereldklasse van de betrokken medewerkers en wordt geleid door het Universitair Centrum voor Geschiedenis, in samenwerking met ons Archeology Institute en Institute for Northern Studies. MLitt-studenten zullen twee modules in geschiedenis, archeologie en noordelijke studies bestuderen en vervolgens een proefschrift afronden.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 6 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
University of the Highlands and Islands

De Vikingen zijn ongelooflijk invloedrijk geweest in de wereldgeschiedenis en cultuur. Het team van het Institute for Northern Studies zal hun erkende expertise op dit ge ... [+]

Wat is er zo speciaal aan deze cursus?

De Vikingen zijn ongelooflijk invloedrijk geweest in de wereldgeschiedenis en cultuur. Het team van het Institute for Northern Studies zal hun erkende expertise op dit gebied gebruiken om deze unieke en opwindende cursus aan studenten over de hele wereld te creëren en de Vikingen opnieuw te evalueren; verleden, heden en toekomst.

Studenten zullen in staat zijn om kritieke historische, economische en sociale ontwikkelingen in de Vikingwereld kritisch te evalueren en het belang en de erfenis van de culturele geschiedenis van de Vikingen te analyseren, zowel in isolement als in een bredere context, zowel tijdelijk als geografisch. Je kijkt naar Viking-iconografie in tekst en film, de rol van vrouwen en de betekenis van runen onder andere fascinerende onderwerpen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Perth
September 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Online
Lees meer in Nederlands

University of the Highlands and Islands

Address
Perth College UHI Crieff Road Perth
Perth, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Shetland College UHI Gremista Lerwick
Shetland, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
NAFC Marine Centre UHI Port Arthur Scalloway
ZE1 0XB Scalloway, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Orkney College UHI East Road Kirkwall Orkney
Kirkwall, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
North Highland College UHI Ormlie Road Thurso
Thurso, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Lews Castle College UHI Stornoway Isle of Lewis
Stornoway, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Highland Theological College UHI High Street Dingwall
IV15 Dingwall, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Inverness College UHI 1 Inverness Campus Inverness
Inverness, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Moray College UHI Moray Street Elgin
IV30 Elgin, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Sabhal Mòr Ostaig UHI Teangue Sleat
IV44 8RQ Kilbeg, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
West Highland College UHI Carmichael Way Fort William
Fort William, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Scottish Association for Marine Science UHI Scottish Marine Institute Oban
Oban, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Address
Argyll College UHI West Bay Dunoon
Dungooley, County Meath, Ierland